Štěpánka kauza s Tipsarevičem mrzí. Se Srbem si chce promluvit

8. 4. 2012, 21:00
Aktuality 33
Radka Štěpánka mrzela kauza, která se rozhořela po jeho páteční prohře s Jankem Tipsarevičem ve čtvrtfinále Davisova poháru v Praze. Srb po utkání českého hráče obvinil, že mu podal ruku se zdviženým prostředníčkem a počastoval ho vulgárním výrokem. Doufá, že až opadnou emoce, tak za Tipsarevičem zajde a problém si vyjasní.
Janko Tipsarevič a Radek Štěpánek

"Byla v tom spousta emocí a musím dementovat to, co Janko prezentoval, že jsem mu řekl. Vyjádřil jsem se pouze k tomu, že nebylo potřeba, aby šidil," uvedl Štěpánek na facebooku českého daviscupového týmu. "Ty slova v angličtině zní: You don't have to cheat! Jestli si to spojil, s čím to spojil, je to špatně. S tím se nedá nic dělat."

Ohledně podvádění Štěpánek narážel na fakt, že Tipsarevič nepřiznal, že vyhrál jeden míč poté, co zahrál úder o zem na vlastní straně dvorce. Pak nohou mazal dopad míče u lajny dříve, než stihl přijít rozhodčí z umpiru.

Osmý hráč světa tvrdil, že k němu Štěpánek prohodil slova o smradlavém ženském přirození a ukázal mu prostředníček, což se snažil doložit na fotce, kterou zveřejnil na sociálních sítích. Český tenista na ní má prostředníček skrčený směrem dovnitř dlaně. "Jestli jsem měl prst v takové poloze, jak jsem měl, nebyl to určitě úmysl. Jestli se tohle dělá, tak úplně jiným způsobem," řekl Štěpánek.

Tipsarevič po dnešní porážce s Tomášem Berdychem, která znamenala výhru českého týmu a jeho postup do semifinále, uvedl, že se Štěpánkem už nikdy nepromluví. "Kdyby byl chlap, omluvil by se," řekl srbský tenista.

Štěpánek uvedl, že ho celá kauza velice mrzí. "Nebyl to vůbec žádný úmysl ho urazit. Byly v tom velké emoce, ale až opadnou, určitě za Jankem zajdu, abychom to uvedli mezi sebou na správnou míru," řekl třiatřicetiletý český hráč.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
darek.vrana
Konečně usvědčující fotografie Štěpánkovy ruky:

http://imageshack.us/f/832/stepanek.jpg/
Reagovat
Hook2424
Štěpánek rozhodně není žádný vzor ctnosti, ale ať je jaký chce. Tipsarevič ho ošidil o důležitý míč, který mu v podstatě přinesl zisk první sady. Že o tom nemusel vědět to pochybuju. Páč měl pak až přehnanou starost, přeskočit síť a utíkat ke Štěpánkovi. Vyžehlit si to, jestli si při pádu, který následoval pár minut po tomhle incidentu, neudělal nějaké bebinko. To, že Radek o jeho starost ani pomoc nestojí a je na něj naštvanej určitě taky poznal. Že mu Radek po zápase podal ledabyle ruku (já bych mu ji třeba nepodal vůbec), nemám rád takové fracky, kteří mě oberou o balón a pak dělají jak jim záleží na tom, jestli jsem se nezranil.
Takže i kdyby mu Radek řekl u sítě cokoliv, tak být Tipsarevičem, tak radši držím hubu, protože mám máslo na hlavě... A nedělám z toho ještě větší kovbojku, než to doopravdy je! Viz nějaké fotky s domnělým vztyčeným prostředníčkem, na kterých je tak akorát velké H....
Reagovat
VlS
Gigine, nejde o to. koho mám a koho nemám rád. Jen mi vadí, že se tady pořád někdo odvoláv á na videa a na fotky, na kterých NIC NENÍ. Co si řekli nevím a ví to jen oni dva a nikdo nedokáže, kdo mluví pravdu a kdo lže. Co nikdo neukecá je míč zahranej o zem (Radek byl u něj, měl ho napálit do kurtu a nemuselo se diskutovat) a zamazání stopy po autu. Asi to byl aut, ale nedělá se to a už se těžko Janko zbaví podezření, že švindloval a Radek si to těžko mohl vykládat jinak.
Reagovat
gigin
To je marná a zbytečná diskuze. Já se bavím o tom, co udělal Štěpec a ty se bavíš o tom, co udělal Tipsa. Ten dvojdopad jsem neviděl, rozhodčí ho neviděl, ale když to tady všichni tvrdíte, asi byl. Janko ho musel vidět? To smáznutí - Tipsa čekal u té lajny, nikdo nešel, Štěpec už seděl na střídačce, rozhodčí na empajru, tak to smázl a šel. Až pak začal rozhodčí slézat .. Už je to pryč, nechme to tak. Jak jsem psal, Tipsa je hérečka a umí peklit, ale Štěpce bych z toho pátku za morálního vítěže nepovažoval. Tečka :-)
Reagovat
gigin
poslední věc. Kdyby to byla pravda, co udělal Štěpec, tak tomu rozumím... Někdy se stane, že se dostanu do podobných situací (ve sportu), a to zdaleka ne tak vypjatých a vůbec nesrovnatelných svou důležitostí a kolikrát se chovám jak blbeček. Pak toho samozřejmě lituju :-)
Reagovat
horska.kraslice
Jen dílčí příspěvek ohledně údajného dvojdopadu - já jsem v opakovaných zpomalených TV záběrech dvojdopad neviděla, Tipsarevič na poslední chvíli stihl pod míček podsunout kousek své rakety a od jeho rakety šel míček přes síť. Komentátor ČT ovšem několikrát opakoval, že to dvojdopad byl a že zpomalený záběr to ukazuje. Tak teda nevím, kdo viděl líp a kdo hůř. Žádné video ohledně tohoto momentu jsem nenašla.
Reagovat
Hook2424
Na ČT4 z několika záběrů jasný dvojdopad! Live ve hře byl vidět taky celkem jasný dvojdopad. Podle odrazu míče na Štěpánkově straně taky jasný dvojdopad. Dvojdopadem myslím to, že Tipsarevič hrál míč stejným způsobem jako se ve Stolním tenise podává....
Reagovat
a.magerova
já nikde to video nenašla, prosím o odkaz, dík.
Reagovat
VlS
já se nebavím o tom, co udělal Štěpec, protože nevím co udělal. Vím, že Janko přišel s historkou, kterou nic nedokazuje a nemám důvod mu věřit o nic víc, než Radkovi, zvlášť proto, že publikuje fotku, na které žádnej vztyčenej prostředníček není jako důkaz vztyčeného prostředníčku. Takovou manipulaci by snad nevymyslel ano Goebls. Mluvím o tom, co jsem viděl, ne o tom, co někdo povídal.
Reagovat
gigin
Já už to nebudu asi řešit. Vážím si tě, přijdeš mi inteligentní. Něco u té sítě proběhlo, to snad uznáš. Pravdu znají jen ti dva cypi. Jankela si to rychle upravil dle svých potřeb. Kdyby byl Štěpec čistý, tak to popře. Jenomže asi čistý úplně není, tak si to taky upravil a pak s tím vylezl. To je moje teorie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojdopad tam byl opravdu zřejmý.
Reagovat
steve79
Jestli se mu chtěl Radek omluvit, tak to měl udělat hned nebo v sobotu a ne až teď, když Srbové prohráli. Jsem zvědavej jestli by se Štěpánek pokoušel omluvit kdyby jsme náhodou prohráli.
Reagovat
VlS
jít si promluvit není jít se omluvit, v tom je rozdíl.
Dvojdopad tam nebyl, ale míč šel přes síť od země, ne od rakety.
Tak, jak tady kdekdo šíří teorie, tak přidám taky jednu - Tipsi si uvědomil, co si Radek myslí a že si to třeba nenechá pro sebe a že bude vypadat blbě, tak si vymyslel příběh, se kterým přešel do protiútoku. To vás nenapadlo nikoho?
Reagovat
gigin
no za to ty budeš nějaký voňavý šul.n !!
Reagovat
gigin
dole hewittkovi
Reagovat
Sonja
na to, že to vymýšlel celej víkend...nic moc:-P
Reagovat
smazaný uživatel
*rolleyes*
Reagovat
a.magerova
Jj Janko to vymyslel sám hned u sítě a do tiskovky to dotáhl do dokonalosti :-))
Radek to vymýšlel celý víkend a určitě né sám a opravdu slabý :-((
Reagovat
Sonja
Tak to mi zas přijde nesmyslný, aby si vymejšleli oba:-) pokud se shodnem na Radkovi, Janka můžem vynechat:-D
Reagovat
a.magerova
Já nemyslím, že si oba vymýšlejí, ale oba si pravdu upravili pro svou potřebu. A právěže Janek to zvládl rychle a bystře hned u sítě a do tiskovky tu dramatičnost zdokonalil, Radkovi to trvalo dva dny a asi mu museli pomáhat s poupravením i jiní např. angličtináři, kteří hledali podobně znějící větu té co byla asi původně vyřčena, prostě něco jako v pohádce Byl jednou jeden král: "Neviděla jsi Marušku?...Proč já bych lezla na hrušku?"
Reagovat
Fandina
k vítězství a postupu do semi. K incinetu jen tolik, že vždy je lepší když se lidé nejdřív spolu domluví než z toho udělají nějaký závěr, jako Janek když řekl to co řekl do médií. Nemusela by pak bolet hlava víc lidem, než jen těm dvou účastníkům. Radku držím palce a fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Za to co předvedl štěpánek , jsem jim výhru nepřála.Tipsarevič neměl důvod si vymýšlet při své výhře a navíc to video bylo jasné
Reagovat
Frantz
Souhlas, Tipsovi sice neukazal prostrednicek, ale parohace a z toho se vykroutit neda!
Reagovat
VlS
Někomu, kdo má tátu netopejra se dá asi tolerovat i nesmyslné žvanění :-). Hoď sem link, kde je na videu jasně vidět něco z toho, co tady tvrdíš.
Frantz: jednotka blábolů na tomto portálu je jeden Frantz, takže žádné překvapení.
Reagovat
gigin
Já vím, že nemáš Jankelu rád. A já netvrdím, že je čístý, jak slovo Boží. Ale s tím Štěpcem tam určitě něco bylo. Musel bys vidět Jankovu bezprostřední reakci. To nevymyslíš :-)
Reagovat
Roger_Federer
Neco tam bylo určitě.Vztyčený prostředníček to nebyl, mluvené slovo pravděpodobně ano.Medialní hra Tipsareviče to byla určite.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono špatný pochopení se v emocích často bohatě stačí.
Reagovat
gigin
Že je Janko hérečka o tom není pochyb :-)
Reagovat
ludolf
Z toho, co říká Štěpánek, to vypadá na záměnu slova "cheat" za "pi.a". Dovedu si představit, že to Tipsareviče dost naštvalo, ostatní (nepodání ruky, ukázaný prostředníček) jsou podle mne už jen doplňující konstrukce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič je smradlavá p-íča,ted už to přece můžem říct nahlas,ne?:-)
Reagovat
Jan
Vypadá to že Tipsarevič nakonec je smradlavá p. Jednak mazal stopy po míčcích než přišel rozhodčí, to bylo vidět a i když jsem si podle těch fotek myslel, že to Štěpánek udělal a nechápal jsem to, tak třeba v záběrech v TV na Nově bylo vidět, že mu normálně podal ruku a na prostředníček to vůbec nevypadalo. Takže jestli si to nakonec Tipsarevič nevymyslel, aby rozhodil český tým a ty fotky nejsou fotomontáž. Samozřejmě na 100 % to nemůžu vědět, to ví jen oni 2, ale tak to nyní vypadá při pohledu zvenku. Už jen to, že mazal stopy po míčcích, pokud mu pak štěpánek něco opravdu řekl, asi si to zasloužil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist