Strýcová prohrála s Anisimovovou a čtvrtfinále v Aucklandu neobhájila

3. 1. 2019, 04:15
Aktuality 14
WTA AUCKLAND - Barbora Strýcová si čtvrtfinále v novozélandském Aucklandu třetím rokem po sobě nezahraje. Nasazená Češka v utkání druhého kola nenašla recept na výbornou hru Amandy Anisimovové. Sedmnáctiletá talentovaná Američanka si o své druhé kariérní semifinále na okruhu WTA zahraje se Slovenkou Viktórií Kužmovou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová pátým rokem po sobě zahájila tenisovou sezonu v novozélandském Aucklandu, ale potřetí v řadě mezi nejlepší osmičku neprošla. Dvaatřicetiletá rodačka z Plzně po výhře nad Townsendovou recept na další talentovanou Američanku nenašla a dnes prohrála dvakrát 3-6 s Amandou Anisimovovou.

Strýcová dnes nevyužívala své šance a v utkání se hlavně bránila agresivním úderům z rakety sedmnáctileté soupeřky. V úvodu zápasu měla dva brejkboly, ovšem ani jeden neproměnila a od stavu 3-3 už v úvodním dějství neuhrála jediný game.

Ve druhé sadě přišla o servis hned na začátku a ani jednu ze tří možností vzít si ztracené podání zpět nevyužila. Na konci duelu navíc znovu ztratila servis.

Strýcová už žádnou další generálku před úvodním grandslamem sezony Australian Open neabsolvuje. V tuto chvíli je ve virtuálním žebříčku na 32. pozici, poslední zajišťující nasazení v Melbourne. Její místo mezi nasazenými mohou ohrozit ještě Sasnovičová, Venus Williamsová a Ajla Tomljanovičová.

Anisimovová bude o své druhé semifinále na okruhu WTA bojovat proti Viktórii Kužmové. Dvacetiletá Slovenka zasypala Sofii Keninovou dvaceti esy a mezi nejlepší osmičku postoupila po setech 7-5 5-7 6-3. Zítra bude usilovat o své třetí kariérní semifinále na WTA.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Anisimovová (USA) - Strýcová (5-ČR) 6-3 6-3
Andreescuová (Kan.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 6-4
V. Williamsová (6-USA) - Davisová (USA) 6-4 6-3
Kužmová (SR) - Keninová (USA) 7-5 5-7 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Carloss
v tom šen-čenu se nehraje?
Reagovat
skott
Bibi Andreescu alias princezna bojovnice:-) Křeče, nachlazení, bolavá záda, několik nepříjemných uklouznutí na vlhkém kurtu, přesto super tenis, spousta dropshotů a Wozniacki místy nevěděla která bije, jak to kolem ní lítalo.
Reagovat
EllNino
Neskutečné, tolik mladých šikovných holek je teď vidět ... :)
Reagovat
vojta91
koho zajímají ženský... za chvíli rozehraje další zápas legendární a geniální Dr. Ivo...! přeji tomuto elegánovi a veteránovi ATP hodně úspěchů v této sezóně...! Doufám, že na kurtech rozdá ještě hodně tenisové krásy a radosti, neboť jemu podobný tu už asi nikdy nebude..:(
Reagovat
makro99
Karloviče taky sleduju, je to pozoruhodný fenomén.
Trochu jako Štěpánek... škoda, že spolu nezkusili debla :)
Reagovat
makro99
Karloviče taky sleduju, je to pozoruhodný fenomén.
Trochu jako Štěpánek... škoda, že spolu nezkusili debla :)
Reagovat
EllNino
Nesmrtelná Venus opět ve dvou, tentokrát s Lauren Davis, která se vrací po tom hrozném roce plném pauz a zranění ...ale ukázala, že se může zase dostat do stovky, herně zatápěla, nízké údery těsně nad sítí dělaly Venus problémy, přeci jen výškový rozdíl markantní :)

Venus chtěla zápas s Caro, opět vtipné interview po zápase, mohla by z í být dobrá herečka :D
Reagovat
EllNino
Hodně kvalitní zápas, ukázal, jak mentálně silná Naomi je, první set odehrála Sevastova naprosto luxusně, mixovala údery, Naomi moc nevěděla, co hrát ... ale od 2. setu se neuvěřitelně zvedla, a i když pak 3. set Nasťa kousala, dokázala to Naomi doservírovat 11. esem zápasu ... líbilo se mi, jak zachovala chladnou hlavu i ve chvíli, kdy to vypadalo, že se Nasťa vrací do zápasu, prostě tam poslala eso a bylo, neskutečné ... jedna z velkých favoritek na titul z AO, navíc je hrozně pohotová, milá, má skvělý smysl pro humor, suše odpovídá téměř bez mimiky v obličeji a přitom neuvěřitelně chytrá holka :)
Reagovat
skott
Top výkon Amandy. Strýcovou hned od začátku zatlačila hluboko za základní čáru a klidem jakým jí tam posílala tvrdé údery ji dokonale frustrovala. K tomu se navíc přidávali i hlášené footfaulty (celkem třikrát) nebo pohyb lidí v hledišti. Strýcová se sice snažila plnit Kotyzovo rady, ale bez většího efektu, Amanda si poradila i se slajzy a tak jediné, co Strýcové vycházelo bylo několik krásných halfvolejů, kterými ve 2.setu prokládala své servis gemy. Vrcholem zmaru byl nepovedený kraťas z returnu při posledním brejkbolu, který si vytvořila. To jen dokreslilo celé utkání.
Škoda jen že ve čvrtfinále nedojde na zajímavý duel mezi Sonyou Kenin a Amandou:(
Reagovat
EllNino
Ale zápas s Viki bude taky určitě super ... deska dala Sonye 20 es, servis je obrovskou zbraní, pokud se jí letos bude dařit, mohla by překonat jak Plíškovou, tak Goerges v počtu es za sezónu :)
Reagovat
skott
s Viki to bude souboj hodně podobných stylů, proti Sonye by to bylo podle mě zajímavější. Obě mladé americké nadějě s ruskými kořeny, mohla by mezi nimi vzniknout zajímavá rivalita v budoucích letech.
Reagovat
EllNino
to si myslím, že určitě vznikne :) ...jinak Andreescu hraje hodně slušně!
Reagovat
skott
jj, už koukám, v Hong Kongu hrajou vždycky chvilku, tak radši budu taky sledovat Biancu;)
Reagovat
tommr
Bára dneska neodehrála dobrej zápas. V obou setech měla šance na brejk, ale když žádnou nepromění tak prostě nemůže vyhrát ...
Anisimová je každopádně velkej talent a pokud se bude dál zlepšovat tak se časem určitě dostane mezi absolutní špičku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist