Strýcová čtyři měsíce po porodu absolvovala triatlon. Největší krize byla na začátku běhu, přiznala

9. 9., 08:41
Aktuality 7
Dvojnásobná vítězka Wimbledonu ve čtyřhře Barbora Strýcová (38) absolvovala čtyři měsíce po porodu svůj první triatlon. V Karlových Varech dokončila sobotní amatérský závod na tratích 750 metrů plavání, 20 kilometrů jízdy na kole a pět kilometrů běhu na pátém místě v kategorii žen 30 až 39 let. S časem 1:31:57 ztratila na vítězku přes 13 minut.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© ČTK / Malina Petr)

"Jsem přesně čtyři měsíce po porodu, takže jsem se hrozně bála, že nebudu připravená. Nebylo to úplně podle mých představ, ale zvládla jsem to. Přitom jsem člověk, který když není nachystaný, tak je nervózní. Ale bylo to fajn," uvedla Strýcová v tiskové zprávě.

"Při plavání jsem si říkala, že to je dobré a nějak to uplavu. Po pár stovkách metrů mi to ale začalo připadat nějak dlouhé. Tak jsem zatnula zuby a plavala si svoje tempo. Na cyklistice jsou ty zdejší kopce hrozně těžké. A největší krizi jsem měla první kilometr běhu, kdy mě rafla lýtka a trvalo mi, než se jsem rozběhla. Bylo to bolavé," konstatovala osmatřicetiletá držitelka 32 deblových titulů na okruhu WTA.

"Ale triatlon se mi líbí moc. Třeba se tomu do budoucna věnovat budu, jen si dám momentálně delší pauzu," řekla se smíchem Strýcová. Tenisovou kariéru, v níž získala i dva tituly ve dvouhře, ukončila loni v září.

Bronzová olympijská medailistka ve čtyřhře s Lucií Šafářovou z Ria de Janeiro 2016 přivedla v květnu na svět dceru Josefínu. S partnerem Petrem Matějčkem má také dvouletého syna Vincenta. "Obdivuju lidi, kteří musejí chodit do práce a tohle dělají jako zábavu. Klobouk dolů před nimi. Tohle je největší dřina," komentovala svou triatlonovou zkušenost.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
jirkaS
Bařenko klobouček smile
Reagovat
muster
třeba ji to začne bavit a rozjede to naplno...snad u toho bude méně sprostých slov
Reagovat
sojka1
nikdo Barunu neoceni, takze se toho rada ujmu, na ctyri mesice po porodu je to solidni, u celozivotni sportovkyne vsak ocekavany vykon, umisteni je dustojne.... ale psala jsem, ze nejhorsi je se rozbehnout po tom kole.... "ja to rikala".... :-))
Reagovat
com
tady se totiz ocenuje tenis.. Zajdi si na triatlonportal.cz smile
Reagovat
sojka1
tak to ti pripomenu.... :-)))
Reagovat
Mony
Já se jednou zúčastnil taky triatlonu a v cíli když jsem předbíhal nejlepší, tak všichni nevěřícně na mě koukali , Kdo je to trumfnul?! A já je v tom nechal ..
Až pak se přiznal, že mám o kolo zpátky..
Reagovat
Mony
Ale jo Bara, stejně jako Wozniacki byla vždy kondiční perla...věřím, že jí jen jezdit s kočárkem nestačí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist