Stromovka české finále uvidí. O deblový titul si zahrají i Šafářová s Mattekovou-Sandsovou

25. 7., 17:48
Aktuality 8
WTA PRAHA - Pořadatelé a většina fanoušků se na Livesport Prague Open dočká vysněného finále ve čtyřhře mezi vícenásobnými grandslamovými šampionkami. Domácí nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se v pátek od 9:30 utkají s krajankou Lucií Šafářovou (37) a Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou (39), které v semifinále smetly 6:2, 6:2 italsko-belgické duo Camilla Rosatellová a Kimberley Zimmermannové a na prvním společném turnaji po šesti letech postoupily do zápasu o titul.
Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová (© Livesport Prague Open / Pavel Lebeda, sport-pics.cz)

Rosatellová/Zimmermannová – Matteková-Sandsová/Šafářová 2:6, 2:6

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vyhrály po společném návratu po necelých šesti letech i podruhé. Duel proti Rosatellové a Zimmermannové zvládly za 61 minut. Soupeřkám vzaly pětkrát servis, samy o něj přišly jen jednou. Ve finále se utkají s Krejčíkovou a Siniakovou, které pojaly turnaj jako přípravu před olympijskými hrami v Paříži, kde budou obhajovat zlato z Tokia.

"Je to úžasný, asi jsem to úplně nečekala. Nevěděla jsem, jak to bude vypadat po tak dlouhé době, kdy jsem nehrála žádný zápas a v tom deblu se odehrává všechno rychle. Ale musím říct, že kde jsme s Bethanií skončily, tam jsme začaly a moc si to užíváme, je krásné si zahrát takhle finále. Asi je to trošku nad plán. Ono už je pro mě všechno nad plán," řekla Šafářová.

Páteční finálový program začne kvůli usnadnění přesunu hráček do Paříže už v 9:30. Otevře ho finále čtyřhry, o titul v singlu se začne hrát nejdříve v 11:30. "Finále v 9:30 je hodně přísné. Chápu samozřejmě ty důvody, takže doufám, že i lidé přijdou takhle brzy ráno. Snídani s sebou," doplnila Šafářová.

Trio českých deblistek doplněné o sympatickou Američanku tak domácím fanouškům vynahradí zklamání z dvouhry, ve které v semifinále ztroskotaly Laura Samson i nasazená jednička Linda Nosková.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 250 v Praze


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
FAcore
Já přeji vítězství Lucce, protože když vidím jak hraji, tak si to užívají, protože nemají co ztratit. Naproti tomu Bára s Katkou se netváří moc nadšeně. Asi ten rozchod ještě nemají vyřešený a opravdu se daly dohromady jen kvůli OH.
Reagovat
Preview.lover
Krejsi by měly podle aktuálního rozpisu hrát první zápas už v sobotu v 15:00, ale podle předpovědi by mělo pršet, tak snad se dočkají většího odpočinku
Reagovat
com
prohrat s pani Plekancovou za zenitem by byla vostuda smile

Pokud to finale jeste do vecernich hodin neskrecnou, tak myslim, ze jestli budou zitra hrat hodinu, nebo dve.. To uz je nevytrhne
Reagovat
tommr
Doufám že KrejSi budou hrát naplno a nebudou zkoušet nechat Lucku vyhrát ...
Začátek v 9:30 ovšem naznačuje že jejich hlavním zájmem bude aby to měly co nejdřív za sebou a mohly se přesunout do Paříže ...
Reagovat
Jan
Tipuji výhru Bucie. Zatímco KrejSi dělaly chyby, Bucie šlapala výborně. Počítám, že i na olympiádě KrejSi vyhoří, úplně jasně i Nosková. Uvidíme jak se bude dařit Muchové.
Reagovat
Nenela
To jsou zase kecy hecy bez zakladu Ono to dopadne dobre
Reagovat
tommr
KrejSi hrály to co potřebovaly. Nějaké chyby se vždycky udělají důležité je aby jich měly méně než soupeřky. Pokud budou hrát naplno tak Bucii musí jasně porazit. Na OH to budou mít těžší ale los mají dobrej a nevidím důvod proč by měly vyhořet ...
S Noskovou souhlas. Pokud bude hrát jako v Praze tak nemá šanci. A těžko uvěřit že by se během pár dní její forma nějak zásadně zlepšila ...
Reagovat
lvicek
Jaktoze najednou v 9:30? Jeste pred par dny se avizovalo singlove finale od 11 hod a debl potom?? A daji to vubec vedet lidem, co si koupili na finale listky?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist