Sparta postoupila do finále Tenisové extraligy. Proti Pardubicím bodovali Valentova, Šalková či Bartoň

16. 12. 2023, 17:33
Aktuality 0
TENISOVÁ EXTRALIGA - Tenisté pražské Sparty se stali prvními finalisty extraligy smíšených týmů. Desetinásobní vítězové soutěže dnes porazili I. ČLTK Praha 5:1 na zápasy a zajistili si triumf v semifinálové skupině hrané v Říčanech u Prahy. Teoretickou šanci na postup oživil Přerov, který v "prostějovské" části zdolal 6:1 Pardubice.
Tereza Valentová přispěla k postupu Sparty jedním bodem (© Profimedia)

Sparta navázala na páteční výhru nad týmem RPM Spoje Praha, který zdolala 5:4. Proti I. ČLTK Praha měla od začátku vývoj ve svých rukou. Po výhrách Patrika Rikla, Terezy Valentové, Jakuba Nicoda, Dominiky Šalkové a Hynka Bartoně vedla 5:0. Za štvanický klub upravil výsledek Rakušan Jurij Rodionov.

TK Sparta Praha slavil triumf naspoledy v roce 2020, kdy ovldál turnaj smíšených týmů podesáté v historii.

Přerov, jenž nestačil v pátek na mistrovský Prostějov, táhli dnes proti Pardubicím slovenští hráči. Tři body zajistili Rebecca Šrámková, Jozef Kovalík a Lukáš Klein. Další výhry přidali Maďar Maté Valkusz a Linda Klimovičová, která po dvouhře uspěla i v deblu s Annou Siskovou.

Prostějov nastoupí proti Pardubicím v neděli a pokud zvítězí, bude druhým finalistou. Rozhodující utkání o titul se odehraje v úterý v Říčanech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist