Štěpánkovi pomohl i Jágr. Tenista mu hodil vítězný míč

27. 5. 2009, 21:58
Aktuality 6
Sebral poslední míč a hodil ho do hlediště Jaromíru Jágrovi. Tenista Radek Štěpánek tak ocenil "služby" svého kamaráda, který mu dnes fanděním pomohl porazit domácího Mathieua Montcourta 6-4 4-6 6-4 6-4 a postoupit do 3. kola French Open.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Určitě si ho (Jágr) zasloužil. Odvádí výbornou práci, podporuje mě, je pozitivní, a atmosféra - ta z něho čiší na dálku," vysvětloval osmnáctý nasazený vliv slavného hokejisty na jeho výkony.

Po výhře mohl být spokojený. "Byl to snaživý a šikovný kluk, který hrál zezadu. Moc mi ani neměl jak a čím ublížit. Spíš to bylo tím, že já jsem tolik netlačil jako v předchozím zápase," řekl Štěpánek.

S Montcourtem možná mohl vyhrát již ve třech setech. Ve druhém prohraném totiž vedl 4:2 a měl brejkbol na 5:2. "A uteklo mi to. Za to bych si měl dát facku, ale prostě to se stává. Nemá cenu se k tomu vracet, ale tyto výpadky si nesmím dovolit, jestli chci pomýšlet na nějaký lepší výsledek. Musím se z toho jen poučit, co nejlépe se zregenerovat a připravit se na další kolo," řekl tenista.

Jeho levá noha, kvůli které měl před cestou do Paříže tréninkový výpadek, zatím drží. I v chladnějším dnu neměl problémy. "Noha vydržela tu delší zátěž a jsem za to hrozně rád," ulevil si.

Své si myslel o údajných komplikacích Francouze. Ten si v průběhu čtvrté sady, když mu Štěpánek vzal podání na 4:3, zavolal raději fyzioterapeuta. Po ošetření pak prorazil podání českého hráče.

"Jestli je on herec nebo ne, na to musí odpovědět sám. Jestli mu to vyšlo, tak klobouk dolů, ale já myslel na poslední míček. Je to jeho věc, já neměl připustit žádné další komplikace, ale hrál jsem dál a věřil, že zápas dokončím ve čtvrtém setu," řekl Štěpánek.

Ve třetím kole si Štěpánek zahraje s třináctým nasazeným Chorvatem Marinem Čiličem, který v prvním kole porazil Jana Hernycha. Česká jednička se s Čiličem zatím utkala jen jednou, před dvěma lety na antuce v Gstaadu nedovolil Štěpánek soupeři uhrát ani set.

"Je to dobrý hráč, který se za poslední rok zlepšil. Podává velice vyrovnané výkony na všech površích, snaží se hodně pracovat forhendem, má výborný bekhend i servis," řekl Štěpánek o Čiličovi a plánoval změny rytmu a agresivní pojetí. "Zkrátka moji hru," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
ta tvoje hra je někdy taky dost průhledná - servis volej - kdo jen trochu u toho myslí tak tě vždycky prohodí. Ale někdy ti to vychází, no už se asi nezměníš. Snad Čiliče porazíš, ale bude to asi na nože. Ale zkus to sím. Držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě vůbec jeho hra nepřijde průhledná, s touto taktikou, servis - volej hrálo v minulosti mnoho hvězd a je velmi účinná, když ji někdo umí a Radek umí servis - volej sakra dobře! Je do dvacky na světě a porazí kohokoliv, to mluví za vše. Ale někdy se daří méně, někdy více - to je sport a ne průhlednost!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Aleši, Aleši, ty dostaneš za uši za takové trapné kecy!!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no právě že v minulosti jo, ale ted už ne a až přestane Radek, tak už jedině ty maarte - jestli to teda takhle hraješ. no ale prave to stači jen na tu dvacku, vic už ne. i když SAmprase to tak taky myslim hrál. Nosotrosi, a ty dostaneš za nos, protože já mám vždycky pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak Sampras hrál sice taky servis-volej, ale s hrou Štěpánka se to vůbec nedá srovnávat. Sampras hrál daleko rychlejší a přesnější tenis.Jinak proti Radkovi nic nemám a fandím mu, oproti Berdychovi, ale zase buďme trochu soudní, že jo.
Reagovat
smazaný uživatel
no jasneě soudní, RAdek je tam kde je a to mu stačí... no a proti berdychovi máš jako co? ten hraje mocky dobře, když se mu daří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist