Štěpánek v deštivém New Yorku nestačil na oblíbeného Wawrinku

29. 8. 2013, 07:57
Aktuality 8
US OPEN - Radek Štěpánek na svůj vstup do US Open čekal až na třetí hrací den a kvůli dešti málem čekal dál. Po úpravě programu se na kurt proti Stanislasi Wawrinkou ve večerním duelu postavil, poprvé však na Švýcara nestačil a s dvouhrou se rozloučil bez vyhraného setu.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek prožívá nepříliš šťastnou sezonu. Už na konci ledna musel na operaci zad a přes dva měsíce rehabilitoval. Když už se začal vracet do zápasového rytmu a sbíral výhry, odstoupil z Wimbledonu kvůli svalovému zranění. Během léta na severoamerických betonech porazil Llodru, Almagra či Fogniniho, dál než do 3. kola se ale nedostal. 

Los prvního kola US Open byl pro českého tenistu nevyzpytatelný. Utkal se sice se světovou desítkou Stanislasem Wawrinkou, Švýcar však v přípravě na poslední grandslam roku vyhrál jen jeden zápas a karvinský rodák s ním vyhrál všech pět vzájemných duelů. Naposledy však spolu hráli už před čtyřmi lety.

Souboj v New Yorku byl naplánován na třetí největší dvorec Grandstand, ovšem pořadatelé byli po deštivém dni nuceni překopat rozpis zápasů a Štěpánek s Wawrinkou se večer utkali na kurtu číslo 11. 

I na začátku šestého vzájemného souboje to se čtyřiatřicetiletým českým veteránem nevypadalo špatně. Ztracený servis z prvního gamu si rychle dokázal vzít zpět a ujal se vedení 5-2. To neudržel, přesto měl za stavu 6-5 dva setboly. Jenže je neproměnil a otěže zápasu převzal o šest let mladší Wawrinka. Do konce zápasu ztratil už jen jedno podání a nakonec po dvou a půl hodinách vyhrál 7-6 6-3 6-2.

"První set byl stěžejní. Měl jsme ho skvěle rozehraný, ale nedotáhl ho a pak se to vše hodně odrazilo v tom druhém," řekl Štěpánek českým médiím. Ve druhé sadě měl tři brejkboly, ale využil jenom jeden a ve třetím už soupeř dominoval. "Je to hráč Top 10. Není to ten Wawrinka, se kterým jsem odehrál ty předešlé zápasy," dodal.

Štěpánek na US Open skončil potřetí za poslední čtyři roky v prvním kole, v New Yorku ho však čeká ještě start ve čtyřhře, ve které budou s Indem Leanderem Paesem obhajovat loňské finále. Už za dva týdny pak bude jednou z postav českého daviscupového týmu, který bude v Praze bojovat proti Argentině o finále Davisova poháru.

Ve dvouhrách tak z českých tenistů přežil do druhého kola pouze Tomáš Berdych. Stejně jako Štěpánek skončili po úvodním zápase Lukáš Rosol i debutant Jiří Veselý.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
středeční výsledky českých tenistů (28. 08. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Wawrinka (9-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 7-6(2) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Mayo
Radek dostal na zadek
Reagovat
a.magerova
To byl pro Radka těžký los na 1. kolo :-/
Viděla jsem jen poslední míček utkání, ale všimla jsem si, že zas měl Radek nějaké rajcovní trička :-)))
Reagovat
Mayo
no keď som videl pred turnajom akú má skvelú bilanciu s Wawrošom, tak som neveril vlastným očiam...
Reagovat
smazaný uživatel
Bilanci s Wawrinkou má pěknou, ale kdyže to spolu hráli naposled? Před 4 lety?
Reagovat
Bartys
Ten už nebude stačit na nikoho.
Reagovat
Bartys
Je to v podstatě důchodce.
Reagovat
smazaný uživatel
Bla, bla, bla... To jsou tedy povedené názory a komentáře k tenisu, gratuluju.
Reagovat
smazaný uživatel
Jamesi, do 4:20 sem to vydržel, ale pak mě přepadla únava a tys prohrál ty holomku. smile
GL v životě, ať se daří, byl jsi skvělej a několikrát si můj den udělal díky svýmu výkonu výjimečným. Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist