Štěpánek je v Praze, už trénoval na Davis Cup

9. 9. 2013, 15:43
Aktuality 20
Před necelými čtyřiadvaceti hodinami vyhrál Radek Štěpánek v New Yorku čtyřhru na US Open, ale grandslamový titul se svým partnerem Leanderem Paesem dlouho neslavil. Už dnes odpoledne český reprezentant trénoval v Praze, kde se připojil k českému týmu v přípravě na víkendové semifinále Davis Cupu proti Argentině.ch
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Loni Radek Štěpánek na stejném místě vybojoval ve finále proti Španělsku v rozhodující dvouhře vítězný třetí bod a Češi po 32 letech získali "salátovou mísu". Nyní se poprvé do haly vrátil. "Měl jsem husí kůži hned po příjezdu, to tady jinak ani nefunguje. Už se těším, až si bouchnu. Jsem rád, že jsem se k týmu dostal nejrychleji," řekl.

Štěpánek vyhrál ve Flushing Meadows čtyřhru s Leanderem Paesem a hned po nedělním finále zamířil na letiště. Spoj do české metropole mu ovšem málem uletěl. "Protože jsem v tom spěchu na tenisu zapomněl tašku s pasem, počítačem, peněženkou a se vším," popisoval Štěpánek.

Pořadatelé US Open českému hráči pomohli. Tašku našli a po řidiči poslali na letiště. "Byly to nervy, ale dorazil pět minut před zavřením check-inu," řekl Štěpánek. V letadle pak dlouho nemohl usnout. "Byl jsem rozpumpovaný kvůli tašce a hrály v tom roli emoce po titulu. Najedl jsem se, podíval se na film a pak spal," řekl.

Po fyzické stránce se český reprezentant v pondělí cítil dobře, ale očekával, že únava na něj teprve dolehne. Zvláště proto, že přesuny z Ameriky zpět do Evropy mu nesedí. "Odjinud mi to nevadí, ale snad to bude bez problémů a bude se mi vstávat v pohodě," doufal. "Musím najet hned najet na svůj režim a během dvou tří dnů si to sedne."

I proto se rozhodl krátce po návratu hned si zahrát a na 40 minut se postavil na kurt. Byl tam s ním i jeho trenér Petr Korda, jenž je v Evropě s rodinou kvůli dceři Jessice, kterou čeká ve Francii poslední golfový major sezony.

Tenisté si na Argentinu připravili jako loni na Španělsko rychlý povrch. Ten by měl vyhovovat zvláště Štěpánkovi. "Doufám, že to podepíšu v prodlouženém víkendu. Jakmile na kurt vlezu a mám střechu nad hlavou, cítím se dobře," řekl. Na otázku, jestli je připraven nastoupit do pátečních dvouher, odvětil: "Pevně v to věřím."

Z New Yorku si Štěpánek díky svému druhému grandslamovému deblovému titulu v kariéře¨přivezl kupu sebevědomí. To je umocněno faktem, že v lednu prodělal operaci krční páteře a půl roku pořádně nehrál. "Kdyby mi někdo v té době, kdy jsem si nebyl pravou rukou ani schopen vyčistit zuby, řekl, že tady budu stát s grandslamovým titulem, tak bych mu jenom těžko uvěřil," řekl Štěpánek.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/stepanek-jsem-zase-nahore-driv-jsem-si-nevycistil-ani-zuby/r~b0c251c4195511e381f00025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=A&utm_term=position-4
Reagovat
carolyn
Jen aby ten jeden a půl bodu udělal taky i Berdych...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, zda udělá jeden a půl bodu, ale tak 2-3 hádky s rozhodčím o prdu stihne určitě.
Reagovat
horska.kraslice
Berdych se hádá s empirem jen na turnajích, na DC ho drží na uzdě Navrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se hádá vždy a všude a to za situace, kdy prohrává. Pokud vyhrává je to gentelman.
Reagovat
Fandina
Vždycky když prohrává se nehádá a i kdyby, je to jeho věc.
Reagovat
Reti64
Tomáš je v pohodě, ale Radkovi nikdy nezapomenu, co udělal s Tipsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jeho věc, jeho vizitka, proto není mým oblíbencem, i když mám rád podobný typy hráčů, kteří umí hrát razantně.
Reagovat
Fandina
Je každého věcí, koho má rád a komu fandí. Tomáš má na kurtu takové vystupování, že není potřeba mu nic vyčítat. Nevšimla jsem si u něj nadměrných hádek jak to popisuješ. Dohady s rozhodčími se objevují při hře a Tomáš není výjimka.
Reagovat
PetaM
Hádají se všichni. Jen když se hádají Češi, tak je to špatně a vlastně jsou namyšlení. Když se hádá kdokoli jiný, tak má pravdu a umpairový je blbec ...
Reagovat
Fandina
Také mi to tak připadá, že na Tomáše a naše kluky holky se nasazuje psí bouda, zatím co ti ostatní jsou hvězdy. Je to úsměvné.
Reagovat
MarcelPersch
Nejsi ty náhodou Srb, co jsem tak odpozoroval fandíš všem Srbům :D
Reagovat
Reti64
Vzdáleně, moje babička je z Kragujevace:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má úlety jako každej... teď co měla Vika za poznámky na čárovou, že i komentátor řekl, že by si tohle neměli tenisti dovolat, a vůbec, příkladů je hodně, tak nevím, co se tady pořád rozebírá Tomáš, kterej dokáže být klidnej na rozdíl některých cvrčků :))
Reagovat
Fandina
Rozhodčí je na kurtu součást hry. Ať se to někomu líbí, nebo nelíbí. A to, že jsou s ním na kurtu dohady, je jasné. Ani jeden není stroj a neomylní. Pokud hraju a není mi jasné rozhodnutí rozhodčího, ptám se o co šlo. Moralizování, že ten a ten by se neměl s někým dohadovat také není na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Viky, tak myslíš 3. kolo proti Alizé? No, já bych byl taky naštvaný, kdyby mi chybný verdikt čárové vzal důležitý bod při setbolu... Lépe řečeno, já jsem naštvaný byl (u televize). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už nevím přesně, já to jen slyšela od komentátora, že by se tak chovat neměla, že i rozhodčí jsou jen lidi nebo něco podobného. Obecně Vika se podle mě na kurtu chová někdy dost protivně, není o tom, že ji nemám ráda, ale pozoruju to delší dobu, proto se mi zprotivila... ještě vloni jsem jí dost fandila. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to bylo určitě ve 3. kole... A že se Vika chová na kurtu protivně? Podle mě se chová normálně. Rozhodně se nechová o nic hůř než třeba Serena, kterou máš ráda. Aspoň tedy Vika ještě nikdy nikomu nechtěla narvat míček do chřtánu. :D Ale jinak je fakt těžké nějak soudit tenistky podle chování na kurtu, když jsou mnohdy v tranzu a soustředěné na zápas. Já se taky chovám jinak, když se dívám na tenis a když se nedívám. :D Spíš sleduju holky mimo kurt, jaké mají zájmy, jak komunikují s fanoušky atd. Jinak říkáš, že ještě loni jsi Vice dost fandila... Nebylo to proto, že hrála v Indian Wells debla s Petrou? :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo fandila, ale potom se mi prostě od ní nelíbilo pár excesů, které předvedla a tak se to nahromadilo a je mi teď protivná. Možná se vloni chovala míň namyšleně. Já právě naopak sleduju chování na kurtu, protože při vypjatých situacích se člověk hůř kontroluje a tak se ukáže, co v něm je. Mimo kurt může být vysmátej každej a říkat si co chce, aniž by to třeba byla pravda. :) Ale to je jedno, každýho někdo někdy štve :)))
Reagovat
Fandina
ty jsi borec. Znovu moc gratuluji ke GS a úžasné hře i formě. Držím palce i do DC a přeji úspěch. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist