Štěpánka nezastavil ani Wawrinka, Berdych po boji dohrál

23. 4. 2009, 14:27
Aktuality 18
Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Barceloně už do čtvrtfinále. Na španělské antuce dnes počtvrté v kariéře porazil Švýcara Stanislase Wawrinku. Jeho dalším soupeřem bude Rus Nikolaj Davyděnko. Třetí kolo naopak nezvládl Tomáš Berdych, jenž ve třech setech podlehl domácímu Verdaskovi. Už do semifinále se dostal Nadal.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek nastoupil proti Wawrinkovi počtvrté v kariéře a mohl se opřít o fakt, že se Švýcarem ještě neprohrál. Do utkání vstoupil sebevědomě: brzy proměnil brejkbol a i když mu vedení dlouho nevydrželo, opět zabodoval v devátém gamu a brzy nato získal první sadu.

Wawrinka se ale nevzdal a ovládl druhý set, při kterém český tenista uhrál při vlastním servisu jen pět fiftýnů. V rozhodujícím setu měl příležitosti k brejku pouze český reprezentant a za stavu 6-5 se také propracoval k prvním dvěma mečbolům. Ten druhý využil a na podniku s dvoumilionovou dotací postoupil do čtvrtfinále, ve kterém s vítězem turnajovou trojkou Nikolajem Davyděnkem.

Ruský tenista až na šestý pokus porazil Feliciana Lopeze, když Španěla udolal na jeho domácí půdě 7-6 3-6 6-4. V předchozích pěti střetnutích vždy prohrál. Nyní se pokusí přerušit sérii porážek i proti Štěpánkovi. Z posledních tří soubojů s třicetiletým rodákem z Karviné odešel vždy se svěšenou hlavou.

O postup do čtvrtfinále na podniku s dotací dva miliony eur bojoval také Tomáš Berdych. Svého krajana však napodobit nedokázal, když po bitvě podlehl domácí turnajové dvojce Fernandu Verdaskovi. Třiadvacetiletý český tenista sice odvrátil dohromady devět brejkbolů, první letošní čtvrtfinále si však po prohře 5-7 7-5 4-6 znovu nezahraje. Španěl snížil stav bilance vzájemných zápasů na 3-4.

Nadal je už v semifinále, Nalbandian odstoupil
Dalším suverénním výkonem se v metropoli Katalánska prezentoval čtyřnásobný šampion Rafael Nadal. Španělský tenista v zápase třetího kola nečelil žádnému brejkbolu a Christopha Rochuse za necelou hodinu zdemoloval 6-2 6-0. Belgičan tak letos se světovou jedničkou utrpěl už druhý výprask, když odešel z kurtu zpráskaný i v Melbourne.

Nadal se probojoval dokonce už do semifinále. O něj měl zítra teprve usilovat proti Davidu Nalbandianovi, ten se však z turnaje odhlásil. Sedmý nasazený Argentinec dnes sice zdolal 6-3 6-4 domácího Nicolase Almagra, několik hodin poté však kvůli zánětu v pravé kyčli své další účinkování musel vzdát.

"Nalbandian není zdravotně v pořádku natolik, aby zvládl odehrát zápas takového zatížení," řekl turnajový doktor Angel Ruiz-Cotorro, který Argentinci start nedoporučil. Nadal tak přišel o možnost vyrovnat vzájemnou bilanci s Jihoameričanem na 2-2. Letos ho porazil poprvé, když v Indian Wells odvrátil pět mečbolů a nakonec získal titul.

O finále si v Barceloně zahraje s vítězem duelu Davyděnko - Štěpánek.

Hrozbu vyřazení odvrátil loňský finalista David Ferrer. Domácí turnajová čtyřka otočila utkání s Italem Staracem a o postup do semifinále si stejně jako před rokem zahraje s krajanem Robredem. Vítěz z roku 2004 dnes rovněž prohrál první set, nakonec však Rusa Andrejeva porazil.

Ve čtvrtfinále barcelonského podniku je hned sedm z osmi nejvýše nasazených hráčů. Chybí pouze turnajová osmička Wawrinka, který vypadl s devátým nasazeným Štěpánkem.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
čtvrteční výsledky (23. 04. 2009)

Dvohra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Nalbandian (7-Arg.) bez boje

Dvouhra - 3. kolo:

Štěpánek (9-ČR) - Wawrinka (8-Švýc.) 6-4 1-6 7-5
Verdasco (2-Šp.) - Berdych (15-ČR) 7-5 5-7 6-4
Nadal (1-Šp.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-2 6-0
Davyděnko (3-Rus.) - F. Lopez (16-Šp.) 7-6(8) 3-6 6-4
Ferrer (4-Šp.) - Starace (It.) 4-6 7-5 6-2
F. Gonzalez (5-Chile) - Monaco (Arg.) 7-6(8) 6-3
Robredo (6-Šp.) - Andrejev (12-Rus.) 4-6 6-2 6-3
Nalbandian (7-Arg.) - Almagro (10-Šp.) 6-3 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Štěpánek/Troicki (ČR/Srb.) - Coetzee/Kerr (7-JAR/Austr.) 6-4 6-1

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadal bez boje v semi, Nalbandian odstoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian zitra nenastoupí!?!
dik
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim kde na netu mohu vydět hrát ted nadala???
Děkuji velice
Reagovat
smazaný uživatel
Cau,jdi na bet365.com a zaregistruj se,je to zdarma.
Pak se prihlas a dej live streaming.
Reagovat
smazaný uživatel
posli mne odkaz kde to davaji online Rafu.diky
Reagovat
smazaný uživatel
chvilicku
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.p2p4u.net/stream.php?s=Your%20Site%20Name&u=http://www.p2p4u.net/webmasters.html#
Reagovat
smazaný uživatel
diky,a tam mohu sledovat i zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt netusim,to zalezi na tom,kdo to streamuje :)
Tady mas par zajimavych odkazu:
http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=tennis
http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html
Kdybys nenasel prenos,tak napis a mrknu se po necem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dik moc!!!
Odkud seš?máš u mě pivo!
Měj se a fak diky moc...
VAMOS RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
jsem kousek od Mlady Bolky,co ty?
Reagovat
smazaný uživatel
ja Brno,
ty a berdych se dá sledovat kde?pošli když tak odkaz.diky
tak to máme trošku od sebe..
Reagovat
smazaný uživatel
jo Brno je pekny mesto,minulej rok sem studoval Masarycku
tady je Berdych s Verdascem
http://www.justin.tv/paisani9
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem, že je Štěpec schopen porazit Stana. Zítra se podle mě na tutti utká s Koljou, Lopez není na antuce vůbec silný, včera mi dělal velké vrásky už proti Venturovi, když jsem ho čekal jako last na tiketu. Štěpec ve formě je schopen vydrtit takřka kohokoliv, viz loni Federera v Římě. Uvidíme, jak dnes zahraje Davyděnko, ale prozatím bych ho favorizoval před zítřejším duelem.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že má Štěpánek reálnou šanci se dostat do semifinále. Upřímně, trochu jsem ho před tímto zápasem podceňoval, nepovažoval jsem ho za favorita. Také byl ten výsledek patřičně těsný. Myslím si, že ve čtvrtfinále by mohl být jak Davyděnko, tak Lopez hratelný. Davyděnko je po dlouhé herní pauze, naopak Štěpánek je nahecován na slušné výsledky, které se v jeho provedení již delší dobu neuskutečňují.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře on.Nechci ho podceňovat,ale Nikolaj už ho bohužel asi zastaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud půorazi lopeze.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo to je fakt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist