Štěpánek odvrátil nepříznivý stav i mečboly. Turnaj vyhrál Roddick

10. 1. 2010, 09:28
Aktuality 65
ATP BRISBANE - Radek Štěpánek se téměř roce dostal do finále, o titul ho však znovu obral Andy Roddick. Český tenista se v dnešním utkání dostal ze stavu 1-5 a odvrátil i pět mečbolů, na skvěle servírujícího Američana však už pošesté v kariéře nestačil.
Profily hráčů
Andy Roddick

Radek Štěpánek zahájil letošní sezonu stejně jako tu loňskou postupem do finále turnaje v Brisbane. Před rokem však finálový duel s Verdaskem dokázal otočit, dnes proti Andymu Roddickovi neuspěl, byť měl k obratu velmi rázně nakročeno.

Souboj o titul byl v prvním setu vyrovnaný. Oba tenisté všechny hrozby ztráty podání odvrátili a rozhodval tak tie-break. V něm dominoval Roddick, který v druhém dějství rychle utekl na rozdíl čtyř gamů a vedl 5-1.

Jednatřicetiletý bojovnák z Karviné ale zázražně ožil. Poprvé Roddickův servis prolomil povedeným lobem, o druhý se o čtyři roky mladší Američan připravil vlastní chybou. Ve zkrácené hře Štěpánek ještě odvrátil pět mečbolů, na šestý ale zahrál dvojchybu a po dvou hodinách a pěti minutách podlehl dvakrát 6-7.

"V hlavě jsem zápas neztratil, protože nikdy nevíte, co se může stát. Snažím se vždy zůstat v klidu a tady jsem si říkal: loni jsi tu vyhrál, je to tady speciální," řekl Štěpánek.

"Bohužel, nakonec to nestačilo. Ale obrátit vývoj proti hráči, jakým je Andy s jeho neskutečným podáním, tak to je skvělé. Z toho mohu mít radost," dodal poražený finalista.

"Odehrál jsem výborné utkání, které jsem prohrál v tie-breacích. V těch jsem smolně tahal za kratší konec, když jsem se předtím dokázal fantasticky dostat ve druhém setu zpět do hry. Je to dobrý vstup do sezony a odnáším si hodně sebevědomí do přípravy na Australian Open," napsal ČTK Štěpánek, kterého nyní čeká exhibice v Adelaide.

Českému tenistovi se tak nepodařilo pomstít Tomáše Berdycha, který s Roddickem prohrál ve třech setech v semifinále. Štěpánek hrál s Roddickem naposledy rovněž ve finále. A také loni ve finále turnaje v Memphisu vyhrál po boji hráč ze Spojených států. Ze sedmi vzájemných soubojů Štěpánek vyhrál jen jednou, loni v semifinále podniku v San Jose uspěl ve třech setech a získal zatím svůj poslední - celkově čtvrtý - titul.

Roddick: Tvé bojovnosti musím zatleskat
"Byl to skvělý boj a do Australian Open díky tomuto turnaji vstoupím pozitivně naladěn. Brisbane je magické místo. Finále jsem prohrál, ale jsem nadmíru spokojen, co jsem předvedl," řekl Štěpánek.

"Radku, vím, že jsi tady loni vyhrál a byl jsi na tomto dvorci neporažený. Už jsem si chvilku myslel, že to je tvůj osud," řekl Roddick při vyhlášení směrem ke Štěpánkovi, jehož vítězná šňůra v Brisbane skončila na čísle devět. "A ještě jedna věc: bojuješ a nikdy se nevzdáváš, a tomu se musí zatleskat," ocenil Američan.

Roddick se na okruhu ATP objevil po třech měsících, na jeho výkonech v Brisbane ale nebylo říjnové zranění levého kolena vůbec znát. První servis prohrál až v semifinále proti Berdychovi. V Brisbane si na své konto připsal osmadvacáté turnajové vítězství.

Ve čtyřhře se nepodařilo urvat titul ani česko-indickému páru Dlouhý/Paes. Ve finále podlehli Francouzům Chardymu s Gicquelem, kteří vyřadili i duo Berdych/Štěpánek.

Dlouhý s Paesem před odletem do Melbourne, kde budou obhajovat semifinále, budou hrát ještě příští týden na turnaji v Aucklandu.

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 372.500 dolarů) -
nedělní výsledky (10. 01. 2010)

Dvouhra - finále:
Roddick (1-USA) - Štěpánek (2-ČR) 7-6(2) 7-6(7)

Čtyřhra - finále:
Chardy/Gicquel (Fr.) - Dlouhý/Paes (1-ČR/Indie) 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když říkáš, že RF obhajuje jenom finále, tak doufám, že na AO vylítne hned v prvním kole, navíc je úplně nemožné, aby obhájil finále Grandslamu při jeho formě. Teď je pro něj totiž úplně nejdůležitější vyměnit zasraný plínky. Hlavně mu přeju,aby letos vypadnul z první pětky a také, aby nevyhrál žádnej turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipnete si, jak se změní, žebříčky na 2. - 5. místě po AO,
RF obhajuje jenom FI, na to má dobrej bodovej náskok, takže bezezměn
RN obhajuje vítězství, dostává se do staré formy, ale ještě nemá fyzičku, nepředpokádám víc než semi, tedy asi pomaže NA CHVÍLI dolů a vrátí se jakmile přestane obhajovat vítězné série z jara
ND favorit na vítězství, po AO 2.místo
AM a JMDP mají podobný body, ovšem Del mívá trochu pomalejší rozjezdy sezón, tam to bude zajímavé ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"RF obhajuje jenom FI" :D Tak si myslím, že obhájit "jenom" finále při jeho stavu a formě je docela sci-fi :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Když ho neobhájí a vypadl by i v prvním kole, jakože asi nevypadne, tak je 1200 b. dolu? Jestli ano, tak by mu to stačilo pořád na 1. místo, i kdyby ND vyhrál AO. Je to tak, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
tu je tabuľka ako bude vyzerať po odrátaní bodov za AO z minulého roka...vidno tam kto musí kolko bodov nahrať na AO aby preskočil toho nad sebou...takže podľa mňa pojde Djoker na 2.miesto, možno ak by vypadol skoro Federer,tak má aj šancu na prvé,ale to asi nedopadne...

1.Federer - 9350 b.
2.Djokovič - 7950 b.
3.Nadal - 7310 b.
4.Murray - 6600 b.
5.Del Potro- 6175 b.(v tom je ešte odrátaných 250 b. za titul v Aucklande, ktoré stratí 18.1., neviem či tam bude štartovať)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha,
tak Novak teoreticky může. No spíš bych sázel na to, že se vymění jenom 2 a 3, i když je to vyrovnané pěkně ..!
Reagovat
smazaný uživatel
No hej,ak by Djokovič vyhrál a Federer skončil v 1/4 finále,tak bude jednotka...ono tých variant je dosť napr.Nadal može spadnúť až na 5 miesto,Federer na druhé,atď.atď.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipovat lze jen tezko, ale osobne si stejne jako olfess myslim, ze Novak na 2. misto po AO pujde.
A je dost mozne, ze Nadal spadne pred FO az na 4. nebo 5. misto. Obhajuje neuveritelne mnozstvi bodu a loni v lete a na podzim toho moc neuhral. Verim, ze by se pres nej mohl prehoupnout minimalne Juan Martin...
Do konce FO asi zustane na prvnim miste Roger (v porovnani se souperi v zasade nic moc neobhajuje), cimz o tyden prekona Samprasuv historicky rekord v poctu tydnu na pozici svetove jednicky...
Pocinaje FO uz to bude bodove zcela otevrene...
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja by som samozrejme Federerovi ten rekord strašne prial,ale on do FO ešte predsa len obhajuje finále AO,víťazstvo v Madride,či semifinále v Miami,Indian Wells a Ríme,čož zas nie je až tak málo:-) no a s jeho prístupom k menším turnajom je to čoraz horšie:-)

ale inak po AO tiež čakám Djokoviča na 2.mieste,plus že Murray preskočí Delpa...
Reagovat
smazaný uživatel
To sice obhajuje, ale jediny, kdo by ho mohl do FO z trunu sesadit (u ostatnich je to moznost spis teoreticka) - tedy Novak - obhajuje taky dost - http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=rb
Reagovat
smazaný uživatel
to hej,tak aj keď je malá šanca,možno že bude Djoker prvý už po Austrálii...no a v lete to bude úplný masaker,to budú zmeny jak sviňa:-)
Reagovat
skott
Tak, ze ma Djokovic opet po case obrovskou sanci dostat se na druhe misto je jasne.V podstate se da rict, ze mu staci uhrat, to, co Nadalovi.Ale vsichni vime, jak to dopada, kdyz se mu podobna sance naskytne...stane se z nej psychicky trpaslik:-)) viz. lonske Sydney, kde jedine, co musel udelat, bylo porazit Nieminena...
Osobne si myslim (a zaroven i doufam;-), ze to jako obvykle nezvladne.
A dalsi podstatna vec, ktera stoji za zminku je, ze nasazenou ctyrkou bude v Melbourne Del Potro, coz muze byt take klicove, protoze pro kohokoliv chytnout Murrayho uz ve cvrtfinale, bude velice neprijemne.Ja mu i pres vypadek na Hopman Cupu pomerne dost verim.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne bych (co se trapeni favoritu tyce) vsadil spis na Davydenka, nez na Murrayho... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono to podľa mňa až taký veľký rodiel nebude,či niekto dostane v 1/4 finále Delpa,či Murrayho...
Reagovat
skott
Kolja ma formu uz od lonskeho Hamburku, ale na vitezstvi mu presto moc neverim.Uz mnohokrat me zklamal.Navic sam rika, ze mu podminky v australskych vedrech nevyhovuji a ja si klidne dokazu predstavit, ze vyleti i treba uz v osmifinale v nejakem petisetovem maratonu.Jsem na nej spis zkratka zvedavej, nez ze bych mu veril...
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime, jak to nakonec dopadne. Predjimat je tezke.
Kazdopadne verim, ze nas na AO cekaji dva tydny uzasneho tenisu... a minimum spanku... :-D
Dobrou noc, panove. Dekuji Vam za prijemny pokec - to je ukaz, se kterym se na zdejsich diskusich clovek prilis casto nesetka.
Reagovat
smazaný uživatel
Strč si ty svoje pičoviny za klobouk.
Reagovat
a.magerova
Moc pěkně jsem si početla, dík.
Reagovat
skott
Zalezi jak to beres.Ja porad povazuju Murrayho za vetsiho favorita (prestoze neziskal zatim GS) a Del Potra spis za ¨cerneho kone¨...a myslim, ze treba pro Fedexe by byl shudnejsi ve cvrtfinale on nebo Roddick nez Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Vapete, honem sem přidej nějakej štěk. Já ty tvoje příspěvky prostě miluju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak pre tých, čo sa zaujímajú o Noleho, a pre "módnú políciu" aneb "módní okénko":

http://www.novakdjokovic.rs/news.php?jezik=2
Reagovat
a.magerova
No konečně k tenisovému tématu :-))
Dívám se dívám, že letošní barva AO je převážně modrá, to bude fuška ty kluky od sebe rozeznávat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
.. ále my tých našich krasavcov určite rozoznáme :-) dúfam, že teda tam ostanú čo najdlšie...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad v tom Nole nebude hrát, ale předpokládám, že jo, v tom vpravo s tím límečkem. :-) Nic moc teda, ale mohlo to být i horší, na Adidas však nic nemá, letošná outifity Nanda či Tsongy nemají chybu.
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě maximální možný čas :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, aj ked mnou navrhovany outfit pre Noleho bol urcite lepsi, snad sa zapoti aspon na jedno prezlecenie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj outfit uvidíš po zápase, kdy si sundá tento outfit od ST.
Reagovat
a.magerova
Něco jako na OH když to tričko ze sebe serrrval !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Změna na modrou na australských hardech se mi líbí moc (top celé sezony), určitě lepší než "zelená a modrá pro blázny dobrá" u amíků (navíc až moc rychlý povrch, pomáhající bouchačům), ale ještě k tomu modré triko dobrý nápad není.
Reagovat
smazaný uživatel
mne sa trebárs viac páčila tá zelená a viem, že prvý rok keď to zmenili tak boli aj trochu protesty, že sa opičia po Us Open a že turnaj stráca vlastnú tvár...
Reagovat
smazaný uživatel
Modrou bez zelených okrajů se přece neopičí. Navíc australský Plexicushion se od amerického hardu výrazně liší i materiálovým složením. Hlavní je, že ta "zelená" v horku měkla a v závislosti na počasí se podmínky pro hru měnily. Dnes je vše bez problémů.
Reagovat
smazaný uživatel
tam išlo len o tú farbu, diváci na tú zmenu nereagovali úplne pozitívne a mám pocit, že aj pár hráčov sa ozvalo...mne sa tá zelená páčila, s koncom Rebound Ace som problém nemal:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem zase z odstínů té modré úplně nadšený. Nádhera!
Reagovat
smazaný uživatel
tož je to vec vkusu no :-)
Reagovat
radimd
...no ono staci mit nainstalovane 2 prohlizece a byt tady zalogovan 2x pod ruznym nickem z ruznych prohlizecu....a muzes reagovat na prispevky temer v totoznem case....
Reagovat
smazaný uživatel
Mylel jsem si o sobě, že jsem počítačový nemehlo, ale: Brozi, stačí jedno PC a 10 vteřin (podle délky textu). Mám totiž společné PC s pěti osobami.
A k Barneyymu a Borgovi: To máš těžký, mnoha lidem vyhovuje. Líbí se jim jeho (jejich) názory, nechtějí si špinit svá jména vulgaritami, ale nazývají ho "ikonou" portálu, nebo: "sem tam je i vtipný", nebo "jeho slovník je vulgární, ale má pravdu". A pak se diví, ježíši, co se nám to tu vyskytuje za humus. Někteří to nevydrží a odejdou, jiní ho pozurážejí stejnými vulgaritami a jiní ho ignorují. Ale nic z toho nefunguje. A mazat jeho příspěvky. Nevím, vzpomínám na Larry Flynta ..
Reagovat
smazaný uživatel
Takovéhle zápasy miluju, to bylo pošušňání. Žádná "pinkačka" od zadní lajny. Radek je ďábel a Andymu držím pěsti na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
nuž ak by sa podarilo zablokovať dotyčnú IP adresu,tak by sme sa zrejme zbavili naraz dokonca až dvojitého odpadu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím všechny brouky Pytlíky a nemyslící rádobyodborníky o to, aby přestali blekotat o blokování nevhodných čtenářů podle IP adresy. V mém případě (a nejen v mém) se IP mění při každém přihlášení na internet.
Blokovat jde snadno přihlášení na konkrétní nick, takový čtenář se pak musí nově registrovat s jiným nickem. Dále lze pro stížení opakovaného přístupu nevhodných čtenářů blokovat původní mail nutný pro aktivaci.

Jinak mě překvapuje pitomost některých pisálků, co tvrdí, že rasistický ubožák BjornBorg a provokatér Barney je stejný člověk. Zvlášť argument inteligenta Soba je opravdu špice: píšou sem prý ve stejný čas: "casy jejich komentaru tak se lisej max o minutu". Sobe, chci vidět, jak během minuty odešleš jeden text, změníš si nick a odešleš druhý text!
Reagovat
smazaný uživatel
tak mne osobne je jedno či niekoho zablokujú alebo nie,mne to spánok rušiť ozaj nebude:-) len som chcel poznamenať že ak by sa také niečo stalo,tak by sme možno mali štastie a zabili by sa 2 otravné muchy jednou ranou:-)
Reagovat
carolyn
Ale uznej, že to co se děje tady se jen tak jinde nevidí, nechápu admina že tohle toleruje, zvláštní, že na jiných diskuzí se tohle dlouhodobě nestává.
Vždyt si tu byl loni taky, tak si vzpomen ikdyž jsme se občas pohádali, zda se tu dělo něco takhle nechutného.?

Jinak proč myslíš že během minuty nejdou odeslat dva texty? Na napsání tohodle textu potřebuji jen pár vteřin...Tím nehájím argumenty Sooba
Reagovat
a.magerova
Jde to když máš např. .... pokračování v pokusu 2
Reagovat
a.magerova
pokračování z pokusu 1 .... dvě PC :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, je to žumpa.
Dva texty rychle odešleš snadno, ale zkus před odesláním toho druhého si ve stejné minutě změnit nick, jak má údajně dělat Barneyy.
Reagovat
carolyn
Tak já pochopila, že je tam minutový rozdíl a to snad jde né? Ale nemá cenu se tím nějak hluboce zabývat :-)
Reagovat
carolyn
Taky lze ty texty napsat a pak jen zkopírovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mažérová, kdo má dvě PC a dvě připojení na internet? Jinak ale přemýšlím o tom, jestli není možné mít na tenisportálu současné přihlášení z jednoho PC na dvou nickách.
Reagovat
carolyn
A podívej kolik lidí tu už není kůli tomu co se tu děje.
Myslím lidi co psali dobré komenty k tenisu :-/
Reagovat
a.magerova
No např. já a nemyslím, že je to něco v dnešní době nevídaného. Normálně stolní PC a notebook. Jedno připojení WiFi a třeba i 4 notebooky, když se nás tu sejde víc a všichni se můžeme připojit na net a být v různých pokojích. Se tu zapínám i s druhým počítačem a ono se mi nevěří ?! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vsadím se, že nadějný tenisový trenér nepofata tak kvalitní web čte pořád :-) Když končí nějaký tenista kariéru, tak obvykle něco hezkého i napíše.
Reagovat
carolyn
Nech nepofatu ted být, prosím ....
Reagovat
smazaný uživatel
Andy děkuju, jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to zase bylo, Radku s Tebou se opravdu člověk při zápasech nenudí. Měl jsi řešit tu čočku dříve.Obě hlavní finále ženy i toto bylo v Brisbane luxusní.Až na ten debl. Po dlouhé době byl v televizi a trapas. Dlouhý: to stálo za to, tak selhat ve stěžejních chvílích. Měl by ses nad sebou zamyslet!!.Ale znovu k Radovi, už jsem opravdu nevěřila, ani za stavu 1:5. Soudím podle sebe, já bych to vzdala mnohem dříve. Ten dublefall bylo jen na úkor toho dlouhého vypětí a snahy,.Určitě to trochu mrzí, hlavně jsem si chtěla ještě užít špičkového tenisu, ale i tak všechna čest a hodně ětěstí v AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí mi,že Radek prohrál ani to,že vyhrál Roddick. Hlavní je , že žádnej negr nepostoupil do finále,protože pak by nebylo o co stát.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý píča ty
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, tohle je i na tebe dost ubohe...
Reagovat
Martinac
Nick BjornBorg by měl být okamžitě zrušen společně s blokací IP adresy majitele.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jste se podívali na svět očima pravdy,tak byste zjistili,že mám pravdu. Negři na světě jenom dělaj bordel,což je i případ Ameriky,kde tedˇ vládne ten píčus Obama.
Reagovat
Mercury
Kež by Tě zasypal sníh.
Reagovat
misoSK
na ludi ako si ty nemam slov
Reagovat
smazaný uživatel
Když mi přeješ, aby mě zasypal sníh, tak já ti přeji, aby si dostal prasečí chřipku nebo rovnou lepru !
Reagovat
EllNino
Radek je borec a snad se mu na AO neco povede
Reagovat
Tenvi
Klobouk dolů před Štěpánkem.. i když znovu chybělo to dotažení "načaté práce" tak dostat se do zápasu za stavu 1:5 de facto v rozhodujícím setu, dnes dokáže málokdo.. Tleskám!
Reagovat
a.magerova
Sláva vítězi čest poraženému, jen tak dál Radku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
3x škoda, ale finále dobrý...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist