Španělsko hattrick nezíská! Bod ve Francii neurvali ani Lopez s Verdaskem

10. 7. 2010, 17:42
Aktuality 5
DAVIS CUP - Španělští tenisté v Davis Cupu třetí titul v řadě nezískají. Ve čtvrtfinále bez své největší opory Rafaela Nadala prohrávají ve Francii už 0-3 na zápasy, když bod nezískali ani Feliciano Lopez s Fernandem Verdaskem ve čtyřhře.
Michael Llodra a Julien Benneteau slaví postup

Španělsko v Davis Cupu už dva roky nepoznalo hořkost porážky, s Francií neprohrálo dokonce 87 let. Ve čtvrtfinále letošního ročníku si ale Francouzi na favorizovaného soupeře připravili rychlý povrch v hale v Clermontu a doufali, že tím získají znatelnou výhodu.

Tenistům ze země galského kohouta sice chyběla jednička Jo-Wilfried Tsonga, tým z Pyrenejského poloostrova však přicestoval bez prvního hráče světa Rafaela Nadala.

Více o zápasu Francie - Španělsko:

• Pátek: Francie vede nad obhájci titulu Španěly už 2-0

Už po pátečních dvouhrách to s obhájci titulu vypadalo bledě. Nejprve Monfils v pěti setech zdolala Davida Ferrera a vedení už na 2-0 zvýšil Llodra, který zaskočil Verdaska.

Vykřesat jiskřičku naděje mělo dnes sehrané duo Feliciano Lopez a Fernando Verdasco, kteří trávili dny před daviscupovou přípravou na jachtě na Ibize. V Davis Cupu spolu vyhráli čtyři z posledních pěti deblů, včetně loňské finále proti Čechům.

Ve Francii se ale s dobrou formou nepotkali a proti sehrané dvojici z okruhu ATP Julien Benneteau a Michal Llodra vůbec nestíhali. V úvodních dvou sadách získali jen tři hry a když ve třetí prohrávali už 2-4, vypadalo to se španělským výběrem špatně.

Francouzi, konkrétně Benneteau, pak ale jedinkrát v zápase ztratili servis a v tie-breaku po nevyužitém mečbolu prohráli. I čtvrté dějství dospělo do zkrácené hry, v té už ale po celé utkání lépe hrající francouzské duo nezaváhalo a postaralo se o překvapení.

"Tohle je velmi smutný den pro celý tým," řekl španělský kapitán Albert Costa. "Když vyhráváte, cítíte se jako v nebi. Když ale prohrajete, je to jako být pekle," dodal. "Prohráli jsme se skvělým týmem na povrchu, který je pro nás nejhorší ze všech a pro ně naopak nejoblíbenější," přidal Verdasco.

"Bylo to hrozně těžké. To, že jsme uhráli třetí set, byl malý zázrak," přidal Lopéz. Další vyrovnaný set však připadl znovu mnohem lépe servírujícím Francouzům, kteří tak využili toho, že hráli na tvrdém povrchu, který Španělům nesvědčil.

"Věděl jsem, že to bude náročné, a když jsme prohráli první set, začal jsem mít velký strach," přiznal kapitán Guy Forget, který týmovou soutěž vyhrál v roce 1991. "Doufám, že pro tyhle kluky je to začátek dlouhého příběhu. Byli skvělí a doufám, že v září budou hrát stejně," dodal. 

"Porazili jsme obhájce a to je skvělé," komentoval Llodra, který nyní doufá, že francouzské tažení skončí až triumfem ve finále. "Když mi bylo jedenáct, díval jsem se v televizi, jak Guy (Forget) a Henri (Leconte) porazili v roce 1991 ve finále Ameriku. Vždycky byl můj sen je napodobit," vykládal.

Tenisté Francie doma porazili Španěly vůbec poprvé od roku 1923 a do semifinále Davisova poháru postoupili po šesti letech. 

Francouzi se o finále utkají s Ruskem nebo Argentinou. Jihoameričané po dvou dnech v Moskvě vedou 2-1 na zápasy.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále, 09. - 11. 07. 2010) -
výsledky zápasu Francie - Španělsko (Clermont-Ferrand, tv. povrch / hala)

Francie - Španělsko 3-0 ... po čtyřhře
páteční výsledky:
Monfils - Ferrer 7-6(3) 6-2 4-6 5-7 6-4
Llodra - Verdasco 6-7(5) 6-4 6-3 7-6(2)
sobotní výsledky:
Benneteau/Llodra - F.Lopez/Verdasco 6-1 6-2 6-7(6) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
To, že nepojedem do Španělska, už samozřejmě bylo jasný. Teď navíc ani není rizko Španělů u nás doma.

Největší nepřítel = zdraví.
Reagovat
nando
No a já bych teda zrovna Španěly rád přivítal, vždyť by to byla paráda, zajít si na Nadala, porazit je a oslavit výhru v DC. Takhle klidně můžeme hrát v Argentině, která už třeba nasadí Del Potra.
Reagovat
darek.vrana
Ja bych s tim jeste pockal. Nejdriv musime porazit asi Srby u nich...:-) To bude tezky. Djokovic, Troicki je taky solidni a debl vyborny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to dopadne ked nehra Nadal a nehraju na antuke:D Francuzi neprekvapili- ti su vzdy doma silnejsi ako vonku a nakopnu sa k vykonom- Monfils-Ferrer to bolo viac menej dopredu jasne ze vyrovnane Ferrer si drzi aku taku formu este od antukovej casti ale Monfils ma lepsi servis ktory v hale na harde bol jeho vyhodou. To ze Llodra dal Verdasca znaci ze Fernando je z formy tak ako vyletel hned na Wimbledone a zarovne Llodra furt je vo forme tak ako na poslednych travnatych turnajoch vratene Wimbledonu kde potrapil riadne Roddicka. 4hra bola viac menej jasna v hale su Bennetou-Llodra fakt velmi dobry a som prekvapeny ze stratili set. Co sa tyka FRA tak kludne mozu vyhrat DAvis cup ale tiez CR ak sa BErdych da dokopy a nahodou aj Stepanek tak naozaj neviem kto by zastavil CZ tym.
Reagovat
a.magerova
Letos by TO mohlo vyjít :-)) Kluci děkujeme!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist