Štěpánek znovu nestačil na Federera. Dohrál i obhájce Djokovič

11. 11. 2010, 23:33
Aktuality 6
Radek Štěpánek se podruhé během několika dnů musel sklonit před tenisovým uměním Rogera Federera. Švýcar, který Štěpánka vyřadil minulý týden v Basileji, českého tenistu porazil i v Paříži, tentokrát 6-4 6-3. Do čtvrtfinále se nepodívá ani obhájce titulu Novak Djokovič, kterého poslal domů Francouz Llodra.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek narazil na Rogera Federera po šesti dnech od jejich posledního souboje. V Basileji mu Švýcar nedaroval ani set a už tak dobrou bilanci s českým hráčem si vylepšil i dnes.

Štěpánek si sice ve vyrovnaném prvním setu vypracoval dva brejkboly, Federer ale oba odvrátil a sám jednou našel recept na podání českého tenisty. Další sada už vyzněla celkem jednoznačně pro druhého hráče světa; ten Štěpánkovi rychle znovu sebral servis, za celý set ho při svém podání nechal uhrát pouhé čtyři míče a za 79 minut zvítězil 6-4 6-3.

Jednatřicetiletý rodák z Karviné tak v Paříži neobhájí loňské semifinále a hrozí mu, že vypadne z elitní padesátky světového žebříčku.

Loňský výsledek neobhájí ani Srb Novak Djokovič, který v Paříži před rokem zvítězil. Postaral se o to domácí hráč Michael Llodra, který si připsal důležité psychologické vítězství 7-6 6-2 necelý měsíc před finále Davis Cupu. V něm se může s Djokovičem v Bělehradu utkat znovu.

Djokovič dorazil do haly Bercy s falešnými brýlemi a motýlkem jako knírem. "Je to taková malá tradice, kterou tady v Bercy držím poslední čtyři nebo pět let," vysvětlil Srb. "Dělám to proto, že je to blízko Halloweenu."

Dobrá nálada Djokovičovi vydržela téměř celý první set, ve kterém sice nevyzrál na Llodrovo nepříjemné podání, ale ve kterém si také svůj servis držel. Když přišel ke slovu tie-break, druhý hráč světa v něm byl blízko zisku prvního setu. Za stavu 6-4 ale Llodra nejprve skvělým returnem odvrátil nebezpečí, při svém podání nezaváhal a po dalším výborném returnu se ujal vedení 1:0 na sety.

Domácí hráč, kterému v hledišti fandil mimo jiné i jeho syn, pak vlétl do druhého setu a za stavu 1-1 poprvé v utkání sebral Djokovičovi servis. Malé zaváhání si dovolil, jen když nabídl soupeři tři brejkboly v řadě. Všechny ale dokázal smazat a když v další hře znovu prolomil Djokovičovo podání, bylo rozhodnuto. Při svém servisu už nezaváhal a zvítězil 7-6 6-2.

"Musím jít dál, teď si uvědomuju, že dokážu jít i dál než do čtvrtfinále," radoval se po utkání Llodra. Vítěz dvou letošních turnajů je pro francouzský daviscupový tým cenný především jako vynikající deblista. Vzhledem ke zranění týmové jedničky Jo-Wilfrieda Tsongy si ale svými výkony v tomto týdnu možná řekne i o nominaci do dvouhry ve finále Davis Cupu.

Pokračovat už nemusel ani třetí nasazený Andy Murray, jemuž se v Paříži nikdy nedařilo. Už v úvodním zápase musel tvrdě bojovat proti Nalbandianovi, ve čtvrtek se z kurtu dostal dokonce až po půlnoci. To ho pořádně potrápil Chorvat Marin Čilič, kterého favorizovaný Brit zdolal až po setech 7-6 3-6 6-3.

Murray tak v hale Bercy vylepšil svůj loňský výsledek a v pátek proti Monfilsovi má možnost překonat i své zdejší maximum. Dosud se totiž dostal nanejvýš do čtvrtfinále. S Francouzem letos dostal 'kanára', souboj však v Torontu ve třech sadách vyhrál, stejně jako před dvěma lety v madridské hale.

Výsledky - turnaj Masters v Paříži (tvrdý povrch, dotace 2.750.000 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Federer (1-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:3, Llodra (Fr.) - Djokovič (2-Srb.) 7:6 (8:6), 6:2, Söderling (4-Švéd.) - Wawrinka (Švýc.) 7:6 (7:3), 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (8-ČR/SR) - Kubot/Marach (4-Pol./Rak.) 7:5, 4:6, 11:9.

Komentáře

6
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Tak on hrál Štěpánek s Djokovičem? Nebo se autor právě probral z několikaměsíčního komatu?
Reagovat
a.magerova
Asi joooo, protože Roger měl včera prý jiné starosti viz níže :-))

"Když přišel ke slovu tie-break, druhý hráč světa v něm byl blízko zisku prvního setu."
Reagovat
a.magerova
Tak už je to napůl opraveno, teď druhý hráč světa byl na roztrhání :-))
"Další sada už vyzněla celkem jednoznačně pro druhého hráče světa; ten Štěpánkovi...."
"Když přišel ke slovu tie-break, druhý hráč světa v něm byl blízko zisku prvního setu. Za stavu 6-4 ale Llodra ....."
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co je to fandit někomu ty realisto? Fandím i Roddickovi a když jde hrát proti Federerovi, tak vždycky věřím, že vyhraje, ikdyž má s ním bilanci 2-20. Fandím Zlínu v hokeji, chodil sem na každý zápas ikdyž byl předposlední, protože sem věřil, že se to musí zlomit! Tohle je fandění, tak se nenazývej Berdychovým fanouškem... Kdyby to každý měl dělat, tak jak bys chtěl, tzn. že když se nedaří, tak to zabalit, tak neexistuje ani žádný sport ty jantare... A to, že mi takový ubožák jako ty píše, že su opice, to je fakt k smíchu :D:D:D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo k jiné diskuzi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale máš pravdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist