Srbský tým se rozpadá, po Jankovičové se omluvila i Ivanovičová

7. 2. 2013, 17:17
Aktuality 19
Slovenské tenistky to budou mít v 1. kole Fed Cupu v Srbsku hodně usnadněné. Domácí tým totiž bude postrádat obě bývalé světové jedničky Jelenu Jankovičovou i Anu Ivanovičovou, která se dnes omluvila kvůli nedoléčenému zranění ramena. Otazník visí i nad startem srbské trojky Jovanovské.
Ana Ivanovičová

Srbsko se ve své krátké historii může narozdíl od Slovenska pochlubit dvěma bývalými světovými jedničkami, o nadcházejícím víkendu mu ale ani jedna z nich v zápase 1. kola Fed Cupu proti Slovenskám nepomůže. 

Už v pondělí se naděje na start vzdala kvůli problémům s břišními svaly Jelena Jankovičová, kterou dnes napodobila i Ana Ivanovičová. Pětadvacetiletá Srbka se dnes kapitánu Dejanu Vranjesovi omluvila kvůl inedoléčenému zranění ramena, které si poranila už na Australian Open. 

"Bohužel musím oznámit, že o víkendu proti Slovensku nebudu moct hrát," oznamuje Ivanovičová na Facebooku. "V Melbourne jsem si zranila rameno, které stále není doléčené. Doufala jsem, že léčba zabere a pomůže mi problém vyřešit během pár dnů, ale bohužel se tak nestalo. Moc mě to mrzí, protože jinak během roku není moc šancí Srbsko reprezentovat," dodala zklamaná 14. hráčka světa, která před týdnem v Pattayi prohrála už v 1. kole. 

"Neúčast Ivanovičové je pro nás bezpochyby velké oslabení. Lékaři rozhodli, že kvůli problémům s ramenem nemůže nastoupit. Je to zranění, které se táhne už od Australian Open, takže nechceme riskovat jeho zhoršení," smutnil Vranjes, jehož starosti absencí dvou nejlepších Srbek nekončí. Nejistý je totiž i zdravotní stav srbské trojky Bojany Jovanovské, 

"Bojanu Jovanovskou bohužel trápí také zdravotní problémy. Po léčbě už začala s tréninkem, snaží se dostat do zápasového rytmu, ale nemůže naplno podávat. V Melbourne hrála ve skvělé formě a byla by velká škoda, kdyby nemohla hrát ani ona," řekl Vranjes.

Kromě Jovanovské v týmu zůstaly ještě devatenáctiletá Aleksandra Kruničová a debutantka Vesna Doloncová, jež je ruskou rodačkou. Místo Ivanovičové se do sestavy vešla teprve patnáctiletá Ivana Jorovičová.

Slovenské kvarteto zůstává kompletní. O postup do semifinále bude na půdě loňských finalistek bojovat Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová. "Naše tenistky jsou zdravotně v pořádku, všechny trénují," pochvaloval si kapitán Slovenek Lubomír Páleník

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sice nedělám často nějaké prognózy, ale před tímto fedcupovým víkendem jsem je udělal. Tedy podstatnou část jsem udělal už v úterý dopoledne. Odpoledne jsem pak na nic neměl náladu a včera taky ne... Dodělal jsem to dneska a stejně jsem musel ještě něco přepsat, hlavně co se týče zápasu Srbsko - Slovensko. Nechtělo se mi to dávat pod článek u Petry. Tady to snad nebude nikomu překážet... Zabýval jsem se všemi zápasy první i druhé světové skupiny, které nás o víkendu čekají. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ČR - Austrálie: Možná nejsložitější zápas na tipování. Je otázkou, v jaké formě přijede Sam. V Austrálii se jí nedaří každý rok. Ani letos tomu nebylo jinak, takže se nedá úplně mluvit o nějakém překvapení. Těžko říct, v jaké formě přijede do Ostravy. Petře a Lucce se teď taky nedaří, ale doma při Fed Cupu se obvykle dokážou chytit. Australská dvojka Jarka Gajdošová prokázala na začátku roku zlepšení, ale těžko říct, jestli to bude stačit na Petru a Lucku. Co se týče deblu, tak tam jsou H+H na první pohled jasnými favoritkami, ale australský debl bych rozhodně nepodceňoval. Vždyť Barty a Dellacqua byly ve finále AO, kam prošly bez ztráty setu a prohrály až ve třech setech proti Errani/Vinci. Cestou do finále vyřadila australská dvojice hodně silné páry (např. Kirilenko/Raymond nebo Pavlyuchenkova/Šafářová). Navíc Casey Dellacqua teď vyhrála čtyřhru v Pattayi po boku Kimiko Date-Krumm. Andrejka byla zase ve finále Paříže spolu s Liezel Huber... No, bude to zajímavé. Těžko tipovat, ale pořád si myslím, že v český prospěch rozhodne domácí prostředí a kvalitnější dvojka v singlu. Rozhodně to však nebude nic jednoduchého...

Itálie - USA: Tady je asi favorit jasnější, a to hned z několika důvodů. Nejen, že Američanky nemají Serenu a Venus, ale neočekávaně jim bude chybět Sloane kvůli zranění. Naopak Italky mají svoje osvědčené duo Errani-Vinci a taky je hodně důležité, že hrajou doma na antuce. Z amerického týmu se mi asi nejlépe jeví Jamie Hampton, která by možná mohla uloupnout nějaký ten bodík ve dvouhře. Předpokládám, že po problémech se zády v Melbourne už bude fit. No, mohla by třeba porazit Robertu, když se jí ten zápas povede... Ale jinak vidím jako celkem jasné favoritky Italky.
Reagovat
smazaný uživatel
Rusko - Japonsko: Tento zápas vypadá jednoznačně a myslím si, že jednoznačně taky dopadne. Přestože Rusky nemají Mashu, pořád mají velmi silný tým. Makiri teď vyhrála v Pattayi, Ekaterina je taky velmi dobrá hráčka a to samé platí o Eleně a Nastě. Snad jenom Nasťa je od toho finále v Brisbane trochu z formy... Japonky určitě budou bojovat, Morita i Date-Krumm vykazují v poslední době solidní formu. Možná se jim povede dostat nějaký zápas do třech setů, ale na bod to podle mě stačit nebude.

Srbsko - Slovensko: Původně jsem chtěl k tomuto zápasu napsat úplně něco jiného. Ale když jsem se dozvěděl, že Ana nebude hrát kvůli zranění, tak to pro mě prakticky ztratilo smysl... Původně jsem favorizoval Srbky s Anou, Jelenou a domácím prostředím v zádech. Asi v úterý jsem se dozvěděl, že Jelena kvůli zranění nebude hrát a nad startem Any visí otazník. Přesto i bez Jeleny bych věřil Srbsku. Jenže dneska přišla zpráva, že Ana taky nenastoupí a navíc Bojana má nějaké problémy se zády... Takže původně jsem věřil Srbkám, ale teď to vypadá celkem jasně ve slovenský prospěch, i když Slovenky taky nejsou zrovna ve formě. Dominika byla ve finále Sydney, ale pak jí nevyšlo AO ani Paříž. Daniela a Magda v minulém týdnu skrečovaly svoje zápasy... Ale zatímco Slovenky budou kompletní, Srbsko bude hodně oslabené. Bojana určitě může něco uhrát, ale nevím, jak moc ji budou limitovat ty problémy se zády. No a pak už tam jsou jenom Vesna Dolonc (92. místo) a Aleksandra Krunic (175. místo). Jak říkám: Za těchto okolností jsou Slovenky celkem jasnými favoritkami... Mrzí mě, že Ana nemůže hrát. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Švýcarsko - Belgie: Tady určitě tipuju Belgii a myslím, že hlavní postavou tohoto zápasu bude Yanina. Možná taky nemá úplně nejlepší formu, ale pořád je podle mě výš než všechny Švýcarky. Kirsten Filipkens zase v Melbourne udělala svoje první grandslamové osmifinále v kariéře, takže by na tom taky mohla být dobře... Těžko říct, kdo by mohl naklonit misky vah na stranu Švýcarek. Oprandi měla nějaké výsledky koncem loňské sezony, ale hraje takovým atypickým stylem. Stefanie Voegele není špatná, mohla by třeba potrápit Kirsten. Timeu Bacsinszky jsem už dlouho hrát neviděl... No prostě si myslím, že Belgičanky jsou výš.

Argentina - Švédsko: V tomto zápase jsou jasnými favoritkami Švédky. Myslím, že to Sofia a Johanna v pohodě zvládnou, i když bude Argentina v domácím prostředí. Z Argentinek znám jenom trochu Ormaecheu, ostatní ne.

Španělsko - Ukrajina: Zajímavý zápas. Věřím, že pokud bude Lesia Tsurenko podávat takové výkony jako na začátku letošní sezony, tak bez problémů udělá dva body. Navíc ona už při loňském Fed Cupu v Itálii ukázala, že umí i na antuce... Pro Španělky je velké oslabení, že nebudou mít Carlu. Vím, že třeba Soler není špatná, ale na Lesiu to podle mě stačit nebude. Dominguez hraje takovým atypickým stylem, který na antuce může platit, ale moc tomu nevěřím... Otázkou je, jak zahrajou další ukrajinské hráčky. Ale podle mě Lesia udělá dva body a ten třetí prostě taky nějak urvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Francie - Německo: Tento zápas vypadal jako velký šlágr zápasů druhé světové skupiny. Asi to tak pořád je, ale německý tým bude nakonec výrazně oslabený. Kromě zraněné Angelique bude Němkám chybět i čerstvá vítězka z Paříže Mona Barthel, která se rozhodla koncentrovat na svou vlastní kariéru... No, i bez Angelique bych lehce favorizoval Němky, protože Mona teď měla super formu a hlavně porazila v Paříži dvě Francouzky (Marion a Kristinu). Ale bez Mony je větším favoritem Francie s Marion, Alizé a Kristinou... Z německého týmu má teď nejlepší formu Sabine, která hrála finále v Pattayi. U ní bych věřil, že uhraje aspoň jeden bod. Naopak Julii se teď nedaří... Takže tipuju Francouzky.
Reagovat
smazaný uživatel
Máme podobné prognózy :D Nesouhlasim s tebou jenom v zápase Rusko vs. Japonsko.. Jak jsi napsal, Rusky jsou bez Mashy a NaĎi stále silné, ale já si myslím, že Japonky budou kousat.. Date, jak se zdá chytla 2. mízu a myslím si, že Ekaterinu porazí a Makiri potrápí.. Morita ted v Pattayi taky hrála dobře, takže si taky myslim, že Ekaterinu porazí :D Makiri dva body udělá a bude rozhodovat čtyřhra, která by mohla být špičková :D Ale jak znám Tarpischeva, tak bude míchat sestavou a nedivil bych se, kdyby si zahrála i Vesnina :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, že by to bylo takové drama? :) Já myslím, že k tomu nedojde... Jak jsem psal: Japonky teď vykazujou solidní formu a může tam být nějaký tříseťák. Třeba i můžou vybojovat nějaký ten bod (i když tomu moc nevěřím), ale Rusky jsou podle mě na vyšší úrovni. No uvidíme, jak to nakonec dopadne... Každopádně jsem rád za tvou reakci. :)
Reagovat
skott
Hezky sepsanej přehled všech utkání. Škoda jen, že už podobně zajímavými příspěvky poslední dobou tak šetříš na úkor všemožným off topicům nebo slintání nad Azarenkou aspol..;-)
Nebudu moc polemizovat, ale zastavím se u dvou duelů.
V ruském týmu bohužel chybí kvůli zraněnému ramenu Nasťa, kterou nahradila původně jen k tréninku přizvaná Margarita Gasparyan, což je velké oslabení, protože ostatní holky mají nejen minimum singlových zkušeností (z FC), ale budou tak vlastně hrát jen ve třech a nedejbože, aby se některé další něco stalo...naštěstí jsou alespoň všechny v dobré formě, ale i tak se mi Kiri jako první hráčka nijak nelíbí. Zvláště když je na druhé straně Date-Krumm, která s ní má h2h 2-0 a od doby, co se vrátila na okruh se všema Ruskama 23-9. Spoléhám tak na Káťu a její první plnohodnotnou šanci.

ŠPA-UKR...souhlasím, že jde o poměrně zajímavý zápas, přestože Španělky jsou bez svých nejlepších hráček, nejen Suarez Navarro. Lesia by měla svoje singly vyhrát, ale klíčem je žebříčkem vzhůru letící Elina.
Reagovat
Fandina
Přidávám se k tomu, že Makiri a Jekaterina by obě měly zabodovat proti Japonkám a je-li tam Vesnina, tak ta také umí zahrát dvojhru, čtyřhru netřeba u ní řešit. Podle mě favoritkami Rusky. Japonky by mě překvapily, pokud ano, tak jim to moc přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak včera jsem tady dával odkazy související s Mashou, podle mě moc hezké. To ti snad nevadí, ne? :) Jinak jde taky o to, že už mě to tady tolik nebaví. Z mého pohledu je tu pořád méně a méně fajn lidí, se kterými se dá dobře popovídat. Tebe mezi ně tedy stále počítám, i když moc netoleruješ moje "slintání". :)

Co se týče těch prognóz, tak já je chtěl udělat, protože mi to přišlo zajímavé a taky mě pak bude zajímat, jaký jsem měl odhad. Takže jsem se rozhodl "jít se svou kůží na trh" a trochu si zatipovat, což já moc často nedělám. :) Ale řeknu ti upřímně, že kdybych to skoro celé neudělal v úterý dopoledne (před lyžováním), tak potom už bych to určitě neudělal. Momentálně nemám na moc věcí náladu, po tom co se stalo Lindsey. Pořád na to musím myslet... :(

Jinak díky za tvou aktualizaci v ruském týmu. Nevěděl jsem, že je Nasťa zraněná. Přesto si myslím, že to ruské holky bez problémů zvládnou. Jak už jsem psal, Nasťa byla od toho finále v Brisbane trochu z formy. Tak snad se dá teď dohromady... Přeju Nastě brzké uzdravení! :)
Reagovat
Fandina
monty ... taky ně napadlo, že takový přehled ti dal dost práce, jseš dobrej a s tou Lindsey je to ale pech. Zase.
Reagovat
skott
Nevadí, ostatně když něco číst nechci, tak to zkrátka nečtu/přeskočím (nemyslím teď Mashu), ale mám radši příspěvky k věci;)
Zranění Lindsey mě mrzí, docela chápu, žes na tenis neměl myšlenky, takže sem rád, že sis přesto našel čas to poslat.
Reagovat
smazaný uživatel
I'm sorry to announce that I'm withdrawing from this weekend's Fed Cup tie. I hurt my shoulder in Melbourne and it's not yet fully recovered. I really hoped my physiotherapy was going to solve the problem sooner. It's really a shame, because I don't get many opportunities to play in Serbia.

I'll continue my recovery and try to get fit as quickly as possible.
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění ramena, ne zad;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to sem chtěl dát. V článku to mají špatně, ale v Expres zprávách dobře...

Hm, takže Anu bolí rameno už od Melbourne a v Pattayi se to asi ještě zhoršilo. :( Tenhle týden je strašný... Brzy se uzdrav, Aničko! :)
Reagovat
LubosZabloudil
Ano, záda trápí Jovanovskou. Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro doplnění: Nějaké problémy se zády má Bojana.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, příště bych měl být rychlejší... :)
Reagovat
LubosZabloudil
Někdy rozhodují i vteřiny :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist