Štěpánek v Memphisu postupuje, Hájek se výhry opět nedočkal

15. 2. 2011, 22:09
Aktuality 7
Radek Štěpánek vstoupil do halového turnaje v Memphisu, kde si v roce 2009 zahrál ve finále, dvousetovým vítězstvím nad Němcem Beckerem. Naopak na zisk prvního setu v letošní sezoně marně čeká Jan Hájek, který nestačil na Francouze Mannarina.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek začal novou sezonu postupem do semifinále v Brisbane, pak už ale svými výsledky českým fanouškům příliš radosti neudělal. Z pěti zápasů porazil jen dva hráče druhé světové stovky a o dobré formě si mohl nechat jen zdát.

Tento týden se pokouší zvednout si sebevědomí v Memphisu, kde předloni prohrál až ve finále s Roddickem. Letošní ročník nezačal vůbec špatně. V premiérovém souboji s Benjaminem Beckerem odvrátil šest ze sedmi brejkbolů a po hodině a 26 minutách vyhrál 6-4 6-2.

O postup do čtvrtfinále se utká s vítězem duelu druhoho nasazeného Fernanda Verdaska s Kanaďanem Milosem Raonicem, kteří si zopakují souboj z nedávného finále v San Jose.

Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vypadl hned v prvním kole Jan Hájek, jehož za hodinu vyřadil po setech 6-2 6-2 Francouz Adrian Mannarino. Třetí nejlepší český hráč podle žebříčku ATP tak i na čtvrtém turnaji v sezoně skončil v úvodním kole hlavní soutěže a ještě nevyhrál ani set.

Obhájce Querrey letos poprvé vyhrál
Svůj první zápas po necelém měsíci zvládl v Memphisu nejvýše nasazený Andy Roddick. Američan nehrál od Australian Open a v úvodu zápasu s Litevcem Ricardasem Berankisem měl problémy, po prohraném prvním setu ale zabojoval a utkání bez dalších vážnějších problémů otočil.

V prvním setu Roddick neproměnil žádný ze svých tří brejkbolů, zatímco jeho soupeř svou šanci využil. Na podání si ale po zápase Američan, který nastřílel 23 es, rozhodně nestěžoval.

"Byl to jeden z těch zápasů, kdy jsem cítil, že když tam trefím první servis, bude to bod pro mě. Ve třetím setu už jsem hrál trochu agresivněji," komentoval svůj výkon Roddick.

Po problémech se štítnou žlázou se na kurty vrátil Mardy Fish. Američan věřil v úspěšné Australian Open, ale i vinou zdravotních problémů vypadl už ve druhém kole. V Tennessee zahájil vítězstvím 6-1 7-5 nad Rusem Gabašvilim, ve druhém kole se utká se Slovákem Lukášem Lackem.

"Dnes jsem se cítil o hodně líp než v pátek," řekl po utkání Fish. "To je dobré znamení. Mým cílem je samozřejmě být stoprocentně zdravý. A cítím se líp každým dnem," dodal.

Důvod k radosti má po včerejšku i obhájce titulu Sam Querrey. Pátý nasazený hráč by měl sice patřit mezi favority turnaje, letos ale ještě nevyhrál jediný zápas. Dočkal se až v Memphisu, kde i díky 19 esům udolal za téměř dvě a půl hodiny Denise Istomina z Uzbekistánu 6-7 7-6 6-4.

Výsledky - Memphisu - muži (tvrdý povrch, dotace 1,1 milionu dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Becker (Něm.) 6:4, 6:2, Mannarino (Fr.) - Hájek (ČR) 6:2, 6:2, Roddick (1-USA) - Berankis (Lit.) 4:6, 6:2, 6:3, Fish (4-USA) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 7:5, Querrey (5-USA) - Istomin (Uzb.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:4, Tipsarevič (Srb.) - Sweeting (USA) 6:0, 7:6 (9:7), Blake (USA) - Mello (Braz.) 6:4, 6:3, Lacko (SR) - Sela (Izr.) 6:7 (4:7), 7:5, 6:3, Dodig (Chorv.) - Schüttler (Něm.) 3:6, 6:3, 6:4, Dabul (Arg.) - Przysiezny (Pol.) 7:5, 6:4, Russell (USA) - Karlovič (Chorv.) 6:1, 7:6 (7:1).

Čtyřhra - 1. kolo:
Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) - Brown/Wassen (Něm./Niz.) 7:6 (7:5), 3:6, 14:12.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Problém Hájka je v tom, že to je strašný pinkalista. On je celý zápas zalezlý metr za servis lajnou a jen vrací míče, u sítě jsem ho snad ještě neviděl. Takhle se moderní tenis nehraje. Teda mezi muži se takhle nehraje. V ženách to s tímhle nuda tenisem Wozniacki svého času dotáhla až na první místo žebříčku. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Honza se výhry ani dočkat nemůže, pokud nemá soupeř zelenej zákal, nebo nehraje bez výpletu..
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou neuvěřitelné žvejky co tady píšeš. Když se sportovci daří, tak je vše v pořádku, ale pokud se náhodou nějakou dobu nedaří, tak si do něj rádoby odborníci, jako jseš ty, kopnou.
To vám byl Honza dobrej, když pomohl našemu týmu k postupu v Davis Cupu přes Chile.
Honza je moc sympatický a skromný sportovec a takové pitomé názory si opravdu nezaslouží. Co jsi dokázal ve sportu ty? Až se dostaneš v kterémkoliv sportovním odvětví do první světové stovky, tak se ti pokloním..
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale je třeba neztrácet z paměti, že všichni Chilané byli tenkrát očividně totálně z formy. :-)

No, ale aspoň porazil v kvaldě toho Nishikoriho. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, Hoinzovi ani nic jiného, než zůstávat skromným, nezbývá, protože zas tak oslnivě úspěšný v tenisu není, že ano? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem žádný odborník a rozhodně mi nebyl Honza nikdy dobrej. Sleduju tenis, to je vše a Hájek je pro mě otřesnej hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice pravda, že Chilané v té době zrovna dvakrát formou nehýřili, na druhou stranu to nikterak nesnižuje Honzův výkon, zvádl to tehdy jako pravý profesionál.
Jinak oslnivé úspěchy na větších turnajích třeba nikdy neměl, na druhou stranu challenger v Prostějově také nevyhraje žádný nazdárek a 71.místo na světě mu už nikdo také nevezme. A navíc znám lidi, kteří nedosáhli ve sportu ani jedné setiny úspěchů jako Honza a skromnost jim docela chybí. Proto si Honzové povahy moc vážím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist