Štěpánek s Paesem v Londýně do finále nepostoupili

4. 7. 2013, 18:59
Aktuality 2
Radek Štěpánek si ve Wimbledonu potřetí ve finále grandslamového turnaje nezahraje. S Indem Leanderem Paesem končí stejně jako loni po pětisetové bitvě na raketách Chorvata Ivana Dodiga a Brazilce Marcela Mela.
Radek Štěpánek a Leander Paes

Už jen Květa Peschkeová v ženské čtyřhře má ve Wimbledonu z českých tenistů šanci získat titul. Radek Štěpánek ztroskotal spolu s Indem Leanderem Paesem, s nímž tvořil čtvrtý nasazený pár, v semifinále čtyřhry. Chorvatsko-brazilské dvojici Ivan Dodig a Marcelo Melo podlehli po téměř tříhodinovém boji 6-3 4-6 1-6 6-3 3-6. 

Štěpánek, jenž minulý týden skrečoval kvůli zranění stehna zápas 2. kola dvouhry, získal s Paesem hladce první set. Závěr druhého se jim ale nepovedl. Především díky Štěpánkovi odvrátili dva setboly, pak ale Paes zahrál jednoduchý volej do autu a česká tenista dějství uzavřel dvojchybou. Na servisu se s partnerem trápili celou třetí sadu, během níž si nedokázali ani jednu udržet podání. 

Sehraný pár, který společně vloni triumfoval na Australian Open a hrál o titul na US Open, se dokázal ve čtvrté sadě vrátit a v pátém setu sváděli deblisté vyrovnanou bitvu. Koncovku zápasu ale nezvládli a vlastními chybami nabídli soupeři brejk. Dodig pak duel při svém podání uzavřel čistou hrou.

Pro Dodiga i Mela je letošní Wimbledon životním grandslamem, na kterém se oba dostali poprvé v kariéře do finále. Osmadvacetiletý Chorvat, kterého trénuje Čech Martin Štěpánek, dokonce na okruhu ATP nezískal žádný deblový titul.

V sobotním finále chorvatsko-brazilský pár vyzve zřejmě nejtěžší možné soupeře. Čekají je Bob a Mike Bryanovi, kteří dnes rovněž v pěti setech udolali 6-7 6-4 6-3 5-7 6-3 Inda Rohana Bopannu s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem

Americké světové jedničky postoupily už do 24. grandslamového finále, z toho do šestého ve Wimbledonu, kde v letech 2006 a 2011 triumfovali. Celkem mají ve sbírce 13 grandslamových trofejí.  

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
čtvrteční výsledky mužů (04. 07. 2013)

Čtyřhra - semifinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Bopanna/Roger-Vasselin (14-Indie/Fr.) 6-7(4) 6-4 6-3 5-7 6-3
Dodig/Melo (12-Chorv./Braz.) - Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) 3-6 6-4 6-1 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto bylo hodně sporné, já myslím, že ji ani nedržel při kontaktu.. TAk to by snad měl být bod pro Indy? V9 to někdo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist