Srbské finále v Monterrey: S Ivanovičovou si zahraje dvacetiletá Jakšičová

6. 4. 2014, 08:05
Aktuality 3
Životní turnaj v Monterrey hraje dvacetiletá Srbka Jovana Jakšičová, která v semifinále porazila Japonku Dateovou-Krummovou a o titul si zahraje s krajankou Anou Ivanovičovou. Velká favoritka finálového duelu zdolala v semifinále Caroline Wozniackou 7-6 6-4.
Ana Ivanovičová (@ abiertomonterrey.com)

Zápas turnajové dvojky s trojkou neměl výraznou favoritku a úvodní sada už nemohla být vyrovnanější.

Wozniacká i Ivanovičová získaly shodně tři gamy na servisu, tři na returnu a vzácně srovnaný byl i výsledek vyhraných výměn 35-35. O vítězce prvního setu musel rozhodnout tie-break, ve kterém Ana Ivanovičová sice od stavu 6-2 promarnila tři setboly, čtvrtým už ale sadu ukončila.

Také druhý set byl velmi vyrovnaný a rozhodovalo jen pár bodů. Caroline Wozniacká se zhoršila na servisu, po prvním podání nevyhrála ani polovinu výměn a po 99 minutách hry duel bývalých světových jedniček prohrála.

Ivanovičovou ve finále vyzve dvacetiletá krajanka Jovana Jakšičová, která v semifinále porazila o 23 let starší Japonku Dateovou-Krummovou v téměř tříhodinové bitvě 6-7 6-4 6-4.

Jakšičová měla v prvním setu k dispozici za stavu 6-5 na returnu dva setboly, ale využít nedokázala ani jeden. Potrestaná byla mladá Srbka ve zkrácené hře, když Kimiko Dateová-Krummová využila hned svůj první setbol a dostala se do vedení 1-0.

Jovana Jakšičová v prvním setu trefila úctyhodných devět es, v tom druhém ani jedno. Srbka dokonce získala o jeden fiftýn méně než soupeřka, přesto vyhrála 6-4 a vynutila si rozhodující set.

Japonská veteránka v úvodu třetí sady ztratila podání a prohrávala 1-3. Jakšičová sice vedení neudržela, když neuspěla v následujících třech hrách, ale z vítězství se přece jen radovala. V závěru duelu zkušené Japonce došly síly a Srbka třemi vyhranými gamy v řadě získala rozhodující set na svoji stranu.

Dvacetiletá Srbka se před turnajem v Monterrey nikdy nedostala na turnaji WTA ani do čtvrtfinále. Teď bude hrát v Mexiku o titul. „Teď nenacházím žádná slova a to je u mě vzácné!,“ napsala jinak výřečná Jakšičová na svůj facebookový profil po zápase.

Finalistky od sebe v žebříčku WTA dělí 124 míst, velkou favoritkou duelu bude Ivanovičová. Třináctá hráčka žebříčku bude usilovat o svůj letošní druhý a celkově třináctý titul. "Ana je jedna z mých nejlepších kamarádek, je jako moje velká sestra. V semifinále jsem jí fandila a jsem strašně ráda, že se s ní utkám ve finále," uvedla na adresu Ivanovičové Jakšičová.

Po tříhodinovém semifinále dvouhry Japonka Dateová-Krumová nenastoupila po boku Karolíny Plíškové do semifinále debla a do finále tak postoupily turnajové jedničky Babosová s Govorcovovou bez boje.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY -
(Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (05. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Wozniacká (3-Dán.)7-6(5) 6-4
Jakšičová (Srb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-7(5) 6-4 6-4
Čtyřhra - semifinále:
Babosová, Govorcovová (1-Maď./Běl.) - Dateová-Krummová, Karolína Plíšková (4-Jap./ČR) postup bez boje Bab./Gov.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak už jsem psal včera, na tento zápas jsem neponocoval. Chystám se až na finále... :)

Podle průběhu to bylo asi vyrovnané utkání. Caro v 1. setu získala brejk na 3:1, ale Ana okamžitě zareagovala rebrejkem. Pak pro změnu Ana dvakrát nepotvrdila brejk, když v desátém a dvanáctém gemu nedoservírovala 1. set (během těch dvou gemů neměla ani žádný setbol). Rozhodnout se tedy muselo v tie-breaku, ve kterém si Ana vypracovala čtyři setboly. Ze stavu 6-2 se sice její náskok smrsknul na 6-5, ale ten čtvrtý setbol už proměnila... Ve 2. setu Caro podle všeho nechytla začátek a po dvojnásobné ztrátě podání prohrávala už 0:4. Pak ovšem Caro získala čtyři hry za sebou a bylo zase srovnáno. Nakonec rozhodl desátý gem, ve kterém Caro neudržela servis za stavu 4:5. Anička proměnila asi třetí mečbol (mají to na livesportu nějak divoce napsané :D)...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/YcrZuTbs/#prubeh-zapasu;1

Samozřejmě mě trochu mrzí, že jedna z mých favoritek musela skončit před branami finále. Je fakt, že Caro v Monterrey nehrála tak dobře, jako předtím v Miami (Caro jsem v Monterrey viděl ve dvou zápasech, Anu jsem vlastně ještě neviděl). Přesto věřím tomu, že kdyby holky byly v opačné polovině pavouka, tak by se potkaly ve finále. Ale nedá se nic dělat, los je los... Každopádně jsem spokojený, že mám podle předpokladů aspoň jednu favoritku ve finále a budu Aničce moc držet palce, aby získala svůj druhý titul v sezoně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finálový zápas bude mít velice zajímavé obsazení, protože Ana se utká proti své krajance a kamarádce Jovaně Jaksic. Jovana hraje v Mexiku svůj dosud životní turnaj. Viděl jsem asi první tři gemy jejího čtvrtfinálového zápasu proti Julii Boserup a Jovana hrála dobře... No, fakt už se těším. Anička je jasnou favoritkou a věřím, že svou pozici potvrdí. :)

Jak je vidět, holky se na svůj vzájemný zápas už taky těší... :)
https://twitter.com/AnaIvanovic/status/452647786790395905

Jinak bych ještě připomněl, že o Jovaně už jsme se tady v minulosti bavili...

Tady s giginem a Sonjou (překvapivě pod mužským článkem)... :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/rosol-padl-ve-ctvrtfinale-vyradil-ho-przysiezny-12967/

A tady se sojkou a tommrem, když Jovana loni v Egyptě na ITFku porazila Kaiu Kanepi...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/stephensova-se-na-novou-sezonu-pripravuje-s-annaconem-13326/
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Jovana mi uděala po ránu radost , byla by ostuda , kdyby ta důchodkyně hrála finále ..

A to "štěkání" od Jaksić je docela roztomilý :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist