Štěpánek ztratil šanci na Turnaj mistrů. Davyděnko s Verdaskem se Londýnu přiblížili

10. 11. 2009, 17:48
Aktuality 0
Nikolaj Davyděnko je po dnešku o něco blíž k tomu, aby si zahrál na Turnaji mistrů. Vstupenku si může zajistit v Paříži, kde dnes po vítězství nad Němcem Beckerem postoupil do 3. kola. Svůj zápas zvládl i Fernando Verdasco a svou výhrou nad Italem Seppim vyřadil z boje o Turnaj mistrů Radka Štěpánka.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko je k jedné ze dvou zbývajících vstupenek na Turnaj mistrů nejblíž ze všech tenistů. K jistotě účasti v Londýně musí v Paříži uhrát semifinále, kterému se dnes přiblížil výhrou nad Benjaminem Beckerem.

Německý tenista byl pro sedmého hráče světa snadným soustem; v prvním setu si ještě dokázal vytvořit několik příležitostí k prolomení Davyděnkova podání, ty ale nevyužil a ve druhém setu pak Davyděnko svou dominanci na kurtu potvrdil. Do třetího kola se dostal za pouhých 78 minut, zvítězil 6-2 6-1. V dalším kole ho čeká vítěz duelu mezi Ivo Karlovičem a Robinem Söderlingem, přičemž Švéd je jedním z Davyděnkových konkurentů v boji o prestižní podnik.

"Jsou tu hráči, kteří musejí vyhrát tenhle turnaj (aby se dostali na Turnaj mistrů), dostat se do finále jim nestačí," liboval si po svém vítězství Rus. "Je to dobrý pocit. S těmi všemi, Federerem a Djokovičem, je to těžký turnaj a pro Tsongu nebo Söderlinga nebo Verdaska nebude jednoduché dostat se do finále a vyhrát," dodal.

Verdasco vyřadil Štěpánka z boje
Po Davyděnkovi má nejblíže k Turnaji mistrů Fernando Verdasco, který je momentálně na osmém místě. Na výsledku jeho dnešního zápasu závisel osud Radka Štěpánka a Chorvata Marina Čiliče, Verdaskova výhra by oba hráče z boje o Londýn vyřadila. A to se také bohužel stalo.

V utkání s Andreasem Seppim nebyl přitom daleko vyřazení. Italský tenista s ním držel v úvodním setu krok a poté, co si oba tenisté sebrali jednou podání, vyhrál v tie-breaku právě Seppi.

Verdasco se ale nevzdal, ve druhé sadě se zlepšil na returnu a díky dvěma brejkům si vynutil třetí set. V něm rozhodla devátá hra, v níž Španěl celkově popáté v zápase sebral Seppimu servis a své podání následně suverénně vyhrál a zvítězil 6-7 6-4 6-4.

Štěpánek se mohl turnaji v Londýně přiblížit ziskem titulu minulý týden v Basileji, ve Švýcarsku však vypadl v semifinále. V Paříži bude prvním soupeřem české jedničky, která je nasazena přímo do druhého kola, Srb Victor Troicki.

Výsledky - Paříž - Masters (tvrdý povrch, dotace 2,750.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Benneteau (Fr.) - Petzschner (Něm.) 4:6, 7:5, 6:3, Guez (Fr.) - Wawrinka (Švýc.) 6:3, 6:4, Monaco (Arg.) - Chardy (Fr.) 7:6(6), 7:5, Almagro (Šp.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:2, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (6-Rus.) - Becker (Něm.) 6:2, 6:1, Verdasco (7-Šp.) - Seppi (It.) 6:7(3), 6:4, 6:4.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist