Stosurová po půl roce ukončila spolupráci s Maclaganem

22. 6. 2014, 17:34
Aktuality 4
Samantha Stosurová podruhé během posledních devíti měsíců ukončila spolupráci se svým trenérem. Krátce před Wimbledonem se rozešla s Milesem Maclaganem, který ji vedl od loňského listopadu. Náhradu zkušená Australanka zatím nehledá.
Profily hráčů
Samantha Stosurová
Loni před US Open Samantha Stosurová ukončila dlouholetou spolupráci s Davidem Taylorem, před letošním Wimbledonem se australská tenistka rozešla s jeho nástupcem Milesem Maclaganem.

Ten měl pomoci v zastavení žebříčkového propadu bývalé světové čtyřky, pod jeho vedením se však Stosurová posunula pouze z 18. na 17. místo. V úvodu letošní sezony si sice zahrála semifinále v Hobartu, na dalších 12 turnajích se ale ani jednou nedostala dál než do osmifinále. Tento týden ve wimbledonské generálce v Eastbourne skončila v prvním kole na Wozniacké.

"Nic závažného se mezi námi nestalo, žádný spor nebo něco takového. Bylo to velmi přátelské ukončení, jsem si jistá, že až se za týden uvidíme, tak bude vše v pořádku," komentovala třicetiletá Stosurová rozchod s trenérem.

"Jen jsem měla pocit, že potřebuju něco změnit, a tak jsem udělala tohle rozhodnutí. Není žádné tajemství, že moje letošní výsledky nejsou dobré. Neříkám, že je to jeho (Maclaganova) vina, ale cítila jsem, že musím udělat změnu," dodala vítězka US Open z roku 2011, jež si zatím nového kouče nehledá.

Maclagan má za sebou jinak úspěšnou trenérskou minulost: v roce 2007 se ujal Andyho Murrayho, kterého dovedl do světové špičky. V roce 2010 spolupráci ukončili a loni několik měsíců trénoval britskou ženskou naději Lauru Robsonovou.


Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Sam je trávě a v Austrálii mimo :D letos na antuce taky celkem bída, ale škoda toho zápasu s Marfuškou na FO :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ze všech hráček měla právě ona největší šanci Marii porazit. Při jejích zkušenostech to měla dotáhnout.

Ovšem ani zkušenosti nevyrovnají její slabou psychiku v důležitých momentech. Ve 2. setu za stavu 3:4 a 30:30 z pohledu podávající Máši, zahrála Sam zbrklý return, kterým se asi snažila získat rychlý brejk, ten nevyšel a pak už se vezla....
Reagovat
VlS
Asi si to s tím trenérem m2la rozmyslet, bůh Raketa ji hned potrestal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist