Srbky se přiblížily postu světové jedničky

3. 6. 2008, 20:11
Aktuality 1
Druhá respetive třetí nasazená Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová dnes v Paříži postoupily do semifinále, v němž se potkají ve vzájemném duelu. Pokud French Open nevyhraje Kuzněcovová, tak se vítězka srbského semifinále stane za 6 dní poprvé v kariéře světovou jedničkou.
Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová

První semifinalistkou Roland Garros se podle očekávání stala druhá nasazená Ana Ivanovičová. Srbská tenistka dnes porazila 6-3 6-2 turnajovou desítku Patty Schnyderovou ze Švýcarska a dělí ji jediný krok od zopakování loňské finálové účasti. Zatím na letošním Roland Garros neztratila ani set, na cestě do semifinále hladce porazila i české tenistky Lucii Šafářovou a Petru Cetkovskou.

Uspěla i druhá Srbka. Třetí nasazená Jelena Jankovičová ve dvou setech porazila největší překvapení turnaje Carlu Suarezovou-Navarrovou, která je ve světovém žebříčku až na 132. místě a do hlavní soutěže se prokousala z kvalifikace. Jankovičová tak zopakuje loňské semifinále, tentokrát ji v čistě srbském duelu čeká krajanka Ana Ivanovičová.

Vítězka srbského semifinále se může stát světovou jedničkou
Pokud by Ruska Světlana Kuzněcovová zítra prohrála čtvrtfinále proti Kanepiové, stal by se čtvrteční semifinálový duel Srbek Ivanovičové s Jankovičovou soubojem o post světové jedničky.

V případě, že by Kuzněcovová do semifinále postoupila také, musela by první finalistka ze Srbska doufat v prohru Rusky v semifinále nebo ji porazit v boji o titul. V opačném případě by se světovou jedničkou stala Kuzněcovová.

Už dnes je tak jisté, že 9. června 2008 budeme znát novou světovou jedničku. Tu dosavadní Marii Šarapovovou nahradí tenistka z tojice Ivanovičová, Jankovičová a Kuzněcovová. Více o boji o post světové jedničky si můžete přečíst zde.

FRENCH OPEN - úterní výsledky žen:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (2-Srb) - Schnyderová (10-Švý) 6-3 6-2
Jankovičová (3-Srb) - Suarezová-Navarrová (Špa) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist