Stosurová: Ráda bych prolomila smůlu na Australian Open

31. 12. 2014, 13:38
Aktuality 6
Samantha Stosurová byla v minulosti čtvrtou hráčkou světa a v roce 2011 vyhrála US Open. Letos se Australance příliš nedařilo a vypadla tak z top 20, na novou sezonu se ale Stosurová těší a doufá, že se jí podaří prolomit smůlu, která se jí držela v roce 2014.
Profily hráčů
Samantha Stosurová

Stosurové se na velkých turnajích v domácím prostředí nikdy příliš nedařilo - na turnaji v Brisbane nikdy nepřekročila druhé kolo a na Australian Open došla nejdál do osmifinále (2006 a 2010). Sen dobýt domácím grandslam ale ani tak bývalou světovou čtyřku neopouští. "Uspět na grandslamu před domácími fanoušky by bylo opravdu krásné, byl by to splněný sen."

Australanka během roku 2014 příliš povedených turnajů neodehrála a vypadla tak z top 20. Za celou sezonu byla jen třikrát v semifinále (v Hobartu, New Havenu a Pekingu) a až v polovině října si v japonské Ósace zahrála poprvé ve finále a ziskem šestého titulu si zároveň zajistila start na Turnaji šampionek. Do Sofie však Stosurová nakonec neodletěla, z turnaje se ohlásila kvůli zranění a předčasně tak ukončila sezonu.

"Rok 2014 nebyl úplně vydařený, ale druhá polovina byla podle mého názoru výrazně lepší než ta první, takže věřím, že je všechno na dobré cestě. Pár posledních turnajů jsem odehrála dobře a cítila jsem se ve formě," hodnotila uplynulou sezonu aktuálně 22. hráčka světa.

"Na sezonu 2015 se moc těším. Už mi není dvacet a čas běží, ale já rozhodně nehodlám přemýšlet nad tím, kdy ukončím kariéru, jak se mě novináři v poslední době ptají. Vím, že tenis nebudu hrát věčně, ale zatím ho hrát chci, mám chuť a motivaci, což je pro mě důležité. Nechci proto přemýšlet nad tím, jestli budu hrát ještě dva nebo čtyři roky."

"Cítím se dobře, příprava na sezonu proběhla bez problémů. Už se těším zpátky na turnaje a doufám, že se mi podaří prolomit některé smůly, třeba zrovna hned doma na Australian Open," dodala vítězka US Open 2011.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen si dej Sam pozor abys nenarazila brzo na Petru nebo Lucku, jednak na ne neumis a taky bych ti proti nim stejně nemohl fandit.
Reagovat
dadaft
je to tak milá Sam, konec sezóny opravdu vypadal k světu, připomeňme, žes porazila Wozniackou, Cornet nebo Svitolinu, a v Pekingu v semifinále prohrála s Petrou ve třech,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
i opticky to bylo slušné.
takže c´mon!!!
rád slyším, že nehodláš brzy končit -- jednak to svědčí o tom, že nezlobí zdraví ani opotřebovanost, jednak nedávno dezertovala Nálinka, to bys mi zkrátka nemohla udělat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Samičce to preju jako nikomu, její FH luxus, hra u site skvělá, super holka a tenistka. Hodně stesti v nové sezóně a at mi jeste dlouho děla radost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
to asi nebude smůla co? stejně jako ve Wimbledonu
Reagovat
dadaft
ve Wimbledonu je to povrchem, v Austrálii spíš v hlavě - na betonu jinde Stosurová hraje dobře.
Reagovat
EllNino
C'mon Sam, věřím, že letos to pujde, už loni to bylo slušný, zápas s Anou ve 3. kole byl velmi pěknej :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist