Strýcové za kritiku Sereny vyhrožovali smrtí

6. 11. 2018, 11:08
Aktuality 45
Barbora Strýcová se po finále US Open, kde se odehrál známý incident mezi Serenou Williamsovou a umpirovým sudím Carlosem Ramosem, kriticky vyjádřila k chování majitelky 23 grandslamových trofejí a zřejmě od fanoušků Američanky schytala velmi znepokojující odezvu. České tenistce dokonce vyhrožovali smrtí.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Dvaatřicetiletá Strýcová v září pro Sport.cz okomentovala prohlášení Williamsové, že se stala obětí sexismu. "To je ta největší blbost," řekla tehdy rodačka z Plzně a dodala, že Williamsová prostě neunesla porážku.

Williamsová ve finále US Open prohrála s Naomi Ósakaovou. Neuvěřitelný úspěch Japonky byl však zastíněn chováním Williamsové. Američanka byla na začátku zápasu napomenuta za koučink, což si nenechala líbit a sudího Ramose nazvala "zlodějem" a "lhářem". Situace se v průběhu utkání vyhrotila natolik, že Williamsová schytala trestný fiftýn (za rozmlácení rakety), a dokonce i trestný game (za své slovní vyjadřování).

"Přišla mi spousta zpráv, vyhrožovali mi v nich. Určitě to byli fanoušci Sereny," uvedla Strýcová pro Reflex.cz. "Některé byly opravdu kruté, psali v nich, že mě zabijou a tak," dodala.

I přes znepokojivé zprávy si Strýcová za svým názorem na celou situaci stojí. Podle ní Williamsová nebyla za své chování dostatečně potrestána. Američanka od pořadatelů schytala pokutu ve výši 17 tisíc dolarů.

"Já za své chování dostávám pokuty často," přiznala temperamentní Češka. "Proto vím, že tahle pokuta pro Serenu je směšná. Měla být potrestána více."

Williamsová odehrála poslední soutěžní zápas letošní sezony právě na US Open. Od té doby bývalá světová jednička poskytla jen pár rozhovorů a uvedla, že se "snaží na situaci zapomenout a jít dál".

Strýcové nevyhrožovali poprvé. Česká tenistka se často stává obětí sázkařů. "Po zápasech mi chodí zprávy hlavně od sázkařů. Píšou mně i dalším hráčkám, že jim dlužíme peníze. Nechybí ani výhrůžky našim rodinám. Jsou to ubožáci, co sedí u počítače a píšou věci, které lidem ubližují."

Strýcová se letos ve dvouhře nejdále dostala do semifinále v Birminghamu a v žebříčku WTA figuruje na 33. místě. Ve čtyřhře ovšem posbírala tři tituly a sezonu zakončila na postu světové pětky. O víkendu se představí ve finále Fed Cupu mezi Českou republikou a Spojenými státy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Frick
Musí uvědomot, že je, jakožto AFROAMERIČANKA, nadčlověkem jen pro městkou liberální levici. Konservativně založení lidé ji berou (spolu s dalšími 7,5 mld. lidí) jen jako člověka.
Reagovat
Frick
http://www.vecernikpv.cz/rozhovory/29315-muj-klient-klidne-podstoupi-detektor-lzi-odmita-vinu-radima-zondry-advokatka-lucie-janovska-nejedla

Nevíte, jak by taková rekonstrukce mohla vypadat? Dle svých slov tam Žondra nebyl, tak by k tomu (v tomto směru) neměl co říct. Tak by Petra měla svou figurantku + figuranta za Žondru, které by navigovala a ukazovala jim, jak se to stalo - kde jí držel atp.
Reagovat
smazaný uživatel
To je celkem zajímavá otázka. Podle mě tam půjde o to zjistit, jestli se třeba takhle mohla čistě teoreticky říznout sama. Případně alternativy toho, jak takový řez může vzniknout...
Reagovat
blax
Co se týče samotného řezu na ruce a toho jestli se takhle mohla říznout sama - to už musela policie řešit dříve. Na rekonstrukci se řeší sled události a jestli se opravdu mohli stát tak, jak popisuje poškozený nebo obžalovaný. U těchto traumatických zločinů - jako loupež nebo znásilnění - by se měly státní orgány snažit o to, aby se už nemusela poškozený a obžalovaný setkat tváří v tvář. Proto by ani Petra neměla chodit k soudu a mělo by stačit přečíst její výpověď.
Reagovat
Frick
Jestli tam jde (v tomto případě) každý, ať tam jde i Petra.

Může požádat o výpověď bez přítomnosti Žondry.
Reagovat
blax
Jo jako to rozhodnutí je na ní. Ale já být na jejím místě, tak tam určitě nejdu.
Reagovat
Frick
To je nezákonný. Je to její povinnost.

Ale možná že ani tý výpovědi v nepřítomnosti obžalovanýho nemusí být vyhověno. Petře by tim od Žondry žádný další nebezpečí nehrozilo, takže jde jen o to trauma. Možná, že by to musel nejdříve posoudit znalec z oboru psychologie/psychiatrie. Nevím, jaká je tam presumpce. Zda a) svědek/oběť musí dokázat, že by jí setkání s obžalovaným psychicky ublížilo nebo naopak soud musí dokázat, že jí neublíží.

A docela by mne zajímal postup obhajoby. Pokud advokátka je přesvědčena o jeho nevinně (nebo se k tomu osobně kloní), mohlo by setkání face-to-face zapůsobit tak, že by bylo z Petřina chování vidět, že to není ten člověk, co jí ublížil.

Pokud ale ví/tuší, že to byl on, pak by face-to-face setkání bejt v jejím zájmu nemělo, protože by naopak z Petřina chování mohlo bejt zřejmý, že je to ON, BEKOVKÁŘ.
Reagovat
Frick
Pořád mějme na paměti, že zájem soudu je (nebo aspoň mělo by to tak být) usvědčení skutečného pachatele. Ne dát Žondrovi dóžo na IFu, bo ten lid si to přeje, ten to lid to žádá.
Reagovat
Frick
Musel by tam být pevný stisk a prudké vysmeknutí. MUDr. Kerble ale řikal, že to odpovídá. No, o noži asi Petra vypovědela, že si pachatel ho dal zpět do tašky. Není informace o tom, že by ho tam nechal.

Další otázkou jsou ty otisky. Měl pachatel rukavice? Pokud ne, byly vzaty otisky aspoň z tlačítka zvonku?
Reagovat
smazaný uživatel
Co já vím a věř tomu či nevěř (já taky věřím i nevěřím), tak na místě činu nebyla jediná stopa - ať už otisk, pachová... což je zajímavý, moc takových případů není a i se vším respektem k Žondrovi - nepřijde mi jako takový profík :D
Reagovat
Frick
Tak dkoro od začátku se pracuje s verzí, že to žádná profipráce nebyla.

Na druhou stranu Žondra zřejmě nebyl v situaci, kdy by měl potřebu spáchat takový svinstvo kvůli (třeba) pár tisícum. Zřejmě v tu dobu relativně normálně žil - práce, přítelkyně, fotbal. Proč by si to chtěl všecho podělat kvůli ničemu.
Reagovat
George_Renel
Se divím, že jako nevětší bulvárník neznáš toto vyjádření:
https://www.expres.cz/petra-kvitova-napadeni-radim-zondra-dbl-/sport.aspx?c=A181104_150742_dx-sport_stes
Reagovat
Frick
Jasně, no. Něco je mluvit u soudu a něco jinýho je na místě činu stát s dřevěnym nožem u krku.
Reagovat
ttopi
A co když někdo něco udělá a tvrdí, že ne a u rekonstrukce dělá blbýho, že neví, co jak bylo, protože to neudělal? To prokazuje jeho nevinu? O_O
Reagovat
Frick
Dyť už jsem to psal - Žondrova účast je bezpředmětná. "Já tam nebyl, nemám k tomu co říct"
Reagovat
Haitik
Vika má staronového kouče, začal jí opět trénovat Fissette.. :-))
Tak jsem zvědavý jestli Viku vrátí do špičky.. a taky jak dlouho u ní vydrží :D
https://twitter.com/NickBollettieri/status/1059879458436534278
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/DrVrR83X4AU5JTW.jpg:large
Reagovat
SpacialRecognition
95% fanoušků Sereny jsou naprostí fanatici, prosštího ducha obecně, což je vidět i v téhle diskuzi. Je uplně jedno, že sama Bára není svatá, pointu jejích slov to neničí - jsou 100% pravdivá. To uzná každý inteligentní člověk. A rozhodně si nezaslouží výhružky.
Reagovat
Krisboy
Nevím tedy, kdo zrovna v téhle diskusi je fanoušek Sereny...přizná se někdo?
:D
Reagovat
letityfanousek
tihle lidé jiní nebudou, jsou si podobní, jak uvnitř tak nevenek. Bára řekla to, co si myslí každý normální člověk. Až uvidím serenádu na kurtu budu na ní bučet, tomu by mohla rozumět
Reagovat
Fransoas
Je to řečeno úplně přesně.Tyto tipy lidí nedokážou vstřebat pravdu a jsou schopni kohokoliv napad.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára je bohužel povahou hodně špatným člověkem, což ale není nic nového. Raději by si měla nejprve zamést před vlastním prahem.
Reagovat
Fransoas
Povahou je trochu zvláštní,ale nevim,že by něco předvedla jako Serena.Do jaké míry by byla špatným člověkem - je to názor od názoru. S tímto bych těžko mohl souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkusim o tom pokecat s Davidem Krausem třeba, ten by tě přesvědčil, řekl bych...
Reagovat
blixa
Tak Kraus líčí svoji verzi a moc dobré světlo to na něj nevrhá. Slušnej chlap by to na veřejnost nevytahoval, ať to bylo jakkoliv. Tys jim u toho svítil, že víš víc než my ?
Reagovat
George_Renel
Jó to je ten pravej. Nebýt taťka, pes po něm neštěkne. Možná tak ta Norisová :-b.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže David to začal na veřejnost tahat až po tom, co Baruna lhala, že si začala s Matejíčkem až po tom, co se rozešli, přitom ten jí pígloval už daleko před tím...
Reagovat
Stan_Borowitz
Co si proboha myslel, když si s ní začal? Že mu bude věrnou ženuškou, dokud je smrt nerozdělí? To snad ne...
Reagovat
blixa
Opět, tys jim u toho svítil že víš kde je pravda ? A nevím, že by se k tomu kdy kde vůbec vyjadřovala, kromě toho že potvrdila že už spolu nejsou. Nežiješ ty nějak moc bulvárem a vírou v to, že v něm je zbla pravdy ?
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle případě se Bára vyjadřovala na sociálních sítích, Kraus mimo to i rozhovoru v TV.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, svítil.
Reagovat
blixa
Takže tys Světlonoš !!! To ovšem vysvětluje mnohé .... :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo samotná DK.
Reagovat
smazaný uživatel
J-Gat: procvič akuzativy...
Reagovat
smazaný uživatel
Frickův brácha. Bulvár má v malíčku...
Reagovat
peggy
Je to strasne krasne se strefovat do Sereny,zachovala se spatne,ale od pani Strycove to sedi.Ona se take chovat neumi.Take jeji vyjadreni,ze by nesla na hrad pro vyznamenani a s panem prezidentem se fotila v Lanech.Asi nevi co rika.
Reagovat
smazaný uživatel
Recese.
Pozdrav pro Forehanda.
Reagovat
Krisboy
Výjimečně máš pravdu. Bára je fakt mimo :(((
Typickej příklad sportovce, kterej by se měl politice vyhýbat jako čert kříži. Nažvanila toho v poslední době víc než dost.
Reagovat
slacker
proste kravka co chodila s jednim clenem toho nejnatvrdlejsiho jadra prazske kavarny
Reagovat
Lasicka
Co sem pletes politiku?
Burane zamindrakovanej.
Reagovat
Krisboy
Pláčeš na špatným hrobě, s politikou začala peggy.
Reagovat
Paseka
Serena má ještě nějaké fanoušky ?? !!
Reagovat
Krisboy
Miliony a miliony.
Reagovat
Fransoas
za tím, jak to napsala Bára jednoznačně stojim na 100 %. Ani jsem nechtěl uvěřit tomu, co předvedla " ikona " Ameriky. Hlavně jsem nepochopil, co tim chtěla tato úžasná gorila - bohužel nemám žádný jiný výraz - docílit. Toto nemůže být projevem profesionální hráčky. A ta pokuta je vážně směšná. Vedení WTA - to jsou " skvělý " odborníci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ikona určité části Ameriky. Zamindrákované ze své etnické příslušnosti, ze svého pohlaví, z toho, že nebyla zvolena ta "správná" kandidátka na prezidenta atd. atd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist