Stosurová svůj poslední titul neobhájí. Končí i Hantuchová a Lisická

8. 4. 2011, 11:52
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Čtvrtý hrací den v Charlestonu favoritkám příliš nepřál. Světová jednička Caroline Wozniacká se ještě proti Záhlavové-Strýcové zachránila, vítězky posledních dvou ročníků Samantha Stosurová a Sabine Lisická však už tolik štěstí neměly. Na raketě osmnáctileté Američanky zůstala také Daniela Hantuchová.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová si loni v Charlestonu připsala svůj druhý titul, na French Open pak byla překvapivě ve finále a úspěšnou sezonu zakončila na Turnaji mistryň, kde prohrála v semifinále.

Jeden týden byla i světovou čtyřkou, letos se však sedmadvacetileté rodačce z Brisbane přestalo dařit. Ze sedmi turnajů se jen jednou dostala do čtvrtfinále a lépe nedopadne ani v Jižní Karolíně. Australanka v zápase druhého kola prohrála 4-6 1-6 s Ruskou Jelenou Vesninovou, byť nezačala vůbec špatně a ujala se vedení 4-2. Pak ale vypadla z tempa a prohrála 10 z jedenácti her.

Čtvrtek v Charlestonu:

Záhlavová-Strýcová s Wozniackou nevyužila setboly a po dvou tie-breacích padla

"Spousta věcí se pokazila, bohužel. Elena hrála dobře, skvěle podávala a míčky trefovala čistě. Já nebyla schopná udělat nic proti tomu, abych ji vyvedla z rytmu. Zbytečně jsem spěchala za vítěznými údery. I když jsem začala dobře, od ztraceného servisu to se mnou šlo z kopce," komentovala Stosurová.

"Kdykoliv se s turnajem loučíte v jeho úvodu, nemáte z toho dobrý pocit. A zde to platí dvojnásob, neboť jsem se sem těšila a hraju tu moc ráda," řekla zklamaná Australanka, jež bude na titul čekat více jak rok a v žebříčku spadne z páté na osmou pozici. "Cítila jsem velkou podporu diváků. Chtěla jsem se do zápasu ještě vrátit, ale bohužel si budu muset počkat zase na příští rok."

Naopak Vesninová hýřila nadšením. "Tohle vítězství pro mě hodně znamená. Už je to dlouhá doba, co jsem naposledy porazila soupeřku z top 10. Dnes bylo důležité, že jsem se dokázala soustředit celý zápas," řekla čtyřiadvacetiletá Ruska, kterou v prvním letošním čtvrtfinále čeká Němka Görgesová.

Soutěž skončila ve třetím kole i pro předloňskou šampionku Sabine Lisickou. Jednadvacetiletá Němka v Charlestonu v roce 2009 získala překvapivě dosud svůj jediný titul, který loni kvůli zranění kotníku neobhajovala. Letos na předchozí úspěšné vystoupení navázala sedmou a osmou výhrou, do čtvrtfinále se však nedostala. Lisickou zastavila Indka Sania Mirzaová, jež zvítězila dvakrát 6-4.

Mirazovou čeká souboj s Číňankou Shuai Peng a v semifinále může teoreticky narazit na svou deblovou partnerku Vesninovu. Nedávnou spolu vyhrály turnaj v Indian Wells a v Charlestonu spolu postoupily do čtvrtfinále.

Z bývalých šampionek je tak ve hře už jen Jelena Jankovičová. Vítězka z roku 2007 si snadno dvakrát 6-2 poradila s Chanelle Scheepersovou z Jihoafrické republiky.

"Odehrála jsem velmi dobré utkání. Snažím se přizpůsobit svou hru antuce a myslím, že jsem na dobré cestě. Ještě musím hodně pracovat, ale je to čím dál lepší. Už se těším na další zápas," uvedla třetí nasazená Srbka.

Ve čtvrtfinále Jankovičová narazí na domácí naději Christinu McHaleovou. Osmnáctiletá Američanka si po deklasování 26. hráčky světa Klejbanovové vyšlápla i na Danielu Hantuchovou.

Slovenská tenistka sice vedla 3-0 a 40-0 při podání soupeřky, McHaleová ale předvedla dvě esa a odhodlala se k obratu. Začala hrát bez zábran a nakonec uspěla v tie-breaku. Druhý set byl poměrně vyrovnaný, jenže gamy si připisovala většinou jen talentovaná Američanka, jež nakonec zvítězila 7-6 6-1.

"Příliš jsem toho od sebe v Charlestonu nečekala. Ale po dvou snadných výhrách nad Kudrjavcevovou a Rodionovou jsem ale cítila, že bych se mohla dostat dál, než do osmifinále. O to víc prohra bolí," řekla TASR Hantuchová, jež v neděli triumfovala společně s Polkou Radwaňskou ve čtyřhře v Miami a musela se tak rychle adaptovat na jiný povrch. "Nahuštěný program rozhodně neprospívá mému ramenu," přiznala Slovenka, která teď zamíří do své vlasti, kde bude příští víkend bojovat proti Srbkám o udržení mezi elitou Fed Cupu.

WTA PREMIER CHARLESTON (USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 721.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (07. 04. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Záhlavová-Strýcová (15-ČR) 7-6(6) 7-6(9)
Görgesová (Něm.) - Peerová (5-Izr.) 6-2 6-3
Wickmayerová (6-Belg.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-4 7-5
Shuai Peng (Čína) - Petrovová (7-Rus.) 6-3 5-7 6-2
Vesninová (Rus.) - Stosurová (2-Austr.) 6-4 6-1
Jankovičová (3-Srb.) - Scheepersová (JAR) 6-2 6-2
McHaleová (USA) - Hantuchová (SR) 7-6(3) 6-1
Mirzaová (Ind.) - Lisická (Něm.) 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Görgesová/Petrovová (Něm./Rus.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist