Štěpánek si o finále nezahraje, vyřadil ho Davyděnko

24. 4. 2009, 16:42
Aktuality 5
Radek Štěpánek zůstal v Barceloně před branami semifinále. Český tenista v dnešním souboji s turnajovou trojkou Nikolajem Davyděnkem sice vyhrál úvodní sadu, ale další dvě prohrál hladce 2-6. Davyděnko si tak vybojoval právo vyzvat v semifinále na souboj antukového krále Rafaela Nadala.
Radek Štěpánek

Štěpánek Davyděnka porazil v posledních třech vzájemných zápasech, ale to se na rozdíl od Barcelony hrálo na rychlejších površích než antuce.

V katalánské metropoli měl ruský tenista navrch i v úvodním setu, v němž za stavu 5:3 podával na vítězství. Štěpánek však srovnal krok a následný tie-break vyhrál 7:4. Další průběh zápasu už patřil jednoznačně Davyděnkovi, který poprvé v sezoně postoupil do semifinále.

Už včera postoupil mezi nejlepší čtyři také světový hráč číslo jedna Rafael Nadal, který v Barceloně bojuje o pátý triumf za sebou. Jeho čtvrtfinálový soupeř David Nalbandian se z turnaje odhlásil kvůli zánětu v pravé kyčli.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořil loňský finalista David Ferrer a Chilan Fernando Gonzalez. Španěl Ferrer porazil krajana Robreda a Gonzalez po třísetové bitvě vyřadil domácí turnajovou dvojku Verdaska.

 

Výsledky - Barcelona (dotace 1,995.000 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (3-Rus.) - Štěpánek (9-ČR) 6:7 (4:7), 6:2, 6:2, Nadal (1-Šp.) - Nalbandian (Arg.) bez boje, Gonzalez (5-Chile) - Verdasco (2-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4, Ferrer (4-Šp.) - Robredo (6-Šp.) 6:3, 6:4. 

Semifinálové dvojice: Davyděnko - Nadal, Ferrer - Gonzalez.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Aspelin/Moodie (Švéd./JAR) - Štěpánek/Troicki (ČR/Srb.) 6:4, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete mě říc proč ho urážite došel do čtvrtfinále, prohrál ve třech setech, tak to je snad úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
nemehlo, tlouct ho do hlavy zas a znova!
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak o vítězi turnaje se asi rozhodnuto. Né, že by nebylo již před Štěpánkovým zápasem.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je pako,ale dalo se to čekat ,davyděnko ho přehrával hlavně v dělších výměnách,ještě k tomu mu nešel servis :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist