Španělští favorité vedou díky Almagrovi a Ferrerovi nad Rakouskem už 2-0

6. 4. 2012, 14:49
Aktuality 1
DAVIS CUP - Obhájci titulu Španělé vedou ve čtvrtfinále Davis Cupu nad Rakouskem 2-0 na zápasy. Nicolás Almagro a David Ferrer se na výhry příliš nenadřeli: na výhry nad Melzerem, respektive Haiderem-Maurerem potřebovali dohromady jen 3 hodiny a 25 minut.
Nicolás Almagro

Pětinásobní vítězové Davisova poháru Španělé, kteří ovládli tři ze čtyř posledních ročníků, se letos musí obejít bez své hvězdy Rafaela Nadala, Fernanda Verdaska a Feliciana Lópeze, kteří se soustředí na individuální úspěchy a olympiádu. Nehrající kapitán Alex Corretja, jenž před sezonou vysřídal Alberta Costu, ale má stále z čeho vybírat a pro čtvrtfinále se mu navíc do týmu vrátil i pátý hráč světa David Ferrer.

Španělsko, které v domácím prostředí vyhrálo už 22 zápasů v řadě a naposledy bylo pokořeno v roce 1999, pozvalo své čtvrtfinálové soupeře Rakušany na antuku do turistického letoviska Marina d´Or v Oropesa del Mar, které leží na východním pobřeží Costa del Azahar.

Nicolás AlmagroK úvodní dvouhře za domácí nastoupil 12. hráč světa a týmová dvojka Nicolás Almagro, který potvrdil, že na antuce patří mezi světovou špičku. Hostujícímu Jürgenu Melzerovi, který je pro Rakušany největší nadějí, totiž nedal sebemenší šanci. Za celý zápas nečelil jedinému brejkbolu a za necelé dvě hodiny hry zvítězil suverénně 6-2 6-2 6-4.

"Byl nervózní. Na začátku bylo vidět, že byl hodně napjatý," všiml si Almagro, který na přelomu první a druhé sady získal 15 fiftýnů v řadě. "Věděl jsem, že mám dnes šanci vyhrát a nakonec jsem se cítil velmi dobře. Bylo to těžké utkání, ale asi to byl můj nejlepší zápas v Davis Cupu," přiznal šestadvacetiletý Španěl.

Semifinalista French Open 2010 Melzer ventiloval svou frustraci na začátku třetího setu, kdy o antuku rozbil svou raketu. "Dnes se mi nic nedařilo, vůbec jsem se nedostal do rytmu," litoval třicetiletý Rakušan - přítel Ivety Benešové.

Kapitán Alex Corretja gratuluje Davidu FerreroviZa stavu 1-0 na zápasy nastoupil k druhé dvouhře David Ferrer proti soupeři z druhé světové stovky Andreasi Haideru-Maurerovi a pátý hráč světa do puntíku potvrdil roli favorita. Rakušana za necelou hodinu a půl deklasoval 6-1 6-3 6-1 a zvýšil vedení na 2-0 na zápasy.

"Bylo to jednodušší, než jsem očekával. Nejdůležitější je, ža na konci dne vedeme 2-0," komentoval Ferrer. 

V sobotní čtyřhře mohou o postupu rozhodnout již Marcel Granollers s Markem Lópezem, proti kterým se budou snažit odvrátit nejrychlejší možné vyřazení Olivier Marach a Alexander Peya.

Vítěz utkání si v semifinále zahraje s Francíí, nebo Spojenými státy.

- DAVIS CUP ČTVRTFINÁLE -
gfbdsh trhrt 
(Španělsko, Oropesa del Mar / antuka)
kompletní výsledky (06. - 08. 04. 2012)

Španělsko - Rakousko 1-1 ... po pátečních dvouhrách
pátek 6. dubna 2012:
Almagro - Melzer 6-2 6-4 6-4 ... (1-0)
Ferrer - Haider-Maurer 6-1 6-3 6-1 ... (1-1)

sobota 7. dubna 2012:
Granollers/López - Marach/Peya

neděle 8. dubna 2012:
Ferrer - Melzer
Almagro - Haider-Maurer

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rakušanům tentokrát chybí v týmu Tarpiščev, takže jsou bez šancí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist