Štěpánek vykročil do nové sezony vítězně

4. 1. 2011, 11:37
Aktuality 3
Radek Štěpánek zahájil svou sezonu v Brisbane třísetovou výhrou. Vítěz turnaje z roku 2009 a loňský finalista porazil Tobiase Kamkeho z Německa 5-7 6-1 a 6-4 a postoupil do druhého kola. Hůř začal rok Španěl Verdasco, který už v Brisbane dohrál.
Radek Štěpánek

Turnajový los v Brisbane přisoudil Radku Štěpánkovi v úvodním kole nejlepšího nováčka loňské sezony Tobiase Kamkeho. Čtyřiadvacetiletý Němec byl pro českého tenistu tvrdým oříškem hlavně v prvním setu, ve kterém sebral Štěpánkovi dvakrát podání a druhý brejk znamenal zisk sady pro Kamkeho v poměru 7-5.

Štěpánek se ale rychle dokázal oklepat. Druhý set byl v jeho režii, jeho německý soupeř mu sice znovu sebral servis, ale rodákovi z Karviné se totéž podařilo hned třikrát. O tom, že Štěpánek zůstane v Brisbane v boji o další titul, rozhodl ve třetí sadě jeho jediný brejk. Český hráč už při svém podání nezaváhal a po dvou hodinách a čtyřech minutách zvítězil 5-7 6-1 6-4.

Ve druhém kole čeká Štěpánka čtvrtý nasazený Mardy Fish, který si dnes poměrně hladce poradil s kvalifikantem Mannarinem. S Fishem se Štěpánek v kariéře utkal už třikrát a pokaždé odešel jako vítěz.

Podobně hladce jako Fish postoupil do dalšího kola nejvýše nasazený Robin Söderling. Švéd neměl vážné problémy s talentovaným Američanem Ryanem Harrisonem: za pouhých 65 minut neztratil ani jednou podání a zvítězil 6-2 6-4.

Jediným větším překvapením dnešních bojů je tak výhra Němce Benjamina Beckera nad turnajovou trojkou Fernandem Verdaskem. Španěl, předloňský finalista z Brisbane, sice po prohraném prvním setu dokázal v tie-breaku druhého srovnat na 1:1, ale to od něj bylo vše. Becker se v rozhodující sadě rychle ujal vedení 3-0 a svůj náskok už udržel. Po téměř dvou a čtvrt hodinách zvítězil 6-1 6-7 6-3 a pošesté v kariéře tak porazil hráče z elitní desítky.

"Šel jsem do zápasu s dobrým plánem a dneska to fungovalo," radoval se po vítězství Becker, kterého v dalším kole čeká Kolumbijec Giraldo. "Každé vítězství je dobré. A nad hráčem z Top 10 nevyhráváte každý den."

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 422.300 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Kamke (Něm.) 5:7, 6:1, 6:4, Söderling (1-Švéd.) - Harrison (USA) 6:2, 6:4, Becker (Něm.) - Verdasco (3-Šp.) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3, Fish (4-USA) - Mannarino (Fr.) 6:1, 6:4, Baghdatis (5-Kypr) - Serra (Fr.) 3:6, 7:5, 6:4, Anderson (JAR) - Luczak (Austr.) 6:4 6:4, Berankis (Lit.) - Clement (Fr.) 6:4, 6:3.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takového šaška, jako je Štěpánek, jsem už dlouho neviděl. Hraje v tenisovém úboru v národních barvách, dokonce i jeho raketa je červenomodrá s bílým pruhem.

Bohudíky, že jeho dalším soupeřem je ten lenoch Mardy Fish, jenž hraje dobře pouze tehdy, je-li na chvostu elitní stovky. Avšak já moc dobře vím, co by mu pomohlo. Leninův komunistický režim je to nejlepší řešení, poněvadž za komoušů v Rusku bylo i bití za malou snahu povoleno. :-)

Jestliže se chceme zmínit o Radkovi, tak si vždy pomyslím na seriál Griffinovi. V případě, že znáte tento seriál, tak jistě i znáte Petera Griffina, hlavní postavu tohoto animovaného seriálu.

Pamatuji si zrovna na díl, kde se Griffin stal patriotem, poněvadž někde viděl nějakého starého důchodce zpívat americkou hymnu. To obézního Petera tak povzbudilo, že začal prudce bojovat proti cizincům žijícím v USA, ale později se zjistilo, že se narodil v Mexiku.

PS: Přál bych vám ten díl vidět, neboť tam Peter Griffin nosil smoking v designu americké vlajky. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře,že Radek hraje v národních barvách...Aspoň ukazuje že je z ČR a má Českou zemi rád...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s Marty10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist