Stosurová ukončila sezonu, na Turnaji šampionek ji nahradí Muguruzaová

23. 10. 2014, 15:25
Aktuality 13
Samantha Stosurová se kvůli zranění odhlásila z Turnaje šampionek v Sofii, kde měla v příštím týdnu obhajovat finále. Místo Australanky si sezonu prodlouží talentovaná Španělka Garbine Muguruzaová.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová během roku příliš povedených turnajů neodehrála a vypadla z Top 20. Třikrát byla v semifinále a teprve před dvěma týdny si v japonské Ósace zahrála poprvé ve finále a ziskem 6. titulu si zároveň zajistila start na Turnaji šamionek.

Třicetiletá Australanka však nakonec do bulharské Sofie neodletí, účasti se vzdala kvůli blíže nespecifikovanému zranění.

"Bohužel jsem se musela kvůli zranění odhlásit z letošního Turnaje šampionek. Je mi to líto, že se nemůžu vrátit do Sofie, kde jsem loni prožila skvělé časy," oznámila loňská finalistka Stosurová.

Garbine MuguruzaováMísto bývalé světové čtyřky bude hrát čerstvě jednadvacetiletá Garbine Muguruzaová, která bude nejmladší účastnicí turnaje. Talentovaná Španělka, již 23. ve světovém žebříčku WTA, v úvodu letošní sezony získala v Hobartu svůj první titul a upozornit na sebe dokázala také na Roland Garros. Na pařížském grandslamu vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou a ve čtvrtfinále málem i pozdější šampionku Marii Šarapovovou.

Muguruzaová navíc prožívala úspěšnou sezonu i ve čtyřhře, v níž získala dvě trofeje a byla v semifinále French Open. Do bulharské metropole se přesune se svou deblovou partnerkou a krajankou Carlou Suárezovou-Navarrovou ze Singapuru, kde si včera zahrály ve čtvrtfinále Turnaje mistryň ve čtyřhře.

Letošního Turnaj šampionek začíná příští úterý 28. října a kromě dvou Španělek se hozúčastní také Ruska Jekatěrina Makarovová, Slovenka Dominika Cibulková, Němka Andrea Petkovicová, Alizé Cornetová z Francie a na divokou kartu byly pozvány domácí TSvetana Pironkovová a Italka Flavia Pennettaová.

V případě odhlášení další hráčky by měla být oslovena jako další náhradnice česká tenistka Karolína Plíšková, která v hodnocení letošní sezony skončila těsně za Muguruzaovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jaksi tam nemám komu fandit... nejvíc přeju Cibuli, tak pome!
Reagovat
Frick
Nebyla i Lucka ne zas tak daleko od divočáka?
Reagovat
tommr
no to teda rozhodně nebyla. Já mám sice Lucku hrozně rád, ale letos si žádnou WC na TŠ nezasloužila, protože za celou sezónu se nebyla schopná dostat ani do finále natož získat nějakej titul ...
Reagovat
Frick
Hrála výborně celou sezónu.
Reagovat
EllNino
přesně, hrála suprové, ale je to pro vítězky turnaje international a ten nemá, takže bohužel ...
Reagovat
smazaný uživatel
Alizé a Tsvetana. To jsou moje holky. Snad se jim zadaří
Reagovat
smazaný uživatel
Letos tam poprvé nebudu mít žádnou ze svých favoritek, takže asi budu přát Alizé a Garbine... :)
Reagovat
kada.tom
já nemám z čeho moc vybírat (Cornet, Cibulková a Petkovic mi vadí ...), takže já letos budu fandit Flavii a Ekaterině :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já celkem můžu Petko, Flavii i Tsvetanu... Káťa mi nevadí (ale radši mám její parťačku Vesnu :)) a Dominika když zrovna nehuláká "Pome!" po každém fiftýnu, tak mi taky nevadí. :D
Reagovat
tommr
já budu přát outsiderkám tzn. především Pironkovový. Hlavně ale nesmí nějak výrazně uspět Petkovicová, protože ta by v tom případě předstihla v žebříčku Lucku Šafářovou ... :)
Reagovat
VlS
Pro mě je těna WC celej turnaj znehodnocenej, takže nikomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu fandit Kátě. Příští týden mám až na pátek volno, tak se celkem těším. :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že tam Sam nebude, ta ukončila sezonu titulem, což je fajn. Snad příští rok se jí povede líp. Jinak teda jediná moje favoritka je tam Káťa. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist