Štěpánek vyhrál více gamů i fiftýnů, ale nepostoupil

18. 3. 2008, 21:58
Aktuality 4
Aktualizováno 18.03. 23:20 - Třetí kolo bylo konečnou stanicí pro Radka Štěpánka, a zároveň i posledního českého zástupce ve dvouhrách, na turnaji v Indian Wells. Devětadvacetiletý Štěpánek sice v boji o osmifinále s Argentincem Nalbandianem vyhrál 18-14 na gamy, 97-86 na výměny a nadělil soupeři kanára, ale na postup to stejně nestačilo. Prohrál 6-7 6-0 6-7.
Radek Štěpánek, poslední český zástupce ve dvouhrách, se s turnajem v Indian Wells loučí po prohře s Nalbandianem ve třetím kole

Českému tenistovi Radku Štěpánkovi se nepovedlo postoupit do 4. kola turnaje série Masters v americkém Indian Wells, když podlehl Argentinci Davidu Nalbandianovi 6-7 6-0 6-7. V dramatickém utkání dvakrát nezvládl dobře rozehraný set a se štědře dotovaným turnajem se musel rozloučit.

Všechny sety zahájil český reprezentant ve velkém stylu, když svému soupeři rychle vzal podání. V úvodním dějství už vedl 5:2, poté ale neudržel svůj servis a v tie-breaku už mu nedala světová sedmička šanci. Ve druhém setu vypadl Argentinec úplně z rytmu a Štěpánek mu dokonce nadělil "kanára".

Také rozhodující sada se nesla v podobném duchu až do stavu 5:3. Pak opět Štěpánek nezvládl klíčový moment a svému soupeři dovolil nejen vyrovnat, ale v závěrečném tie-breaku i otočit. Soutěže ve dvouhře tak budou pokračovat už bez české účasti.

Hantuchová je už ve čtvrtfinále
Naopak Slováci se mohou radovat společně s Danielou Hantuchovou, která je už mezi nejlepší osmičkou. Obhájkyně titulu dnes opět neztratila ani set s Indkou Mirzaovou. V druhé sadě Slovenka sice dvakrát prohrála vlastní servis, ale dokázala set dotáhnout do tiebreaku, ve kterém uspěla a celý zápas vyhrála 6-1 7-6. Ve čtvrtfinále však může narazit na Marii Šarpovovou, která letos ještě neprohrála.Ruska ale musí nejdříve v dnešním střetnutí porazit Ukrajinku Alonu Bondarenkovou.

ATP Indian Wells - úterní výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Ljubičič (23-Cho) - Robredo (15-Špa) 6-3 6-4
Federer (1-Švý) - Mahut (Fra) 6-1 6-1
Nalbandian (7-Arg) - Štěpánek (29-ČR) 7-6(1) 0-6 7-6(6)

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirnyj/J. Murray (Běl/VB) - Clemént/Llodra (7-Fra) 7-6(4) 6-4

WTA Indian Wells - úterní výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Kuzněcovová (2-Rus) - Wozniacki (Dán) 6-2 6-3
A. Radwaňská (10-Pol) - Harkleroadová (USA) 4-6 6-2 6-4
Hantuchová (5-SR) - Mirzaová (21-Ind) 6-1 7-6(4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
dabelsobul
I takové zápasy musí tenisté překousnout... Ale Radek nějak často ztrácí dobře rozehrané zápasy :(
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho jsem nevidel nekoho takhle prohrat. Dvakrat podaval na set a dvakrat prohral v tiebreaku. Co se da delat, musi makat dal :)
Reagovat
mates
dost velká smůla:-(
Reagovat
dabelsobul
No myslim že pokud se to někdy někomu povedlo, tak opět Štěpánkovi, je na podobný situace borec :) Něco jako na AO, kdy podával za stavu 2-0 na sety na víězství a nakonec se Spadeou rupnul...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist