Stále útočí na hattrick! Krejčíková se Siniakovou vyhrály už 15. grandslamový zápas v řadě

2. 9. 2018, 22:00
Aktuality 4
US OPEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si připsaly už 15. grandslamové vítězství v řadě. Nasazené jedničky v osmifinále US Open přehrály dvojici Ljudmila Kičenoková, Laura Siegemundová. Ve čtvrtfinále se šampionky letošního French Open a Wimbledonu utkají s vítězkami souboje Hsieh, Sabalenková - Mertensová, Schuursová.
B. Krejčíková a K. Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková i nadále dominují na grandslamových turnajích. Vítězky letošního French Open a Wimbledonu v osmifinále US Open přehrály 6-3 6-2 dvojici Ljudmila Kičenoková, Laura Siegemundová a vyhrály už 15. grandslamový zápas v řadě.

V úvodní sadě se dostaly rychle do vedení 5-0, ale pak tři gamy ztratily. V dalším průběhu ovšem zápas znovu kontrolovaly. Utkání ukončily za hodinu a čtvrt na podání Siniakové čistou hrou. "Odehrály jsme skvělý zápas," řekla Siniaková.

Na US Open tak i nadále útočí na hattrick, který mají z roku 2013 z junioské kategorie. Tři grandslamové deblové triumfy v jedné sezoně naposledy získaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy v roce 2009. Vyhrát v Paříži, Londýně i v New Yorku v kalendářním roce jako poslední dokázaly v roce 1998 Jana Novotná se Švýcarkou Martinou Hingisovou.

"Hrajeme zápas po zápasu a uvidíme, co se nám tady povede," řekla Krejčíková. "Snažíme se hrát, co nejlépe to jde. Letošní sezona je skvělá, jsme z toho nadšené a doufám, že ještě není konec," doplnila v rozhovoru na kurtu Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou ani ve třetím zápase na letošním US Open neztratily set. Jejich dalšími soupeřkami budou vítězky souboje Hsieh, Sabalenková - Mertensová, Schuursová.

V ženské čtyřhře bojují ještě další dva páry s českým zastoupením - Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou a Lucie Hradecká s Ruskou Makarovovou. Ty čeká osmifinále až zítra.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
Vychází na 2740 (Tipsport)
Reagovat
EllNino
tak pro ně jsou teď důležitě už jen GS ... a příští rok by se mohly už soustředit jen na singla, teda hlavně Katka
Reagovat
FulnekUltras
v sedmé lize se ukojily, tak teď zase výš
Reagovat
tommr
dneska předvedly velice solidní výkon a soupeřkám toho moc nedovolily. Ve srovnání s tím jak mizerně hrály v Montrealu a v Cincinnati to je obrovskej posun ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist