Stephensová v Rouenu slaví první trofej na evropské antuce

21. 4., 20:02
Aktuality 7
WTA ROUEN – Sloane Stephensová (31) vyhrála turnaj WTA 250 ve francouzském Rouenu a získala druhou antukovou trofej. Šestá nasazená porazila ve finále nenasazenou Polku Magdu Linettovou (32) po třísetové bitvě 6:1, 2:6, 6:2. Američanka získala svůj celkově 8. titul a první od února 2022.
Stephensová v Rouenu získala osmý titul. (@ Profimedia)

Linettová – Stephensová 1:6, 6:2, 2:6

Sloane Stephensová si ve francouzském Rouenu záhrála první čtvrtfinále v sezoně a nakonec porazila pět soupeřek v řadě a získala titul. Američanka musela už v prvním kole otačet z 0:1 na sety a druhou třísetovou bitvu zvládla i ve finále, ve kterém navázala na skalp domácí nasazené dvojky Caroline Garciaové.

Bývalá světová trojka a aktuálně až 39. hráčka světa v boji o trofej porazila oblíbenou soupeřku Polku Magdu Linettovou, se kterou ve čtvrtém vzájemném souboji poprvé ztratila set (H2H 4:0).

Vítězka US Open 2017 získala svůj celkově osmý titul, první od od února 2022. Premiérově slavila na oranžové evropské antuce, předchozí titul na nejpomalejším povrchu získala na zelené drti v Charlestonu v roce 2016.

Gratuluji Magdě k úspěšnému týdnu, jsi jedním z mých oblíbených lidí na tour, trávíme spolu hodně času a trénujeme spolu. Bavíme se spolu každý týden, takže je dobré hrát finále proti někomu koho si vážíte. Děkuji mému týmu za podporu. Ani jsem tu neměla startovat, ale na posledlední chvíli jsem se rozhodla tu hrát a nakonec to bylo dobré rozhodnutí, vyjádřila se po zápase Stephensová.

Linettové se zatím v letošní sezoně vůbec nedaří. Postupem do finále si upravila letošní bilanci na 9:11. V Rouenu vyřadila mimo jiné i nasazenou trojku Anhelinu Kalininovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Rouenu

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
Před rokem vyhrála St. Malo.. kvalitativně obdobný antukový turnaj jak premiéra v Rouenu. Semi Garcia místo Svitoliny? Finále Linette místo Minnen? No myslím, že jediný faktický rozdíl je těch 300 kilometrů na západ..:)
Reagovat
makro99
Naprosto nevyzpytatelná tenistka (s jedinou výjmkou a to jsou zápasy proti Karolíně)...
Reagovat
Liverpool22
Slůně super a gratulace k titulu Zatím velké tituly vyhrávala jen za oceánem 4x doma v USA, 2x v Mexiku a 1x "úlet" na N. Zélandě. Takže první větší titul z Evropy Tak uvidíme jestli ještě něco většího vyhraje.
Reagovat
victim
Přidávám se s gratulací.Moc hezká a sympatická hráčka.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Kandinsky1
sss
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist