Štěpánek s Paesem jsou v semifinále Turnaje mistrů

8. 11. 2012, 15:39
Aktuality 39
Radek Štěpánek si při své premiéře na Turnaji mistrů zahraje v deblovém semifinále. Český hráč dnes spolu s Indem Leandrem Paesem porazili v Londýně španělský pár Marcel Granollers a Marc López 7-5 6-4, připsali si na své konto druhou výhru a s předstihem si zajistili postup ze skupiny A.
Radek Štěpánek a Leander Paes

První set duelu proti Marceli Granollersovi a Marku Lópezovi rozhodli Radek Štěpánek s Leandrem Paesem brejkem až v závěru sady, kdy těsně před tie-breakem konečně sebrali španělským soupeřům podání. Po využitém setbolu si radostně zatančili, ale vyhráno ještě zdaleka neměli.

Ve druhé sadě si totiž Radek Štěpánek hned v úvodu prohrál podání, a když s Paesem srovnali, přišel český reprezentant o servis znovu. Sebevědomě hrající česko-indický pár ale drama v super tie-breaku nepřipustil. Od stavu 2-4 získali Štěpánek s Paesem čtyři gamy v řadě a po brejku čistou hrou zvítězili 7-5 6-4.



"Poprvé na Masters a hned v semifinále, to je příjemné," řekl Štěpánek pro server iDnes. "Máme za sebou skvělý vstup do turnaje, ale doufám, že toho máme ještě dost před sebou," dodal.

"Věděli jsme, že na jejich servis budeme mít šance, a i když jsme si dvakrát ve druhém setu prohráli servis, tak jsme dokázali pokaždé odpovědět brejkem. A závěr už byl ve velkém stylu," řekl český tenista.

Pro Štěpánka byl zápas s Granollersem a Lópezem do jisté míry i generálkou na finále Davisova poháru, které se koná příští týden v Praze. Štěpánek je českou dvojkou a spolu s Tomášem Berdychem tvoří pár pro čtyřhru. Granollers a López jsou v nominaci kapitána Alexe Corretji, který zápas v Londýně na místě sledoval.

"Ale čekám, že Španělů přijede do Prahy víc než čtyři nominovaní, a pak se rozhodnou, kdo bude hrát. I na debla mají víc variací podle toho, kdo bude v týmu," řekl Štěpánek.

Druhé zaváhání nedopostili nejvýše nasazení Bob a Mike Bryanovi. Trojnásobní šampioni dnes porazili 7-5 6-4 pákistánsko-nizozemskou dvojici Aisam Qúreshí a Jean-Julien Rojer a soupeře vyřadili ze hry o postup. 

Světové jedničky mají vlastní budoucnost ve svých rukách. Pokud v posledním utkání porazí duo Paes/Štěpánek, jdou do semifinále, v případě výhry 2-0 dokonce z prvního místa. Když ale prohrajou, musí doufat i v porážku Granollerse s Lópezem.

Výsledky - Turnaj mistrů v Londýně (dotace 5,5 milionu liber, tvrdý povrch):
Čtyřhra - skupina A:
Paes/Štěpánek (3-Indie/ČR) - Granollers/M. López (6-Šp.) 7:5, 6:4.
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Qúreshí/Rojer (7-Pák./Niz.) 7:5, 6:4.

Tabulka:
1. Štěpánek/Paes 2 2 0 4:0 2
2. Granollers/M. López 2 1 1 2:3 1
3. B. Bryan/M. Bryan 2 1 1 3:2 1
4. Kúreší/Rojer 2 0 2 0:4 0
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
A co kdyz "Bryani" vyhraji nad Paes/Stepanek 2:0 na sety. Potom Spanelum bude jakakoliv vyhra v poslednim zapase k hovnu. Doopravdy nedokazu pochopit, jaci amateri na tyto stranky pisi prispevky. Tolik chyb co je zde k mani, nedelaji snad ani studenti "Jedlickova ustavu".
Reagovat
HuckoShark
Pane Michelangelo, jestliže Španělé vyhrají svůj poslední zápas, můžou se Bryani rozkrájet a pojedou domů. Tam je to o vzájemném zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud Bryani porazí Paes se Štěpánkem 2:0, mohou se rozkrájet Španělé, protože pak jedou domů oni.
Reagovat
tommr
já doufám, že to Radek s Paesem vyřeší po svým a Bryany vyklepnou i když už sami mají postup jistej. Jde nejen o prestiž, ale i o 200 bodů do žebříčku (Radek se po TM může posunout až na čtvrtý místo v žebříčku) a vyřazením Bryanů by jim navíc odpadli asi největší konkurenti ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si přeju, ať Bryani vyhrají 2:0. Chci vidět pak to krájení Španělů. Třeba by se jim to nepovedlo a nejeli by na DC.
Reagovat
HuckoShark
pravda, pravda, trošku jsem pozapomněl, že tam najednou naskočí do minitabulky ještě Paes se Štěpánkem :-)))
Reagovat
pepin
V noci jsem se vrátil z Londýna, viděl jsem všechny 4 to znamená i ty 2 Radka. Můžu zde s klidným svědomím napsat, že Radek s Leandrem hrají nejhezčí, variabilní tenis, strašně dobře se doplnují a navíc jsou to šoumeni. Při prvém zápase jsem seděl hned za Radkovýma rodičema a tak jsem s tátou mluvil o Radkově zranění a on říkal, že je již v pořádku, jinak by tam prý nebyl. Strašně, myslím negativně mě překvapil Nestor s Mirnym, Nestor neuvěřitelně špatný na servu, ani jinak jim to neklapalo, asi to nejlepší mají za sebou, nebo jim to tam prostě nejde. Jinak aréna úžasná, nevím kolik toho bylo v televizi, ale celí ta šou kolem je nádherná.
Reagovat
tommr
nemyslím si, že by měl postup/nepostup Granollerse s Marcem Lopezem nějakej vliv na nominaci Španělů na finále DC ...
Je ale fakt, že v Londýně je i kapitán španělskýho DC týmu a motá se tam i Feliciano Lopez a je tudíž možný, že Španělé ještě s nějakou změnou na poslední chvíli přijít můžou ... :)
Reagovat
HuckoShark
Granollersovi s Markem Lopezem jde sice double dobře, ale Tito dva jsou do případného singlu takřka nepoužitelní. Feliciano Lopez může naskočit i do případného singlu, kdyby se v pátek něco stalo a určitě není horším deblistou než tito dva. A ke všemu to na Berdycha docela umí. Ale třeba to Corretja vsadí vše na jednu kartu, jako to máme my. Tedy my to máme postavené na dvou bodech Berdycha ze singlu a boda z doublu. V dnešní době už Štěpánek na Almagra nemá, o Ferrerovi ani nemluvě. S tím bude mít honičku i Berdych.
Reagovat
tommr
tak to ti docela závidím. To jsi tam byl na služební cestě nebo si se jel podívat čistě na TM? :)
Mě se zatím výkony Radka s Paesem taky zamlouvají. Paes hraje na svoje léta úžasně a Radek se zdá být docela fit. Bylo by fajn kdyby zakončili sezónu stylově - vítězstvím na TM ... :)
Mirnyi s Nestorem mě taky trochu překvapili - u nich se už ty léta přece jen projevujou víc než u Paese. Za chvíli hrajou s Indama a pokud prohrajou, tak se s TM se loučí, což by se mi docela zamlouvalo - Radek s Paesem by pak totiž měli obrovskou šanci stát se druhým nejlepším párem světa ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
další výstřel do tmy - Granollers už je dneska i lepším singlistou než Feliciano Lopez
Reagovat
pepin
Byl jsem tam soukromě jen s dcerkou, ona tam něco vyřizovala a já od pondělka jsem chodil na tenis. Můžu Ti zodpovědně říci, že bych to přál každému fandovi tenisu a těm co se zde vyskytují a píší sem obzvlášt. Každý by totiž pravděpodobně jako já trošku změnil pohled na jednotlivá utkání i hráče.Je to něco nádherného, ta atmosféra při nástupech, světelné efekty, burácející hak, kde je každý den vyprodáno a je tam 20000 lidí a když přijde Roger tak se mohou zbláznit. Je opravdu velice populární. Ty sedíš 5 m od kurtu, díváš se na ně a jsi naprosto někde jinde než v televizi. Ta s tím nemá nic společného, jen ti ukazuje obrázky. Ale to kolem a dost podstatné prostě nevidíš. Je fakt, že jsou 2, kteří to prostě převyšují, a to je Roger a Novak. Pak jsou to dělníci, kteří dřou a dřou. Sama kapitola jsou sudí. 2x jsem seděl přímo na servis lajně, brýle nepotřebuji, ale při některých servisech kolem 200 a nad jsem si připadal jak blbec, protože jsem sám nevěděl kam to letělo. Vůbec se nedivím když některý prostě ujede. Také je po nějakých gamech střídají, protože by to nebylo možné tam vydržet v té koncentraci. Tomáše jsem viděl 2x, je strašně nekonzistentní, oba zápasy v prvém setu jasně dominoval, bez problému oba dva přehrával. Ale stačí jeden nepovedený úder a prostě se sesype a trvá to strašně dlouho než se vrátí na vítěznou notu. V každém případě bych Ti to přál zažít na vlastní oči, na spoustu věcí by si se díval asi trošku jinak jako já. Je fakt, že to stojí dost peněz, lístek na jeden den to je 2x 4 a 2 x 2 stojí 140 liber, k tomu metro, jídlo, pití tak si to umíš spočítat. Ale jsem rád a příští rok pokud bude Petra zdravá tak pojedu do Istanbulu.
Reagovat
tommr
tak o tom by se dalo hodně polemizovat. Bodovej rozdíl mezi nima v žebříčku je minimální a kdybych si měl vybrat soupeře pro Berdycha tak bych vždycky upřednostnil Granollerse před Felicianem ...
Reagovat
HuckoShark
Jsou to všechno spekulace a vůbec si nemyslím, že by to měl být výstřel do tmy :-))) Může to být tak nebo tak. Ale jak koukám, tady je každej velkej tenisovej znalec.
Reagovat
tommr
tak je jasný, že naživo je to něco jinýho než koukat na tenis v televizi nebo dokonce jen na netu. Zvlášt když je v hale narváno a je tam i pořádná doprovodná show okolo. V Istanbulu by to taky mohlo bejt moc zajímavý ... :)
Rozhodčím není opravdu co závidět. Já někdy nejsem schopnej říct kam míček přesně dopad ani po několikerým opakování v televizi ...
Jinak ještě malej dotaz pro případ že by se mi jednou splnil sen a moh jsem se do Londýna taky podívat - lístky se tam prodávají jen na celej den nebo i na odpolední a večerní program zvlášt?
Reagovat
pepin
Léstky se prodávají na každá 2 utkání zvlášt. To znamená, že když ti jde o určitého hráče a víš kdy bude hrát, tak si můžeš koupit lístky jen na příslušná 2 utkání. Problém je jen v tom, že na místě ti většinou řeknou, že je vyprodáno a utřeš nos. Dcerka koupila lístky přes net a vezly jsme je již z Cech. Je ale také možnost, že jsme neměly lístky na středu večer na Tomáše, v aréně nám řekly, že je vyprodáno a tak holka v noci sedla na net a objednala je v úterý večer, měly tam ještě nějaké zbydky a ve čtvrtek v 5 hodin je jela vyzvednout do nějaké organizace. Ještě, že se tam vyzná. Nám to bylo jedno, lístky jsme měly na každý den od pondělka do čtvrtka odpoledne, kdo hraje, chtěl jsem si to užít když tam již člověk je. Je pravda, že jsme se strašně rádi dívaly na 4, protože ta v televizi je málokdy a je to strašně hezké a zajímavé. Daleko více se hraje a tady člověk přesně pozná kdo jak je šikovný.A s radostí musím říci, že Radek s Leandrem jsou opravdu jedni z nejšikovnějších. Každý den jsme seděly jinde, jednou u hřiště, jednou až u stropu, to musím říci je úchvatné a fascinující, ode všad je nádherně vidět. Zádná místa pro papaláše jako u nás, 4-5 míst hned pod lidmi u kurtu a to je vše.
Reagovat
tommr
no je fakt, že když člověk jede na turnaj takovou dálku tak nemá cenu si moc vybírat a je lepší toho skouknout co nejvíc. Na TM jsou navíc skoro všechna utkání vysoce atraktivní a za ty prachy to určitě stojí ... :)
Čtyřhru mám taky moc rád a mrzí mě, že se jí nevěnuje taková pozornost. Na rozdíl od singlu je v deblu málokdy nějaká hluchá pasáž a pořád se tam něco děje. Pro našince je navíc čtyřhra ještě atrakivnější, protože naši hráči i hráčky v ní tradičně vynikají ... :)
Reagovat
pepin
Ještě k těm lístkům, nemají např. vůbec nějaké balíčky na více dní. Dva zápasy a šmytec. Je fakt, že to asi vědí a mohou si to dovolit, protože v podstatě každý den jak odpoledne tak večer bylo vyprodáno. Hodně jsem toho nafotil a tak až to zpracujeme tak sem dám nějaké fotky a hlavně pro gigina, tomu jsem slíbil, že se mu pokusím obstarat podpis Noleho, ale to prostě není šance se vůbec někam dostat. Tak jsem mu jej hodně fotil a vytvořím mu tady malou galerii.
Reagovat
gigin
Zdar!! Díky moc za snahu a na foto se moc těším!!! Hele, hlavně, že sis to užil a máš mrak zážitků. Moc ti to přeju!! A s tím podpisem si Noldy si nelam hlavu :))) Mám už jeden z Dubaje, kámoška tam má VIP vstup, tak je to v poho ;)) Jo a ve středu mažu na tu exhibici, co má Novak v Blavě, tak ho i znovu zkouknu live. Ještě jednou díky za snahu, to se moc cení!
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Je tak to jsem si přečetla o Londýnu. Tak to se máš, už jsem ti to psala do vzkazů. Televize nebo net se nedá vůbec srovnávat s atmosférou turnajů. Chodím vždycky na DC FED v Ostravě nebo Praze moc let i na turnaje v Praze na Štvanici nebo na Spartě a samo se to s Londýnem nená srovnávat, ale je to úplně něco jiného než tady o tom psát. Jednak jsi nadšen atmosférou a hlavně máš všechno před sebou, můžeš si to ošakat, odýchat a co se týká tenistů, vidět všechny zblízka, i trenéry, rozhodčí jak píšeš. Navíc zblízka je každý člověk jiný, nejde jenom o to, jak vypadají v reálu, když třebí blízko nich stojíš, ale i jak se chovají, jaké mají charizma, jak na tebe působí a jak píšeš, mnohdy je to úplně jiné, než z obrazovky. Zážitek je o něčem jiném a hlavně, víš o čem mluvíš, když se setkáš s tenisty, trenéry živě. A co se týká hry, tak to je taky o něčem jiném. Třeba jak šustí míčky rakety práší povrch, je něco jiného, než telka. Moc se zase těším na další živé mače. Dívala jsem se že v Londýně ta O2 aréna mi hodně připomíná tu pražskou. Teď jak byla pdřed fedem exibice Petra Mária Lucka tak různě taky zhasínali jako v Londýně. Na vlastní hru ne, ale trochu mi to připomíná tu stejnojmenou O2 arénu jako v Paze naživo ... úsměv
Reagovat
Fandina
tak velká gratulace k postupu do semi a držím palce do finále ... jeďte
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je tedy opravdu povedený pár! Zlaté ruce, pohodička, sport na nejvyšší úrovni jako zábava-prostě maličko závidím a moc a moc fandím! Titul by byla pecička v třešničce na dortu, ten zbytek příští týden! A ještě maličkost-pan Paes má neskutečné charisma!
Reagovat
smazaný uživatel
A to s tim Prewiev je určitě dobrej nápad vim že je to práce navíc, ale pokud to pude hodně to usnadní komunikaci. Když člověk něco konkrétního potřebuje, dostane odpověď rychleji tady, než na diskuzi kdo to tak rychle frčí a kolikrát se tam tenis vůbec neprobírá, že člověk ani odpověď nemusí dostat.
Reagovat
a.magerova
klukům "našim" :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Murray s Nielsenem se mi naopak na turnaj hodně líbí hrajou s chutí a nebojej se vymejšlet něco pro diváky včemž jsou ale štěpa s oleandrem nejlepší.
Mě by se tahle čtyřka ve finíle líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky by se mi líbilo, kdyby Andy Murray hrál čtyřhru, ráda se na něj dívám, ale hraje ji Jonathan Marray, a to je taky sympaťák :)
Reagovat
Chrenda
A Hájek to v Blavě pěkně pohnojil. Vedl nad Rochusem 3:1 ve třetím setu a pak to rychle celé projel 3:6!! Velká škoda, mohlo dojít na semifinále Rosol-Hájek!
Reagovat
Chrenda
Se divím, že provozovatel těchto stránek vždycky nezveřejní nějaký článek k aktuálnímu zápasu, kde by se mohla vést diskuze!? Takhle člověk loví nějaký starý článek, kde by mohl něco napsat k právě probíhajícímu zápasu. Kdyby byl článek třeba o tom, že dneska může Štěpánek s Paesem urvat postup do semifinále, tak by všichni psali diskuzi pod tímto článkem!!! Po skončení zápasu by se mohl článek jednoduše zaktualizovat a bylo by po ptákách. To je námět pro provozovatele tenisportálu...nic ve zlém, ale přijde mi to tu co se tohoto týče poněkud amatérské!!
Taky mně MOC MOC vadí, že když chci reagovat na nějaký příspěvek, tak mi to neskočí do okna kam mám psát příspěvek, ale na začátek článku a musím "ako to hovedo" rolovat na okénko kam chci psát.
Jsou to drobnosti, ale pěkně dokážou naštvat a fakt to nepřispívá ke komfortu diskuze!!

Jinak velká gratulace staříkům za výkon v deblu. Pevně věřím, že to celé vyhrají!!!
Reagovat
tommr
velmi dobrá připomínka - taky už jsem na to chtěl několikrát upozornit. U důležitejch turnajů jako jsou TM, GS, Masters nebo DC/FC by se měly zveřejnovat články už s předstihem jako upoutávky na nadcházející zápasy a zároven by to umožnovalo průběžnou diskusi k právě probíhajícím zápasům. Stačilo by ráno hodit pár základních informací a pak to během dne postupně doplnovat a aktualizovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vo co ti vlastně de?
Reagovat
Chrenda
Bych teda fakt tu tvojí DĚLOHU chtěl vidět, vtipníku!
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, jmenuji se Petra-a Ty? Mojí dělohu nikdy neuvidíš, ta je pro...(dosaď si kohokoli...) Ale "vtipník" je fajn slovo:-)) A vo co ti teda de ? ;-)
Reagovat
Chrenda
Ahoj jmenuji se Chrenda a ty můžeš vidět mýho peška kdy budeš chtít!! Tak vo co ti de?
Reagovat
smazaný uživatel
Chrendo, Chrendo, Ty hulváte! Možná, kdyby sis aspoň občas to Tvoje pérko umyl, tak možná...bych Ti ho nakopala! Jenže-ono bude asi moc a moc maličké,že? Jo, na netu je každý hrdina, z Tvých trenek musí jít smrad, jako když se odkope selka-sázím šťávičku ze své dělohy, že mám pravdu! Takže si svého peška zase zastrč a buď slušný ke slušnému děvčeti! Víš přece velmi dobře, že jsme na tenisu a aspoń mně osobně Tvé výlevy fakt nezajímají a Tvůj zasmrádlý kolíček už vůbec ne!Fakt nevím, vo co Ti de? ;-)
Reagovat
Chrenda
Krindy pindy děloho, na to fakt tedy nemám, pokračovat v této konverzaci. Si tam strč raketu, když jsme na tom tenise!! Zdař a už na to nereaguj...radši!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, někdy je lepší vzdát se bez boje:-)) Mír?
Reagovat
Chrenda
OK...radši PAT než MAT! :-)))
Reagovat
tommr
i když dneska Štěpánkovi s Paesem stačil k jasnýmu vítězství jen průměrnej výkon. Španělé mě dost zklamali - nechápu jak mohli porazit Bryany. Pro finále DC je to ovšem dobrá zpráva - bod ze čtyřhry se zdá být reálnej ... :)
Doufám, že v semifinále narazí na pár Marray+Nielsen. Zatím je sice tenhle pár největší překvapení TM, ale moc nevěřím, že by jim to vydrželo a Radek s Paesem by si s nima měli poradit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vo co tady vlastně de?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist