Stosurová v přímém souboji o semifinále deklasovala Na Li

28. 10. 2011, 17:21
Aktuality 5
TURNAJ MISTRYŇ - Samantha Stosurová na Turnaji mistryň vyhrála přímý souboj o postup do semifinále. Vítězka US Open přehrála hladce 6-1 6-2 šampionku Roland Garros Na Li z Číny a v sobotu si s vítězkou druhé skupiny zahraje o finále.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová vstoupila do Turnaje mistryň překvapivou výhrou nad Šarapovovou, ve středu ale nestačila na Azarenkovou a o postup do semifinále tak musela bojovat až v dnešním duelu s Na Li.

Žádné velké drama v přímém souboji o druhé postupové místo ze skupiny se ale nekonalo. Sedmadvacetiletá Australanka od prvních minut diktovala tempo hry, Asiatce sebrala všech šest servisů a za hodinu a šest minut zvítězila drtivě 6-1 6-0. 

Stosurová tak vyhrála i šestý vzájemný souboj, v tom dnešním jasně dominovala, když nastřílela 15 vítězných úderů. Naopak Na Li zaznamenala jen 4 winnery a 32 nevynucených chyb.

Vítězka US Open Stosurová tak stejně jako při loňské premiéře na Turnaji mistryň postoupila do semifinále. V sobotním boji o finále se utká s vítězkou Červené skupiny. V té bude triumfovat buď Kvitová, nebo Radwaňská.  Ty  svedou souboj v dalším dnešním duelu, ale zatímco Češka má postup jistý, Polka potřebuje získat alespoň set. 

Victorii Azarenkovou připravila o neporazitelnost ve skupině Francouzka Marion Bartoliová, náhradnice za zraněnou Rusku Marii Šarapovovou. Běloruska strávila před semifinále, v němž se v sobotu střetne se Zvonarevovou, na kurtu dvě a půl hodiny, zápas prohrála 7-5 a dvakrát 4-6. Přesto zůstává jedinou konkurentkou Kvitové v boji o post světové dvojky.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch / hala, 4.900.000 dolarů)
páteční výsledky (28. 10. 2011)

Bílá skupina:

Stosurová (7-Austr.) - Li Na (5-Čína) 6-1 6-0
Bartoliová (9-Fr.) - Azarenková (4-Běl.) 5-7 6-4 6-4 

Konečná tabulka:

1. Azarenková 3 2 1 5:2 2
2. Stosurová 3 2 1 4:2 2

3. Li Na 3 1 2 2:4 1
4. Bartoliová 1 1 0 2:1 1
5. Šarapovová 2 0 2 0:4 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak a teď už vím,kdo je Lajna a že míče létají od Lajny na lajny:-)Já jsem v podstatě také jen tenisový nadšenec a tenis hraji nadšeně už přes třicet let,letí to...Ale např.tento víkend hrát zcela jistě nebudu,jdu "bouchat"dlažbu do plzeňského ČEZu,darebáci?Možná,ale aspoň včas platí!Ale to jen na okraj:)
Vůbec si nejsem jistý,zda dnešní semifinále uvidím,ani nevím,která dvojice hraje jako první,no,zkusím sebou hodit!Petra hraje opravdu odvážně,to ano,ale začátek prvního setu včera byl docela alarmující,těch chyb bylo velmi mnoho,což ale vyplývá z jejího herního pojetí,jistě!Já jen...no,podobný začátek dnes proti Sam by se ale vyplatit nemusel,všechna čest hernímu projevu Agy,je to šikovná holčina,ale myslím,že Sam je trošku jiný a tvrdší kalibr!Budu se fakt snažit aspoň něco z tohoto utkání vidět,tak mi drž pěsti:)Já jsem polovinu života prožil na ostravsku,takže docela tíhnu k Polsku a jsem rád,že se ve špičkovém tenise objevil někdo i odtud v podobě Agy.Oprav mě,ale od dob Wojciecha Fibaka Polsko žádného top tenistu nemělo a vlastně jsem rád,že světovému tenisu nyní vládne Evropa.I když můj miláček Sam je troško maličko odjinud:-)Dnes fandit nikomu nebudu,ať vyhraje Petra nebo Sammy,budu spokojený,ve druhém SF fandím Věrce,Viku jednoduše nemusím.No a co Tvůj názor např.na barvu dvorce v Istanbulu?Mě osobně se na to nijak zvlášť dobře nekouká,občas míče splývají...Moc rád slebuji hru třeba na US OPEN,tam je to super!Musím letět,takže k večeru přeji super tenisový zážitek a určitě to ještě probereme!Kdyby v semi nebyla Petra,s chutí napíši "Sammy,lásko moje,GO GO GO!":-))Přeji dobrý zápas!Jiří
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co Jimmy, viděls?? Petra byla absolutně fntastická, ale Samantě - také všechna čest!!
Jo a jinak tedy pocházíme ze stejného kraje, z kraje nejlepších českých tenistů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je evidentní, že Na Li se ani půl roku po triumfu na RG z toho všeho nevzpamatovala. Je úplně mimo. Tenis, který předvádí stačí pouze na hráčku, která je zrovna mimo ještě více. Je to škoda, je to jinak určitě výborná hráčka a doufám, že se z toho nakonec vyhrabe. Ale Samantha si ten postup zasloužila.

Mnohem důležitější je ale toto číslo 17:0 v hale :-)))
Petra byla dneska hodně nesoustředěná, ze začátku tam tak poletovala a než se stačila rozkoukat, prohrávala 1:5.
Ani to však Agnieszce v souboji s wimbledonskou šampionkou nestačilo na ten kýžený 1 set. U Petry je škoda těch mnoha vyhozených míčů ne z vyrovnaných výměn, ale ze situací kdy si jde pro jasný winner a vyhodí to. Peťko, dávej na to pozor, prosím, prosím... :-)
Jinak i Aga na její vkus dosti chyb, ale v zápase s Petrou to nejsou až tak UE ale spíše Forced Errors, některé Pétiny rány jsou na ní prostě příliš.
A to jak Péťa odvrátila ten jeden breakball ve 2.setu za stavu 3:3, WOW !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Safra,myslel jsem,že dnes bude tenisovojalový den a ouha-jsem doma dřív:-))Ze začátku Petřina utkání jsem byl docela "vykulenej"-Petra se vyhazovala až hrůza!Ona se snaží snad z každého úderu zahrát bod,což je chvályyhodné,ale myslím,že by občas trochu té trpělivosti neuškodilo!Ale stíhací jízda ze stavu 1:5-bravurní výkon!Tyto dvě dámy jsou snad bez nervů,mít je tak Věrka nebo dříve Dementěvová...Takže veliká gratulace Petře k vítězství!Co mě trochu mrzí,je její semifinále se Sam...No a nakonec osobní otázka:TEN lajna či TA lajna?BTW-obojí je fajn a v pohodě,především písemný výraz,vážně se to moc hezky čte,ta dnešní SMSština mi opravdu trhá...(doplň dle fantazie či nálady:-) ) Jiří
Reagovat
smazaný uživatel
No já myslím, že Petra není bez nervů. Ale o to více obdivuju a smekám před tou obrovskou odvahou s jakou hraje.
Samanthu mám taky rád, ale co je to proti tomu, jak mám rád Petru :)
A ještě osobní odpověď : předně díky, správně je TEN lajna.
Ačkoli pouze amatérský nadšenec a pinkálista, vyznávám podobný styl jako Péťa, z celého kurtu mě zajímají pouze lajny.. :)
Dalibor
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist