Stachovskij titul neobhájí. V Petrohradu prohrál s Beckerem

27. 10. 2010, 16:23
Aktuality 1
Před rokem si v Petrohradu došel z kvalifikace až pro titul, ve své životní sezoně ale Sergij Stachovskij loňské vítězství neobhájí. Ukrajinský tenista letos vypadl už v 1. kole, ve kterém nestačil na Němce Benjamina Beckera.
Sergej Stachovskyj

Ačkoli turnaje hrané v hale bývají silnou disciplínou Sergije Stachovského, letos na podzim se momentálně 37. hráči světa příliš nedaří. O to, že výsledkovou mizérii neukončí ani v Petrohradu, se postaral nenasazený Benjamin Becker, který Ukrajince udolal 6-4 5-7 6-4.

Zápas přitom mohl skončit dřív. Poté, co vyhrál úvodní sadu, si Becker i ve druhém setu držel podání, ovšem ve dvanáctém gamu mu Stachovskij konečně prolomil servis a vynutil si třetí set. V něm ale Němec při svém podání znovu dominoval a když soupeři za stavu 3-3 znovu sebral servis, bylo rozhodnuto.

"Přiletět a obhajovat titul je vždycky těžké," řekl po utkání Stachovskij. "Mohl jsem ten zápas vyhrát, ale nedokázal jsem pořádně využít šance, které jsem  měl, a bylo po zápase. Nemůžu říct, že jsem hrál špatně, ale když mě ve třetím setu brejknul, nedal mi už šanci," dodal loňský vítěz turnaje.

Stejně rychle jako Stachovskij se s Petrohradem rozloučil i pátý nasazený Viktor Troicki ze Srbska. Vítěz turnaje v Moskvě z minulého týdne nestačil na německého veterána Rainera Schüttlera. Ve vyrovnaném utkání doplatil Troicki na nevyužité brejkboly ve třetím setu; z deseti proměnil jediný a za dvě hodiny a 10 minut prohrál 3-6 6-4 3-6.

 

Výsledky
Dvouhra - 1. kolo:
Becker (Něm.) - Stachovskij (2-Ukr.) 6:4, 5:7, 6:4, Lu (4-Tchaj-wan) - Starace (It.) 6:2, 6:2, Schüttler (Něm.) - Troicki (5-Srb.) 6:3, 4:6, 6:3, Dolgopolov (Ukr.) - Fognini (It.) 7:6 (7:5), 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Tipsarevič (3-Srb.) - Russell (USA) 6:2, 7:5, Kukuškin (Kaz.) - Gabašvili (Rus.) 6:3, 6:4.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist