Štěpánek ušetřil síly na semifinále. Nieminen nenastoupil

8. 10. 2010, 06:59
Aktuality 2
Radek Štěpánek si podruhé v sezoně zahraje semifinále turnaje ATP. V Tokiu do něj postoupil bez boje, když Fin Jarkko Nieminen k souboji s českým tenistou vůbec nenastoupil. O finále se Štěpánek utká s Gaelem Monfilsem, který ve tříhodinové bitvě s Andym Roddickem odvrátil mečbol a postoupil.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek v úvodních kolech svedl náročné bitvy s Fallou a Chiudinellim, jenž nakonec v závěru zápasu vzdal. Jeho čtvrtfinálový soupeř Jarkko Nieminen ale dnes k zápasu nenastoupil a karvinský rodák může být rád za den volna.

Bez boje tak postoupil do svého druhého semifinále v této sezoně, získal navíc 90 bodů do žebříčku a bez práce vydělal dalších 30 tisíc dolarů. 

Zatímco Štěpánek odpočíval, jeho další soupeř se na postup pořádně nadřel. Už v prvním setu zápasu mezi Gaelem Monfilsem a Andym Roddickem viděli diváci vyrovnaný tenis; ani jeden z hráčů nedokázal soupeři sebrat podání a ke slovu tak přišel tie-break. V něm Monfils předvedl pestrou hru a střídání přesných lobů, kraťasů a dobrých volejů mu přineslo zisk úvodní sady.

Do zkrácené hry mířil i druhý set, ve kterém Francouz neproměnil ani jeden ze svých čtyř brejkbolů. Roddick ale za stavu 4-4 konečně vyzrál na soupeřův servis a následně poslal zápas do rozhodující třetí sady. Roddick, který se chce poosmé v řadě podívat na Turnaj mistrů a v Pekingu mu tak jde o důležité body, v ní neměl při podání francouzského tenisty šanci na jeho prolomení. Sám si ale servis držel, dokonce i za stavu 4-5 0:40, kdy odvrátil tři mečboly.

Po necelých třech hodinách tak utkání dospělo do dalšího tie-breaku, ve kterém byl Andy Roddick za stavu 6-5 jediný míč od postupu do semifinále. Monfils ale na mečbol svého protivníka odpověděl dvěma esy a při Roddickově podání následně zápas ukončil.

"Nikdy nechcete prohrát, ale byl to jeden z mých nejlepších zápasů, které jsem odehrál od jara," netruchlil Roddick. "Po tomhle týdnu se cítím líp než před ním," dodal.

"Snažil jsem se kontrolovat výměny, hrát agresivně, častěji chodit na síť," prozradil po utkání Monfils, který má se Štěpánkem pozitivní bilanci 3-2. "Když jste v semifinále, vždycky si chcete zahrát ve finále a turnaj pak vyhrát. Uvidíme zítra," dodal Francouz.

Mezi nejlepší čtyři dnes podle očekávání postoupil také nejvýše nasazený Rafael Nadal, který měl v souboji s Dmitrijem Tursunovem práci jen v prvním setu. V něm sebral ruskému tenistovi podání, aby vzápětí poprvé na turnaji o svůj servis přišel. Od stavu 4-4 ale první hráč světového žebříčku začal Tursunova jasně přehrávat a za 72 minut se radoval z vítězství 6-4 6-1.

Před úkolem zastavit nejlepšího hráče světa teď stojí srbský tenista Viktor Troicki. Nenasazený hráč dnes ve čtvrtfinále porazil ve třech setech jiného Španěla Guillerma Garcíu-Lopeze, vítěze z Bangkoku a nedávného přemožitele Nadala.

Výsledky - Tokio tv. povrch, dotace 1.100.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (ČR) - Nieminen (Fin.) bez boje, Nadal (1-Šp.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 6:1, Monfils (5-Fr.) - Roddick (2-USA) 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (8:6), Troicki (Srb.) - García-López (Šp.) 6:2, 3:6, 6:4.

Semifinálové dvojice: Nadal - Troicki, Štěpánek - Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím.
Můj dnešní domluvený zápas- fixed z 2.finske hokejove ligy OK
Výsledek 1.tretiny 0-0.
Tady se můžete podívat na tiket.

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=OTk4MDQwMjgyNTM2NDAwMDpIpuvscBwleCfaRcQ%3D

Mám na dnes večer další dva domluvené fixed zápasy. Vše 100% jistota. Můžu doložit tikety. Pokud má někdo zájem, tak tel.kontakt na mě je 739 252 027.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu rikav vykon!!... jen tak dal Radku:))... sem zvedav co Radek predvede proti Gaelovi.. myslim ze by to mohl byt zajimavy zapas vzhledem ke stylum hry obou tenistu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist