Špatný začátek, dobrý konec. Rybáriková obhájila titul ve Washingtonu

5. 8. 2013, 12:21
Aktuality 9
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková obhájila díky velkému obratu svůj loňský titul ve Washingtonu. Ve finále s Andreou Petkovicovou včera prohrávala v prvním setu 0-4, nepříznivý vývoj ale otočila a nakonec vyhrála 6-4 a 7-6.
Magdaléna Rybáriková

Že se Magdaleně Rybárikové ve Washingtonu daří, předvedla slovenská tenistka nejen loni, ale i letošními výhrami nad turnajovou jedničkou Angelique Kerberovou a třetí nasazenou Jekatěrinou Makarovovou. K dosavadní bilanci 9-0 v americké metropoli přidala rodačka z Piešťan další vítězství, které pro ni znamená čtvrtý titul na turnaji WTA v kariéře.

Do finálového duelu s Andreou Petkovicovou přitom Rybáriková vstoupila čtyřmi ztracenými hrami v řadě. Německá tenistka mohla při svém podání zvýšit náskok už na 5-0, dvěma dvojchybami po sobě ale vrátila soupeřku do hry, a Slovenka toho využila. V prvním setu předvedla dokonalý obrat a vyhrála ho 6-4.

Ve druhé sadě se mohla situace obrátit. Tentokrát to byla Rybáriková, kdo neudržel nadějný náskok: za stavu 4-1 měla dva brejky k dobru, ovšem Petkovicová si obě podání vzala zpět a vynutila si tie-break. V něm už ale znovu uspěla slovenská tenistka, která tak po dvou hodinách zvítězila 6-4 7-6.

"Už nemůžu být šťastnější," radovala se 42. hráčka světa po utkání. "V některých momentech zápasu jsem hrála výborně. Andrea na začátku taky, proto jsem ráda, že jsem dokázala vyhrát první set. Ke konci znovu začala hrát skvěle, já začala trochu tuhnout a třásla se mi ruka, takže jsem šťastná, že jsem odehrála výborný tie-break," okomentovala zápas.

Její soupeřka sice ve Washingtonu neukončila více než dvouleté čekání na titul, v letošní sezoně, v níž bojovala s poraněnými zády, je ale finále turnaje WTA pořád velkým úspěchem.

"Byl to hodně dobrý týden. Když se to vezme kolem a kolem, jsem spokojená. Ráda bych tu vyhrála, abych měla pocit, že jsem opravdu zpátky, ale s tímhle jsem spokojená," řekla Petkovicová. "Magda hrála opravdu dobře, moc nechybovala a nedávala mi míče zadarmo. Byl to těžký zápas, ale jí patří všechno uznání, dneska si zasloužila vyhrát."

Výsledky - Washington - ženy (dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rybáriková (7-SR) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 7:6 (7:2).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
rybarica hrala vzdy dobre,len tie zranenia,ak sa jej vyhnu,tak do konca roka Top30
Reagovat
Mayo
oooo Magda :O ... má viac titulesov ako Cibuľková hezky
Reagovat
skott
Copak Cibuli, ale rychle stahuje i Danielu..:-)
Magda je vůbec zajímavý úkaz v tomto směru. Čtyři tituly a nejvyšší ranking na hranici 40. místa je podle mě nějaký rekord. Občas se stává opačná situace, že hráčka nemůže dlouho vyhrát titul, ale je naopak velice vysoko v žebříčku. Např. zrovna Cibulková byla snad dvanáctá než vyhrála v Moskvě, podobně třeba Naďa Petrova nebo Elena Dementieva byly už dokonce v první desítce než poprvé vyhrály turnaj. Naproti tomu Magda dokáže vyhrát doslova z ničehonic.
Reagovat
smazaný uživatel
pred tyzdnom cibula, teraz ryba, parada, gratulacia :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravíml, chcel by som adminovi nahlásiť chybku, tento článok sa zobrazuje v časti "Legendy tenisu" a pri všetkej úcte k Magde to ešte tak ďaleko nedotiahla :-)
Reagovat
Administrator
Dobrý den, díky za upozornění. Magdu jsme zatím přesunuli do Aktualit, po pár vyhraných grandslamech ji případně vrátíme zpátky :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Magde, dokázala, že povrch vo Washingtone jej sedí. Musím povedať, že po zápasoch s McHale a Jankou som ju proti Angie dosť odpisoval, ale príjemne ma prekvapila rovnako ako aj v semifinále, Makarovovej som sa tiež trošku bál, ale potom som už veril, že to proti Petko dá, hoci bolo 0:4. Andrea by si však už tiež zaslúžila po dvoch neúspešných finále (Norimberg + Wash.) nejaký titul...
Reagovat
Fandina
Gratulka. Bohužel jsem nic neviděla, ale Magdě moc velká gratulka k titulu, navíc obhajoba. Mám velkou radost, přeji pohodářce Magdě a jejímu stylu pestré hry. Super gratulace!
Reagovat
Mr.Pink
A příští rok útok na top20
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist