Štěpánek si zahraje na Turnaji mistrů, jistotu má i Murray

10. 9. 2013, 13:48
Aktuality 18
Radek Štěpánek je dalším z tenistů, kteří si už zajistili účast na letošním Turnaji mistrů. Český tenista se do deblové soutěže kvalifikoval po boku Leandera Paese díky triumfu na US Open a v listopadu v Londýně se tak podruhé v řadě pokusí zaútočit na cenný titul.
Radek Štěpánek a Leander Paes

Radek Štěpánek s Leanderem Paesem hráli loni na Turnaji mistrů semifinále a po nedělním triumfu v deblu v New Yorku vyhlásili útok na titul z Masters. "Tahle trofej Leanderovi ve sbírce chybí a budu strašně rád, když se nám ji podaří získat," řekl český tenista.

Vedle Štěpánka s Paesem a amerických bratrů Mika a Boba Bryanových se do čtyřhry kvalifikoval i pár Alexander Peya/Bruno Soares, který česko-indická dvojice o víkendu jasně přehrála ve finále US Open.

Tři jisté účastníky už má také dvouhra na Turnaji mistrů, kam se po Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi kvalifikoval Andy Murray. "Bude úžasné hrát poprvé od mého vítězství ve Wimbledonu znovu v Londýně," řekl třetí hráč světa webu ATP. "Na konci sezony je to pro mě klíčový turnaj a udělám všechno pro to, abych ho vyhrál. Atmosféra je tam vždycky výjimečná, a zvítězit by byl skvělý způsob, jak sezonu zakončit," dodal.

Blízko ke čtvrté účasti v řadě mezi osmičkou hráčů je i česká jednička Tomáš Berdych, jenž je v pořadí sezony aktuálně pátý. Až o dvě místa za ním je Roger Federer, který na Turnaji mistrů nechyběl od roku 2002 a který závěrečný podnik sezony vyhrál celkem šestkrát. Na svého krajana Stanislase Wawrinku má náskok pouhých 130 bodů a na záda mu dýchá také Richard Gasquet.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taky by to chtělo od Andyho konečně vyhrát, v hale je dobrý, tři semifinále je málo prostě, 2008 byl vyčerpaný po bitvě s Rogerem a byl nezkušený, dalo se chápat, že vyletěl s Koljou. 2010 dramatický zápas Rafou, asi nejlepší, jaký jsem na TM viděl, pokud jde o dvousetové zápasy a ne třísetové, to by u mě vyhráli Roger s Nalbou. A loni po rychlém brejku ztráta setu a pak odfláknutý druhý set. Škoda, letos to musí vyjít, když si tak zpackal US Open.
Reagovat
Matti
Jo Roger s Nalbou tehdy to byl neskutečný zápas. Nalba z manka 0-2 na sety otočil na 4-0 v 5 setu, a pak Roger na 5*-4 30-0 a opět otočka a Nalba vyhrál. Fakt super tenis i zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
ten si take pamatuju...a souhlasim svama :-) ten zapas mel vsechno
Reagovat
Bob
o Štěpánkovi, ale proč nikdo nevěnuje také pozornost Paesovi? Kolik slavných sportovců z Indie vlastně známe? Česko je sportovní země a to se ví, když nahlédneme do různých sportovních odvětí najdeme zde české zástupce. Ale Indie? Každý v Indii je určitě na Leandera hrdý. Štěpánek se kvalifikoval.. Pěkný. Kolik indických tenistů hrálo TM? Nebo který Ind kdy vyhrál grandslam? Jako kdyby to byla jenom Štěpánkovo zásluha. Indie je obrovská země, ale tolik slavných sportovců jistě nemá, Paes se už takhle stal legenda a v Indii musí být určitě vážený. Stejně jako Na Li, jediná Číňanka, která vyhrála GS.
Reagovat
smazaný uživatel
no je to asi proto, protože tohle je český web, no ne?? :-))
Kdybys trošku sledoval zahraniční stránky, zjistil byl, že oslavovaný je především Paes a na Radka se trošku zapomíná .-)
Reagovat
smazaný uživatel
*zjistil bys
Reagovat
PetaM
Mužská čtyřhra:
1. Leander Paes 7 GS: 1x AO, 3x FO, 1x W, 3x USO
2. Mahesh Bhupathi 4 GS: 2x FO, 1x W, 1x USO

Smíšená čtyřhra:
1. Mahesh Bhupathi 8 GS: 2x AO, 2x FO, 2x W, 2x USO
2. Leander Paes 6 GS: 2x AO, 3x W, 1x USO

Úspěšnější je Leander, který má 13 GS, Mahesh jich má 12. Ovšem Bhupathi zrovna teď nemá ideálního partnera na vítězství na GS, za to Leander s Radkem ještě můžou hodně GS přidat :) :)

Jak jsem tak sledoval Leandera v rozhovorech, přijde mi jako skvělý chlap, má smysl pro humor, je v pohodě a má to v hlavě srovnané. Nedivím se Radkovi, že s ním hraje debl. S ním to musí být potěšení :D Navíc se s Radkem skvěle doplňují a sedí si i jako lidé. A pro mě osobně je to JEDINÝ pár, který dokáže PORÁŽET Bryanovi. Porazit je čas od času může nějaký ten deblový pár, ale Radek s Leandrem jsou soupeři pro ně. Jejich duely jsou vždy zážitek :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím. Musím říct, že Paes je pro mě snad nejsympatičtější hráč, jakého sem kdy slyšel mluvit. Opravdová osobnost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pise PEtaM tak Indie ma plno dobrych tenistu na ctyrhru...Samozrejme ze Leander je znich nejznamejsi. A hlavne v Indii je nejpopularnejsi sport Kriket
Reagovat
slacker
Okolo londynske olympiady vybublala napovrch nevrazivost mezi Paesem a Bhupathim
Reagovat
slacker
Kriket a sport? :-)))) ... neco tak zdlouhaveho a neohrabaneho se snad za respektovany sport snad sni povazovat neda.
Reagovat
smazaný uživatel
Znam mnohem horsi sporty...a na profesionalni urovni kriket neni vubec spatny sport
Reagovat
PetaM
Ano :) O tom vím, že ti dva se moc nemusí :) Nikdy neexistuje člověk, který se snese se všemi .. :D
Reagovat
slacker
Ja to videl na Sky channel v jedne prazske indicke restauraci. Anglie - Indie ... skore 35:2 (po jednom hracim dni). palka pripominajici spise kuchynske prkenko, a hrozna neohrabanost na pohled
Reagovat
smazaný uživatel
Bhupathi s Paesem toho spolu vyhráli spoustu, prostě na ně po těch výhrách spadla ponorka. Naopak Bhupathiho bývalý spoluhráč Bhopanna hraje tedka debly s Rogerem-Vaselinem, a ty jsou podlemě hodně nadějný. A co se týče TM, tak neberu nic než výhru. Loni To po skupině vypadalo jak když hrajou s klukam ze škváry. forma nad formu a pak v semi přišla odplata od Bhupthiho
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to vypada ale kdyz se to umi tak to neni horsi nez baseball treba :-D

Treba hustej sport je Australskej fotbal :-) To kdyz jsem videl poprve tak jsem se smal jako smyslu zbavenej ale libilo se mi to na pohled v televizi :-) Myslim ze se nejake sporty jeste v nynejsi dobe vymysli :-D
Reagovat
slacker
Baseball/softball/kriket/kroket. Rugby/americky fotbal/Fotbal/ Salova kopana.
Ledni Hokej/Hokejbal/Pozemni hokej nestaci tak si vymyslime jste florbal. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rugby/americky fotbal.....Fotbal/ Salova kopana.

Tyto sporty jsou naprosto rozdilne ale k Rgby a Americkymu fotbalu pripocti australsky fotbal :-D Checkuj :-D

https://www.youtube.com/watch?v=wfOd3EC8tug
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist