Španělky vedou v Číně 2-0, první bod získaly i Rusky

26. 4. 2008, 13:48
Aktuality 1
Španělské tenistky mají nakročeno k postupu do finále Fed Cupu. Od boje o titul je po dnešních dvouhrách v duelu s domácí Čínou dělí jediné vítězství. Naopak Rusky v úvodním zápase nezaváhaly - domácí Čakvetadzeová porazila Ashley Rolleovou 6-4 7-5 a poslala svůj tým do vedení 1-0.
Španělky vedou v Číně 2-0 (autor: Fedcup.com)

Teprve devatenáctiletá Španělka Carla Suarezová-Navarrová se v čínském Pekingu postarala o nemalé překvapení. Až 132. hráčka světa porazila domácí Šuaj Pcheng 6-3 7-6 a dostala svůj tým do vedeni 1-0.

Překvapivý průběh měl i druhý duel. Španělka Nuria Llagosteraová Vivesová porazila domácí Jie Zheng 6-3 6-4 a zvýšila vedení svého týmu už na 2-0. O postupu Evropanek do finále může rozhodnout už zítřejší dvouhra obou jedniček - Pchengové s Llagosteraovou.

O postupu Španělek může rozhodnout v první nedělní dvouhře souboj týmových jedniček, v němž na tvrdém povrchu Pekingského mezinárodního centra změří síly obě jedničky - Šuaj Pcheng proti Llagosterové.

Čakvetadzeová poslala Rusky do vedení
Nic jiného než postup ruských tenistek přes značně oslabené Američanky se nečeká. První povinný bod získala domácí dvojka Anna Čakvetadzeová, když si poradila s Vaniou Kingovou po setech 6-4 7-5.

O přiblížení postupu do finále se ještě dnes pokusí světová dvojka Světlana Kouzněcovová proti Ashley Rolleové.

FED CUP - semifinále:

Čína - Španělsko 0-2 po prvním dnu
Šuaj Pcheng (Čín) - Suárezová (Špa) 3-6 6-7(4)
Jie Zheng (Čín) - Llagosterová (Špa) 3-6 4-6

Rusko - USA 0-1 po první dvouhře
Čakvetadzeová (Rus) - Kingová (USA) 6-4 7-5
Kuzněcovová (Rus) - Rolleová (USA) ... 14:00 hodin

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Číňa měla hodně velkou šanci na finále a takovýto výkon proti španělskému "B" týmu navíc na tvrdém povrchu, který by měl být větší výhodou pro domácí, ale zase se jen ukazuje, že Fed a nebo Davis Cup jsou specifické soutěže a papírové předpoklady v něm často neplatí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist