Su-Wei Hsieh a Shuai Peng v Paříži získaly druhý grandslamový titul

8. 6. 2014, 13:32
Aktuality 3
FRENCH OPEN ŽENY - Čtyřhru žen na letošním Roland Garros vyhrál nejvýše nasazený pár Su-Wei Hsieh a Shuai Peng. Tchajwansko-čínská dvojice v dnešním finále porazila šampionky z roku 2012 Italky Saru Erraniovou s Robertou Vinciovou a po loňském triumfu ve Wimbledonu získaly druhý grandslamový titul.
Su-Wei Hsieh a Shuai Peng

Su-Wei Hsieh a Shuai Peng v loňské sezoně vyhrály Wimbledon a přestože se na ostatních grandslamech nedostaly dál než do čtvrtfinále, i díky triumfu na loňském Turnaji mistryň se letos staly nejlepším párem světa.

Na Roland Garros tak poprvé na grandslamu startovaly jako nasazené jedničky a roli papírových favoritek potvrdily. V dnešním finále zdolaly 6-4 6-1 turnajové dvojky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou, které se do pařížského finále dostaly už třetí rok po sobě. 

Italky přitom zápas výborně rozehrály. V prvním setu vedly 3-1, ale tři ztracené servisy Erraniové je o šanci na úspěch připravily. Také ve druhé sadě šly čtyřnásobné grandslamové šampionky do vedení při podání soupeřek, jenže dalších šest gamů získaly tenistky z Asie.

Su-Wei Hsieh a Shuai Peng tak získaly druhý grandslamový titul, zatímco Erraniová s Vinciovou nezopakovaly svůj pařížský triumfu ze sezony 2012

- FRENCH OPEN 2014 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
nedělní výsledky (08. 06. 2014)
• Dvouhra - finále •
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (1-Tchaj-wan/Čína) - Erraniová/Vinciová (2-It.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
baggik
Gratulace chčiije peng.
Reagovat
tommr
a osamostatnily se s velkým náskokem na čele deblovýho žebříčku ...
O dvě místa si v žebříčku polepšila i Květa Peschke, která je po rozpadu Háček naše jasná deblová jednička ...
Obecně se dá říct, že po skončení FO už má prvních deset hráček deblovýho žebříčku (který tvoří pět stálejch dvojic) jistou účast na letošním deblovým TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle pár je mi velmi sympatický. Moc jim to přeju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist