Štěpánek: Pokusím se najít v Djokovičově hře skulinky

16. 9. 2010, 15:03
Aktuality 13
Výkon na hranici svých možností bude muset zítra předvést Radek Štěpánek, aby naplnil odhodlání a zahájil semifinále Davis Cupu proti Srbsku výhrou. Jeho soupeřem totiž v Bělehradu bude sice unavený, ale finálovou účastí na US Open psychicky povzbuzený druhý hráč světa Novak Djokovič.
Radek Štěpánek

"Skulinky (ve hře Djokoviče) jsou malý, ale jsou tam a já se budu se snažit ze všech sil ten bod urvat," řekl jednatřicetiletý Štěpánek po losování. Hra srbské jedničky podle něj nemá slabiny, protože Djokovič zlepšil hru dopředu i čopované údery. "Člověk tak musí podat naprosto skvělý výkon po všech stránkách," doplnil.

Důležitým faktorem bude Štěpánkův servis. Měl by se snažit si podáním co nejvíce pomáhat a snažit se získávat snadné body. Jenomže Djokovič patří v současnosti mezi nejlépe returnující hráče. "Jeho return je fantastický," přitakal Štěpánek.

Kapitán Jaroslav Navrátil bude Štěpánka před jeho šestnáctou daviscupovou dvouhrou nabádat, aby se držel své hry. "Měl by měnit rytmus, hrát stopbaly a chodit dopředu," řekl Navrátil.

Je jako já. Udělá pro svou zemi cokoli
Vzájemná bilance hovoří pro Djokoviče, který vyhrál pět ze šesti vzájemných zápasů. Štěpánek se radoval pouze před čtyřmi lety v rotterdamské hale. Nejnapínavější utkání spolu hráli na grandslamovém US Open 2007, kde Štěpánek v druhém kole prohrál pětisetovou bitvu.

"Většinou byly naše zápasy vyrovnaný a těsný a nic jiného neočekávám ani tady. Novak hrál na US Open parádně, ale já se ho pokusím pokořit," konstatoval Štěpánek, který od srpnového návratu na kurty po téměř půlroční pauze příliš zápasů vyhrát nedokázal.

Štěpánek si nepřipouští možnou výhodu, že bude Djokovič po pozdním příletu do Evropy unavený. Český hráč se domnívá, že to nebude hrát roli. "Má daviscupové cítění jako já. Pro svou zemi udělá cokoli a počítám, že se vydá ze všech sil, který má," řekl. Kapitán Navrátil se ale domnívá, že by na Djokoviče přeci jen mohla únava padnout. "Pátek pro něj může být po příletu z Ameriky opravdu stěžejní, takže bude dobré zkusit hrát výměny co nejdéle," uvažoval Navrátil.

Bouřlivého prostředí v zaplněné Bělehradské aréně se Štěpánek neobává. Podobnou atmosféru Češi zažili třeba v prosinci při finále se Španěly. "Umíme se koncentrovat na sebe, na vlastní půlku kurtu a věříme, že bude plno a bude se fandit fér," řekl tenista.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Vojtiik
Stepanek vyhraje 3:1 berdych prohraje 2:3! verte mi, byl jsem v budoucnosti, uz to mam vsazene za barak :D
Reagovat
capjar
Jak to děláš ??
Reagovat
smazaný uživatel
ak to tak bude tak prisaham ze dam prvemu bezdakovy ktoreho uvidim 100 ? :D :DDD
Reagovat
Vojtiik
bezdakovi ne, ale radeji to dej na vyzkum :D
Reagovat
smazaný uživatel
sakra ten kluk má pravdu! štěpánek fakt vyhrál 3:1!
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvnim dni 2:0 pro Srby!
Reagovat
smazaný uživatel
tak nevim, Stepanek po tom zraneni proste nema formu, jak i sam rekl, moc toho po tom zraneni nevyhral a Djokovic je proste kalibr a navic rozjetej, takze Stepanek muze jenom prekvapit, takze Djokovic to i pres moznou unavu kousne ve trech setech 7:5,6:3,6:2 nazdar, proste je to na Berdasovi a ctyrhra, ta bude pak hodne dulezita... ooo to sou kecy :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
čekám hladkou výhru Djokoviče 6:2 6:4 6:1
Reagovat
Ananas
Ok ale proč jako předmět máš Youzhny vs Wawrinka?
Reagovat
smazaný uživatel
to kdybych vedel. cokoli napisu tak mi do policka predmet neco naskoci i kdyz to nepicu (prisaham). asi nejaka technicka chyba tenisportal
Reagovat
carolyn
Tak to se tu snad ještě nikomu nestalo, myslím
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D :-D Po vypjatem dni se mi dostalo zachvatu smichu, dekuji ti! Spise neumis rozpoznat tenisty! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
podle me vyhraje. je to chytry hrac. dle me djoko udela max. jeden set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist