Štěpánek v Kuala Lumpur postupuje, čeká ho Ferrer

29. 9. 2015, 13:48
Aktuality 8
Radek Štěpánek zvládl svůj první zápas po nevydařeném US Open. Český tenista postoupil v Kuala Lumpur po výhře 7-6 6-0 nad Japoncem Sugitou do druhého kola, ve kterém se utká s turnajovou jedničkou Davidem Ferrerem.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Šestatřicetiletý Radek Štěpánek bojoval v Malajsii o svou první výhru na okruhu ATP po dvou měsících, během kterých hrál na dvou challengerech a - rovněž neúspěšně - v prvním kole US Open. Před necelými dvěma týdny se ale naladil na vítěznou vlnu, když důležitým bodem ze čtyřhry přispěl k udržení daviscupového týmu ve Světové skupině, a výhru si připsal i dnes proti Juiči Sugitovi.

Český veterán přitom s japonským kvalifikantem málem přišel o první sadu, když v ní ztratil náskok brejku a za stavu 6-5 nevyužil dva setboly. Ve zkrácené hře pak prohrával už 3-6, všechny tři setboly ale odvrátil, sadu získal pro sebe, a zbytek zápasu už jasně ovládl. Ve druhém setu soupeři povolil jen šest fiftýnů a nadělil mu "kanára".

O čtvrtfinále si Štěpánek zahraje s osmým hráčem světa Davidem Ferrerem, s nímž má negativní bilanci 3:7. Nyní se střetnou poprvé od tři roky starého pražského finále Davis Cupu. Tehdy Ferrer Štěpánka porazil, ale ze zisku "salátové mísy" se radovali čeští tenisté.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 1.041.540 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Sugita (Jap.) 7:6 (8:6), 6:0
Albot (Mold.) - Troicki (5-Srb.) 6:2, 7:6 (7:5)
Chardy (6-Fr.) - A. Zverev (Něm.) 3:6, 6:3, 6:2
Pospisil (8-Kan.) - Učijama (Jap.) 6:3, 6:4
Kukuškin (Kaz.) - Ramanathan (Indie) 6:2, 6:2
Basilašvili (Gruz.) - Nědovjesov (Kaz.) 6:3, 1:0 skreč
Ito (Jap.) - Nieminen (Fin.) 6:2, 7:6 (7:3)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Cico93
http://www.imgup.cz/image/xae
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Po třech letech se tito dva dlouholetí harcovníci potkají. Jejich zápasy byly kořením, pamatuji na mnoho pětisetových bitev, z nichž sice vyšel většinou poražen Radek, ale měly hodně do sebe. :) Neskonalý obdiv oběma představitelům "staré školy". Byť teda blíže ke staré škole má Radek, kterého nezdobí jen pokročilý tenisový věk, ale taktéž herní old-school styl. Je dobře, že jsou na okruhu pořád tyto zápasy. Trošku mě překvapilo, že Ferru v Kuala Lumpur nikdy neuspěl.
Reagovat
tommr
dost krutej los pro Radka. V momentálním rozpoložení sil nemá proti Ferrerovi nejmenší šanci ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
To bych neřekl. Ferrerovi se v poslední době taky moc nedaří. Ty doby, kdy měl za celý zápas třeba jen jedinou UE z FH, jsou minulostí. Navíc se ani po zranění neměl moc kde chytit, protože od svého návratu odehrál jen 5 zápasů, z toho ty dva v DC byly proti naprostým outsiderům. A i na USO měl se svými soupeři co dělat, než je udolal, aby nakonec podlehl Chardymu, tedy nijak výjimečnému hráči.
Reagovat
Lunej..
To se teda podívám, Davida jsem už neviděla hrát hodně dlouho.
Reagovat
darek.vrana
Nech si zase ty kategorické soudy. V tenise se může stát cokoliv, měl mít Rosol šanci proti Nadalovi? Nebo Stachovský proti Federerovi? Můžeš říct, že mu nevěříš (což všichni víme), ale věty typu "nemá nejmenší šanci" si nech od cesty. Doufám, že ti Radek zavře zítra pusu!
Reagovat
janek_da
... nemá nejmenší šanci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist