Šramková je první slovenskou šampionkou na WTA po šesti letech, v Hua Hinu zdolala Siegemundovou

DNES, 13:54
Aktuality 5
WTA HUA HIN - WTA HUA HIN - Rebecca Šramková (27) se stala první slovenskou vítězkou na okruhu WTA od Anny Karolíny Schmiedlové v Bogotě 2018. Zatímco před týdnem v tuniském Monastiru ve svém premiérovém finále na nejvyšší tour neuspěla, v thajském Hua Hinu porazila dvakrát 6:4 zkušenou veteránku Lauru Siegemundovou (36) z Německa. Díky triumfu se vyšplhá na nové žebříčkové maximum, 61. pozici.
Rebecca Šramková ukončila šestileté čekání na slovenskou šampionku na okruhu WTA (© Mathias Schulz / Zuma Press / Profimedia)

Siegemundová – Šramková 4:6, 4:6

Ještě před dvěma týdny neměla Rebecca Šramková na kontě ani jednu semifinálovou účast na nejvyšším okruhu. V tuniském Monastiru se ovšem probojovala do svého prvního finále na této úrovni, ve kterém nestačila na kvalifikantku Sonay Kartalovou. Následoval bleskový přesun do zhruba devět tisíc kilometrů vzdáleného Thajska.

Navzdory hektickému programu dokázala na dvěstěpadesátce v Hua Hinu porazit Manančaju Sawangkaewovou, bývalou šampionku Magdu Linetteovou, Janu Fettovou, Tamaru Zidanšekovou i Lauru Siegemundovou a stát se první slovenskou vítězkou turnaje WTA od Anny Karolíny Schmiedlové v Bogotě 2018.

V úvodním dějství musela likvidovat manko 0:2 a také brejkbol v závěrečném gamu. V následující sadě byla jasně lepší, ovšem brejk na 4:3 nepotvrdila. Německé veteránce však vzápětí znovu sebrala servis a utkání dopodávala čistou hrou.

Siegemundová, která sehrála ve druhém kole čtvrtý nejdelší zápas na hlavním ženském okruhu v historii, se do finále na okruhu WTA podívala po více než roce a poprvé mimo evropský kontinent. Bilanci v soubojích o titul si zhoršila na 2:3. Dosud uspěla pouze na antukových dvorcích v Bastadu 2016 proti Kateřině Siniakové a ve Stuttgartu 2017 po bitvě s Kristinou Mladenovicovou.

Šramkovou čeká příjemný skok ve světovém pořadí z aktuálního 102. místa na 61. příčku, čímž o 28 pozic vylepší své maximum. V pondělí by měla absolvovat první kolo kvalifikace na tisícovce v čínském Pekingu. Nebylo by však překvapením, kdyby si dala pauzu a z turnaje odstoupila. Siegemundová si může naopak pár dní odpočinout, protože má jistý start v hlavní soutěži.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hinu

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Pavol
Mám radosť.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě že tak!
Gratulace Rebecce!
Reagovat
Kandinsky1
Šramkové to jde přát ...
Reagovat
tommr
Šramkový to nejde nepřát ...
Reagovat
tommr
Šramkový to nejde nepřát ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist