Start Nadala ve Wimbledonu je nejistý

8. 6. 2016, 22:33
Aktuality 82
Španěl Rafael Nadal po zranění z French Open zatím nemá stanovené datum návratu na kurty a se zápěstím stále rehabilituje. Jeho strýc a trenér v jedné osobě Toni Nadal řekl, že comeback by nebylo dobré uspěchat, aby nebyla ohrožena Nadalova účast na olympijských hrách.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Stále je ve fázi rehabilitace. Je důležité, aby se mohl vrátit v plné síle. Vrátí se, až lékaři budou přesvědčeni, že je všechno v pořádku," řekl Toni Nadal.

Wimbledon začne 27. června. Jeho dvojnásobný vítěz Nadal kvůli zranění odstoupil z oblíbeného French Open po druhém kole a v tomto týdnu vzdal přípravu na travnatý turnaj v londýnském Queen's Clubu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

82
Přidat komentář
Lunej..
nehraj si na Esovice:)
Reagovat
Lunej..
Hm zatím tenisová nuda.
Reagovat
Lunej..
Tak TB skvěle zvládnutý a i se kupodivu hrálo:)
Reagovat
Lunej..
Radek skvěle, stačilo být trpělivý a Marin se vyházel nebo zaházel do sítě. Veliká gratulka.. :)
Reagovat
steve79
Roger dnes průměrný výkon, ale dalo se to čekat po tak dlouhé době. Je dobře, že postoupil a čekají ho další zápasy.Jeho výkon se bude každým zápasem zlepšovat. Mrzí mě, že Rafa zřejmě už Wimbledon odpískal.
Reagovat
svetova.dvojka
Federer měl zase štěstí jako prase...
Reagovat
Pe3k
nebo prase má štěstí jako Federer :)
Reagovat
a.magerova
Štěstí přeje připraveným... :-P
Reagovat
a.magerova
Horší varianta... :-/

http://pobavime.com/wp-content/uploads/2015/12/stesti.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
To je dobře, protože empiricky mám ověřeno, že největší kliku mívají nejlepší hráči. Snad se tedy vrací do formy.
Reagovat
pockerface
Joo, Roger to zvládl. Pro něj jen dobře, čím víc bude hrát zápasů, tím bude víc řádit ve Wimbledonu :-). Tuším v kostech, že letos ten 18 GS padne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No docela slušnej luck měl Roger dneska.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jo, sám se o tom zmínil v pozápasovém rozhovoru, arogant jeden.
Reagovat
a.magerova
Ale moc pěkný zápas, mladý se nebál... :-)))
Reagovat
turista
Dobře že to RF uhaluzil. Může mu to pomoci dostat se tam kde byl ještě nedávno, kdy by takovému teenagerovi naložil 6:1 6:1.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tomuhle teenagerovi by na trávě 6:1 6:1 nedal ani v dobách největší slávy, ale určitě by s ním neztratil set a skoro dva...
Reagovat
Ma3ek
Pavlasek porazil rosola:(
Reagovat
Ma3ek
Blbe challengre:((
Reagovat
Krisboy
Dobře Áda!!!!
Reagovat
Krisboy
Pěkně ho tejrá, Taylor Rogera :D
Reagovat
Lunej..
Rogerovi grarulka a Fritz palec nahoru. sympaťák. A teď hurá na veterána:)
Reagovat
pockerface
Nic nevidím, jsem v práci a zrovna na Radka jsem se těšil, když už se mi včera poštěstilo být včas doma, tak byla v Německu bouřka. Tak to zase uvidím jen skóre, ale Radkův styl, to je pastva pro oči, to i kdyby vyhrál 2x 6:0, tak mi to bude jedno, protože Radek se musí vidět na vlastní oči. Na rozdíl od jiných hráčů, tam zase někdy je lepší sledovat jen skóre. :-)
Reagovat
Lunej..
Já ho viděla na antuce v Prostějově před dvěma lety a bylo to svižné.
Reagovat
Lunej..
že Roger a Radek pošlapou trochu tu trávu na saku.
Reagovat
Lunej..
Hm, tak Fritz Rogera zlobi, tak si užijeme ještě 3.set.
Reagovat
Stan_Borowitz
Snad se nerozhodl kopírovat Novaka.I když pokud by to dopadlo nakonec mna tom hlavním turnaji stejně, tak bych se nezlobil.
Reagovat
Lunej..
Fritz hraje dobře, je to pěkný rychlý tenis. Roger vypadá netrpělivě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, hraje rychle po odskoku a Federer s tím má problémy. Navíc skoro nechybuje a Rogerovi na jeho (bývalé) poměry moc nejde podání.
Reagovat
Lunej..
Ale i returny má povedené a drží si podání. Jakoby ta pauza pomohla jemu než Rogerovi. Fritz má pevné nervy zatím:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Teď mu ale povolily...
Reagovat
Lunej..
Tak jsem to zakrikla. To bude asi hotovo.
Reagovat
Lunej..
Jen neke, máš woodoo panáčka celého propichaneho špendlíky:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavý, přesně tohle mne napadlo, když jsem četl o vítězství Kiki. Říkal jsem si, že voodoo zjevně nefunguje, protože monty musí mít propíchanou její figurku skrz naskrz.
Reagovat
Lunej..
No, kdoví co kam píchal :D:D:D:D
Reagovat
turista
RF je nerozehraný, protože vypadl ze zápasového rytmu a pochopitelně má problémy. Kdyby hrál na RG tak je dnes rozehraný.
Reagovat
Lunej..
Já to vím, nicméně musím uznat, že Fritz se nebojí a hraje dobře.
Reagovat
SubOptikT
RG nepotřebuje Federera stejně, jako W nepotřebuje Nadala. To jsem se dočetl zde. Takže je holt nerozehraný.
Reagovat
turista
RG potřebuje Federera stejně jako WB Nadala. O účasti nebo neúčasti si velcí hráči rozhodují sami a někdy se nemusí rozhodnout ideálně.
Reagovat
Kozoroh
Přeji Rafovi, aby se stihl dát do pořádku a startoval ve Wimbledonu. Kéž by se v Londýně sešel trojlístek aktivních tenistů s kariérním GS.
Reagovat
Krisboy
Jasně, ať tam hraje. J1rka Vese1ka se už na něj těší.
Reagovat
Marduch
Já mám obavu, aby se vůbec ještě někde sešli...
Reagovat
Krisboy
Takové turnaje budou stále vzácnější. Roger stárne, Rafa se rozpadá...Novak asi ještě chvilku vydrží.
Reagovat
COMEON
Novak vydrží ešte dlho :)
Reagovat
Marduch
Ještě o rivalovi, zajímavé postřehy prof. Koláře.
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/259146/cim-vladne-djokovic-nezastavitelny-sampion-vidi-micek-zpomalene.html

"... není vůbec zraněný, stále je strašidelně namotivovaný. A taky bude daleko méně opotřebovaný než třeba Rafa (Nadal), který si musí všechno vydřít, má postavený tenis na síle. Djoker hraje pestřeji, jde na síť, pomůže si servisem, hýbe se strašně jednoduše jako kočka. Má toho před sebou ještě hodně.

?Má úžasné postavení ramenních kloubů. K tomu, abyste byl vrcholový sportovec a neměl časté zdravotní problémy, musíte mít vedle talentu právě i tyhle anatomické předpoklady. Jak je postavené rameno, jak kyčel. A on tohle má.?
Reagovat
Stan_Borowitz
ten pan profesor Kolář jako solidní blábolil? Nebyl to on, kdo před mnoha lety tvrdil, že Rafa do dvou let zdravotně odpadne?
Reagovat
Marduch
Proč tak útočně? Netušim, kdo to prohlásil, těch komentářů o Rafově herním stylu vs. zdraví bylo postupně víc.
Prof. Kolář je vyhlášený fyzioterapeut, dnes už téměř legenda. Vedle Djokoviče se staral o Tomáše Dvořáka, Romana Šebrleho, Jana Železného, Ludmilu Formanovou, Radka Štěpánka, Jaromíra Jágra či Kateřinu Neumannovou, nebo prezidenta Havla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já mu neupírám jeho schopnosti a dovednosti, ale ty řeči o tom, jak Djokovič vidí míček zpomaleně nebo má unikátní stavbu těla mi připadají trochu přitažené za vlasy, když to mám říct uhlazeněji.
Reagovat
Marduch
Můžeme pánovi ještě přidat:)
"Podle Koláře má Jágr i další nadprůměrné schopnosti. "Jaromír Jágr má enormní cit, on rozezná minimální změnu na brusli, rozezná rozdíl ve váze hokejky - třeba i dva, tři gramy. To ostatní hokejisté tolik nemají. Má také dobrou optickou funkci, to je periferní vidění, rozeznávání pozadí, rozeznání rychlosti míčku nebo puku," řekl Kolář."
;)
Reagovat
Marduch
Anebo:
"Řada zranění ve sportu vzniká chronickým přetěžováním, kdy pohyb není technicky správně založen. "Pohyb má obecné principy, které je potřeba respektovat. U řady sportovců, pokud je nějaký pohyb špatně založen, tak je těžké ho pak odstranit. Je natolik zafixován, že jakákoli jeho změna vede k tomu, že se zhorší výkonnost. Proto já nemohu u Nadala nebo Murrayho měnit jejich stereotypy, protože by to ovlivnilo jejich výkon," vysvětlil.

"Například Nadalův pohyb, z posturálního hlediska, má v řadě fází značné přetížení, ze kterého lze vyčíst, jaké obtíže má. Jeho problémy jsou s koleny a s úpony v kolenech. Když se podíváme na způsob jeho forhendu, míček příliš rotuje, a to podřizuje stereotyp. Z toho stereotypu lze vyčíst tuto patologii zcela přesně," dodal český fyzioterapeut."
Reagovat
Stan_Borowitz
Člověk by neřekl, že se některé ty zázračné vlastnosti projevují často až poměrně pozdě v životě. Asi to hodně souvisí se srůstáním lebečních švů.
Reagovat
janek_da
Myslíš asi Novotného
http://sport.idnes.cz/nadal-vydrzi-hrat-nejvys-tri-sezony-rika-fyzioterapeut-novotny-pxh-/tenis.aspx?c=A090206_192753_tenis_rou
Reagovat
janek_da
Ale i ten Novotný říká na otázku, jestli se s tím něco dá dělat.

Dá. Problémem je jeho program, už jsem mu to několikrát říkal. Jenže u něj je hrozně složité dostat mu do hlavy, že by měl na dva měsíce úplně přestat, udělat si rehabilitační program, začít pak trénovat zase pomalu, postupně... Přitom by si tím prodloužil kariéru klidně o dvě sezony.

A to vlastně Nadala dělá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, to je ono. Tímto se panu profesorovi upřímně omlouvám za tento politováníhodný omyl, k němuž dochází nejvýše jednou za deset let.
Reagovat
George_Renel
Pokud si dobře vzpomínám, tak to prohlášení vydal nějaký český fyzioterapeut, který se v té době kolem něj motal, nikoli prof. Kolář.
Reagovat
George_Renel
Já se taky omlouvám za zdvojení, protože jsem nečetl celou diskusi a hned reagoval.
Reagovat
peggy
Snad to dobre dopadne aby Rafa mohl hrat a ruka to vydrzi,moc mu to preji je to bojovnik.Zxravi si nevybira.
Reagovat
pockerface
Tak ten Rafa začíná marodit čím dál tím víc. Tělo mu za jeho letité přetěžování začíná účtovat i s úroky :-(. Marná sláva jestli nepojede na Wimbledon, zase tam bude chybět.
Jsem zvědav jestli se ta bývalá top4 Roger, Nadal, Novak a Andy ještě někdy sejdou na společném turnaji.Hoši překročili 30. nebo se k ní blíží a už to bude pro ně stále těžší být fit.
Reagovat
SubOptikT
Škoda, Rosol už se prý těšil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Muž, který zničil legendu o Velké čtyřce.
Reagovat
SubOptikT
Tak tak. Měl by mít přezdívku Demoliner, ale tak už se jmenuje jeden Brazilec, myslím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, že je Sylvester Stallone už tak starý. Až se bude o Rosolovi točit film (název Demolition Man nebo Terminator je už obsazený, ale třeba Total Destructor by taky šlo), byl by zamlada ideálním představitelem hlavního hrdiny. Z dnešních herců mne nikdo nenapadá, teď už jsou všichni akční hrdinové tak nějak zženštilí.
Reagovat
SubOptikT
Ani Lundgren s Van Dammem to už nedají a borec, co hrál Karate Kida, už taky zestárnul. I Lorenzo Lamas. Nové moc neznám. Možná ten, co hrál Anakina Skywalkera, ale už by to asi museli začít točit teď.
Reagovat
Lunej..
Jason Statham je borec. :)
Reagovat
SubOptikT
Mám pocit, že Jasoň Lukinse už těžko zahraje ;)
Reagovat
Lunej..
Proč? :D Sly točí filmy i teď, to samé Arny, takže Jasoň Drsoň by to mohl stihnout. :)
Reagovat
SubOptikT
Mě přijde pro tuto roli typologicky vadný ;-)
Reagovat
Lunej..
Myslím, že už jen ten scénář je vadný:D:D pak je tu ten herec co hrál Wimbledon.
Reagovat
SubOptikT
Naopak, scénář je bezvadný :-P
Reagovat
Lunej..
Ok, třeba se dočkám filmové premiéry a českého Oscara za scénář:)
Reagovat
SubOptikT
Vždyť to vidíš, ten scénář psal sám život ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle je moje snad nejoblíbenější akční scéna vůbec. Naprostá špička v oboru, který absurdními situacemi nijak nešetří.

Jinak se k tomu váže hezká historka z natáčení. Autoři scénáře už byli z té komunistické agitky prý unavení, tak si vymysleli agenta Bláhu, jehož popularita mezi diváky (i díky obsazení) díl od dílu rostla a nakonec odsunul na druhou kolej i Zemana, až si toho všimli i "ti nahoře". Takže jednoho dne přišel nekompromisní příkaz přímo z ÚV KSČ: Bláha musí zemřít, a to rukou Zemana, aby z toho Zeman vyšel jako neohrožený socialistický hrdina. Autoři to ale opět pojali trochu po svém...
Reagovat
SubOptikT
Ale ty díly byly natočené dopředu, ne? Ale je možné, že to tenkrát poprvé pouštěli po deseti dílech. Každopádně Leopold Fanta a Honzulka Bohm taky nebyli špatní ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Můj favorit je Jirka Vochomůrka a jeho včeličky...
Reagovat
SubOptikT
Kájík Vondřich. Legendární díl.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. Tady nejlíp vidíš, jak lze retromanipulovat - a Stan je na to kadet... ;)
Reagovat
SubOptikT
Tohle by mohl být úvodní song https://youtu.be/1n-9uq_lyRQ
Reagovat
smazaný uživatel
Na W. sa vykašľať, tráva ho už aj tak nepotrebuje. Neočakávam, že tam nastúpi...
Reagovat
Roger_Federer
V soku, to jsem necekal..Tak Rafo, kolik to bude tentokrat.?
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor v Dubí je holka co má kapavku napul ciganka tak 155cm vlasy naramena plno stihla jeji fb denisa cornelie surmaiova jde i za 200
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas fuckneck ultras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist