Španělé si podmaňují US Open

6. 9. 2010, 14:50
Aktuality 0
Španělská tenisová "armáda" v čele s turnajovou jedničkou Rafaelem Nadalem dobývá New York. Na grandslamovém US Open ve Flushing Meadows postoupilo šest Španělů do osmifinále. Všem kamarádům blahopřeji, vzkázal krajanům Nadal, kterého v dalším zápase čeká Feliciano López.
David Ferrer (© usopen.org)

V horní části pavouka je dokonce už jasné, že jeden semifinalista letošního turnaje bude španělský. Nadal má totiž za soupeře v osmifinále Feliciana Lópeze a vítěz tohoto duelu bude hrát čtvrtfinále s lepším z dvojice David Ferrer - Fernando Verdasco. V boji o finále by navíc teoreticky mohli narazit na dalšího krajana Tommyho Robreda.

"Jeden Španěl má jisté semifinále! To je skvělý fakt a pozitivní pro nás pro všechny," radoval se první hráč světa Nadal. "Všem kamarádům blahopřeji a přeji jim dál hodně štěstí," doplnil.

Šestým hráčem Španělska ve čtvrtém kole je v New Yorku Albert Montaňés ve spodní části pavouka dvouhry. "Je krásné vidět tolik španělských barev v závěrečných kolech," řekl Verdasco. "Když už máte prohrát, je lepší prohrát s dalším Španělem, aspoň jeden potom postoupí o kolo dál."

Španělé většinou dominovali antukovým turnajům. Podobný úspěch se proto dal čekat na pařížském Roland Garros, zatímco na tvrdém povrchu v New Yorku je trochu nečekaný. "Je to hodně pozitivní, jelikož kvůli míčům a kurtům je pro nás hodně náročné na tomhle turnaji uspět," pronesl Nadal.

Reprezentantům této země se letos nebývale daří i v jiných sportech. Cyklista Alberto Contador aktuálně obhájil vítězství na Tour de France a v létě vyhráli fotbalisté Španělska poprvé v historii mistrovství světa.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist