Stachovskij nedal Tipsarevičovi šanci a slaví titul

19. 6. 2010, 13:47
Aktuality 0
Turnaj v Hertogenboschi ovládl ukrajinský tenista Sergej Stachovskij, který si ve finále hravě poradil se sedmým nasazeným Jankem Tipsarevičem ze Srbska, kterému po zisku první sady poměrem 6-3 v druhé dokonce nadělil kanára.
Sergej Stachovskij

Do finálového utkání vstupoval Sergej Stachovskij s vědomím, že v dosavadním průběhu Unicef Open neztratil ani set. Janko Tipsarevič byl pro změnu povzbuzen semifinálovou výhrou nad ve formě hrajícím Němcem Beckerem.

Ukrajinský tenista začal zápas čistou hrou, načež Tipsarevič odpověděl stejnou mincí, avšak ve čtvrté hře ztratil podání, což ihned odnesla jeho raketa. Stachovskému se při podání hodně dařilo a vůbec poprvé, kdy se mohl alespoň trochu bát o udržení svého podání bylo za stavu 5-3, do té doby získal Tipsarevič na příjmu pouhý jeden fiftýn. Nakonec rodák z Kyjeva první sadu získal za 35 minut poměrem 6-3.

Srbskému tenistovi se nedařilo, což dokumentoval i jeho vstup do druhého setu, kdy ihned ztratil podání. 24letý Ukrajinec pokračoval ve výborném výkonu a po dalším breaku vedl už 3-0. Ve čtvrté hře se Janko Tipsarevič probojoval ke dvěma breakballům, na které Stachovskij odpověděl třemi skvělými servisy a podání udržel. Po dalším zisku soupeřova podání 71. hráč světa stylově ukončil zápas esem a čistou hrou.

„Dnes jsem hrál opravdu dobře. Podle skóre by se mohlo zdát, že to bylo nejjednodušší utkání na turnaji, ale zas tak snadné to nebylo,“ řekl po utkání Sergej Stachovskij, který v prvním setu získal 21 z 25 bodů při svém podání.

„Jsem zklamaný, ale Sergej hrál opravdu dobře v průběhu celého týdne. Byla to ale dobrá příprava na Wimbledon. Pokud v něm nebudu hrát nedělní finále, tak se žením,“ dodal po utkání již s úsměvem bělehradský rodák Tipsarevič.

Ukrajinský tenista, jenž žije v Bratislavě a trénuje v tamním Národním tenisovém centru, tak za 55 minut získal svůj třetí titul v kariéře. Poprvé se radoval pod otevřeným nebem, předchozí turnaje v Petrohradu a Záhřebu vyhrál v hale. Naopak 51. hráč žebříčku Tipsarevič ani na druhý pokus nedokázal ve finále uspět a na své první turnajové prvenství stále čeká. V roce 2009 ho ve finále v Moskvě zastavil Rus Južnyj.

Výsledky - Hertogenbosch - muži (tráva, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - finále:
Stachovskij (Ukr.) - Tipsarevič (7-Srb.) 6:3 6:0.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist