Štěpánek zvládl tie-breakové drama, Seppiho znovu porazil

12. 6. 2012, 17:51
Aktuality 2
Dramatickou a úspěšnou letošní premiéru na trávě má za sebou Radek Štěpánek. Český tenista bojoval v německém Halle o postup téměř tři hodiny; v duelu s Italem Seppim zvládl lépe tie-breaky a svého soupeře porazil 7-6 4-6 a 7-6.
Radek Štěpánek

Dnešní duel mezi Radkem Štěpánkem a Andreasem Seppim byl už pátým vzájemným zápasem obou tenistů a český hráč znovu potvrdil, že na italského soupeře umí. Dnešní výhra se ale rodila podobně dramaticky jako ta předešlá, díky níž Štěpánek v únoru v pěti setech získal bod v daviscupovém souboji s Itálií.

Štěpánek dnešní zápas odstartoval rychlým brejkem, na který ovšem Seppi za několik minut zareagoval a srovnal tak na 2-2. I v dalším průběhu setu měli oba hráči možnost dostat se do vedení, své servisy si už ale podrželi. Rozhodnout tak musela zkrácené hra, v níž uspěl český tenista.

Na travnatém povrchu v Halle pak už diváci po zbytek utkání viděli jen jedno zaváhání podávajícího hráče. Tím byl Štěpánek, který ve třetím gamu následující sady přišel znovu o servis, díky čemuž Seppi srovnal na 1:1 na sety.

V rozhodující sadě Štěpánek nevyužil za stavu 5-5 brejkovou příležitost, ale dlouho toho litovat nemusel. Ve druhém dnešním tie-breaku nejprve nevyužil mečbol, pak odvrátil mečbol soupeře a po téměř třech hodinách už svoji druhou šanci na ukončení zápasu český hráč nepromarnil.

O postup do čtvrtfinále se Štěpánek utká s domácím Cedrikem-Marcelem Stebem.

Svého soupeře už zná také třetí nasazený Tomáš Berdych, který měl v prvním kole volný los. Čeká ho ve středu Srb Viktor Troicki, kterého letos porazil v pražském čtvrtfinále Davis Cupu a má s ním bilanci 3:1. Troicki v Halle vyřadil Němce Benjamina Beckera 6-2 7-6.

Zatímco sedmý hráč turnajového pavouka Seppi se s Halle rozloučil hned v úvodním kole, šestý nasazený Marcel Granollers svou roli papírového favorita zvládl. Španěl ve svém prvním zápase od úspěšného Roland Garros sebral domácímu kvalifikantovi Mischovi Zverevovi třikrát podání a zvítězil bez vážnějších problémů 6-4 6-2.

Radost domácím divákům udělal alespoň další Němec Florian Mayer. Ani on - podobně jako Granollers - nemusel proti Američanovi Timu Smyczekovi odvracet ani jeden brejkbol a po vítězství 6-4 6-4 ho čeká souboj s pětinásobným vítězem turnaje Rogerem Federerem.

Nejvýše nasazeného Rafaela Nadala, který v Halle bude hrát poprvé a startuje coby čerstvý sedminásobný vítěz French Open, vyzve Lukáš Lacko. Slovenský tenista dnes otoči utkání s Rusem Kravčukem.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Seppi (7-It.) 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (9:7), Granollers (6-Šp.) - Zverev (Něm.) 6:4, 6:2, Lacko (SR) - Kravčuk (Rus.) 2:6, 6:2, 6:3, Mayer (Něm.) - Smyczek (USA) 6:4, 6:4, Troicki (Srb.) - Becker (Něm.) 6:2, 7:6 (8:6).
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Heather_Fedex
na nova sport jde prave zajimavy tenisovy dokument ;)
Reagovat
freeteepek
Velká gratulace! Seppi hrál na French Open ve velký pohodě. Sebral Djokovičovi ve čtvrtým kole 2 sety!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist