Štěpánek, Berdych i Rosol jsou v Miami ve 3. kole

23. 3. 2012, 22:47
Aktuality 18
ATP MIAMI - Čeští tenisté mají na turnaji Masters 1000 v Miami po dvou kolech stoprocentní úspěšnost. O osmifinále si na Floridě zahrají Radek Štěpánek, Tomáš Berdych i Lukáš Rosol. Štěpánka čeká Nadal, Berdycha Dimitrov a Rosola Nišikori.
Radek Štěpánek

Jako první z Čechů do 3. kola postoupil Radek Štěpánek, který v souboji s Němcem Tommym Haasem odvrátil tři setboly a vyhrál ve dvou setech. O osmifinále si zahraje s Nadalem.

25. hráč žebříčku ATP Štěpánek v zápase s Haasem předvedl skvělý návrat do úvodního dějství. Za stavu 3-4 a 40-0 si totiž vybral slabší chvilku, prohrál 8 fiftýnů v řadě a při soupěřově podání prohrával už 0-40. Všechny tři setboly však smazal, servissi vzal zpět a v tie-breaku obrat dokonal. Ve druhé sadě už německému soupeři nedal šanci a nakonec vyhrál 7-6 6-1.

Třiatřicetiletý český tenista se tak v bilanci vzájemných zápasů se svým vrstevníkem dostal do vedení 3-2.

Loni Štěpánek na podniku Masters 1000 v Miami vypadl ve 2. kole s Federerem, letos se v kole třetím utká s dalším velikánem Rafaelem Nadalem. Španěla, který si ve večerním zápase poradil drtivě 6-0 6-2 s Kolumbijcem Santiagem Giraldem, dosud v žádném z pěti vzájemných soubojů neporazil.

Teprve podruhé v kariéře vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě Lukáš Rosol. Poprvé se mu to povedlo loni na French Open, nyní to zopakoval na Masters 1000, na kterém až dosud nevyhrál jediné utkání. Po výhře nad Llodrou, kterému nenabídl jediný brejkbol, totiž otočil i zápas s 25. nasazeným Marcelem Granollersem.

Šestadvacetiletý Rosol v prvním setu dvakrát přišel o podání a prohrál 2-6. Jenže pak už byl servis jeho silnou zbraní. Vývoj zápasu vyrovnal a ve třetí sadě už dokonce po servisu neztratil jediný míček. Český tenista po hodině a 55 minutách zvítězil 2-6 6-3 6-1. 

O postup do osmifinále si Rosol zahraje s 16. hráčem světa Japoncem Keiem Nišikorim, který do soutěže vstoupil výhrou 6-3 6-3 nad Slovákem Lukášem Lackem.

Tomáš Berdych se s posledním turnajem v Indian Wells rozloučil kanárem od Almagra, dokázal se však rychle oklepat. V souboji s Nicolásem Mahutem sice neudržel oba dva úvodní servisy, vývoj prvního setu ale ještě zachránil a ve druhém už na podání ztratil jen 4 míčky. Nakonec vyhrál 7-5 6-1.

Ve 3. kole se sedmý hráč světa Berdych a finalista z roku 2010 utká s Grigorem Dimitrovem. S dvacetiletým Bulharem, se kterým před třemi lety první vzájemný zápas překvapivě prohrál. Letos už ale Dimitrova dokázal porazit na Hopman Cupu.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
páteční výsledky (23. 03. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Mahut (Fr.) 7-5 6-1
Štěpánek (25-ČR)
- Haas (Něm.) 7-6(4) 6-1
Rosol (ČR) - Granollers (24-Šp.) 2-6 6-3 6-1
Nadal (2-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-2 6-0
Murray (4-Brit.) - Falla (Kol.) 6-2 6-3
Tsonga (6-Fr.) - Malisse (Belg.) 7-5 7-5
Tipsarevič (9-Srb.) - Nalbandian (Arg.) 7-5 6-3
Isner (10-USA) - Davyděnko (Rus.) 2-6 6-3 6-4
Simon (13-Fr.) - Bautista (Šp.) 6-4 6-2
Nišikori (16-Jap.) - Lacko (SR) 6-3 6-3
Dolgopolov (18-Ukr.) - Veič (Chorv.) 6-4 7-5
Mayer (19-Něm.) - Dodig (Chorv.) 6-4 7-5
Melzer (22-Rak.) - Haase (Niz.) 7-6(2) 3-6 6-4
Raonic (26-Kan.) - Clément (Fr.) 7-6(7) 6-2
Dimitrov (Bul.) - Chela (29-Arg.) 6-2 4-6 6-4
Kohlschreiber (32-Něm.) - Gil (Portug.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
To se to pěkně fandí třem i ve třetim kole. Berdych teďka nesmí povolit před daviscupem si musí zvednout sebevědomí. Jak jsem předpokládal Lukáš využil výbornýho losu a proti Nišikorimu bez šance? Ani náhodou. Japonec umí překvapit i bezzubou hrou. Takže Poď Luki.
Radek to bude mít extra složitý a co se týče jeho přechodu na síť, Budou mu tam neustále lítat Nadalovy prohozy z forhandu a bude z toho pěknejch pár fiftýnů ale nesmí na to zanevřít Na síti je lepší než Nadal a ze základky ho neporazí.
Reagovat
Mark976
pokud Rosol zopakne formu, tak muze Nishi porazit, Stepanek bohuzel moc sanci nema a Berdych...nevim, nevim, kdyz se pise, ze uz Dimitrova porazil letos, ale jak...hodne se nadrel a mladej je docela prubojnej - je to preci jen bulhar:o))
Reagovat
Fandina
všem třem .......... držím palce dál a přejí výhry ........ úsměv
Reagovat
Pe3k
Hlavně teda Rosolovi. Radek by mohl Nadala pěkně prohnat a jsem hodně zvědavý jak často bude chodit na síť.
Reagovat
smazaný uživatel
Radkovi: super obrat, normalne mi prijde blahovy sledovat naskakujici cislicka, ale chvilkama jsem na ne s Tommym koukla... :-)
Berdovi: hezky, s Dimitrovem muzou byt starosti, ale "skrin svalu" si zrejme s technikou poradi... :-)
Rosolovi: vahave, protoze ho vubec nesleduju a Llodru mam ke vsemu rada, ale jsou to dva pekne vysledky.....
Reagovat
Jiri
Po dlouhe dobe mi delaji vetsi radost chlapy. Holky vypadali po 1. kole nadejne, ale ted padaji jedna za druhou. Rosol ma po case dobry turnaj, tak at mu to vydrzi co nejdyl.
Reagovat
steve79
Já se těším na zápas Nadal-Štěpánek. Bude to hodně zajímavý pro českýho diváka, ale moc šancí Radkovi nedávám. Jinak se docela divím, že to Nova Sport nevysílala ani jeden zápas.
Reagovat
steve79
Holt budu muset sledovat zápasy na Internetu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ode dneška vysílají.
Reagovat
smazaný uživatel
Obavam sa ze pre Radka neprekonatelna prekazka..Vsetko cez 80 minut bude uspech..
Reagovat
smazaný uživatel
Snad RS neni takovy outsider! A cca 9-10 gemu na set, 5-6 vymen na gem, 2 sety je nejakych +/- 100-120 vymen, to s Nadalem je na 100 minut. Tak schválně.
Reagovat
smazaný uživatel
2 x 40minutove sety..To mi pride k Stepankovi velkoryse..Vzhladom na jeho styl si trufam povedat ze to bude pod 80..
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby pro nic jineho, tak uz jen z UDIVU nad temi minutami potouchle doufam, ze to Stepec natahne na tri sety... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je škoda. máme 5 tenistů ve třetím kole a my neuvidíme ani zápas. To jsou fakt trapáci amíci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je až zarážející,jak to dopadlo.přeci asi nebude tak dobrá jak se říká,škoda.
Reagovat
freeteepek
Tak bohužel se potvrdil můj předpoklad, že po vyhraném druhém setu Petře došel dech. Ve třetím utrpěla kanára. Američani nás připravili o zážitek Petru v tomhle zápase a vůbec v Miami vidět. Ať jdou do hajzlu!
Reagovat
smazaný uživatel
moc pěkné a proto velká gratulace a držím palce dále
Reagovat
Fandina
a teď ještě čtyřhra .... gratulace
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist