Suverénní Azarenková má třetí letošní titul

23. 10. 2011, 17:09
Aktuality 2
Viktoria Azarenková potvrdila v Lucemburku roli největší favoritky turnaje. Běloruska neztratila set ani v dnešním finále, v němž porazila Rumunku Niculescuovou hladce 6-2 6-2.
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková je sice o dva roky mladší než Monika Niculescuová, ve finále podniku v Lucemburku byla ale rozhodně tou zkušenější hráčkou. Zatímco Rumunka Niculescuová postoupila tak daleko vůbec poprvé, pro třetí tenistku světa byl dnešní finálový duel už patnáctý v kariéře, a k sedmi dosavadním titulům Azarenková bez vážnějších problémů přidala další.

Dvaadvacetiletá Běloruska nedala Niculescuové v jejím premiérovém finále šanci. V úvodním setu ztratila Azarenková při svém podání pouhých pět výměn a díky dvěma brejkům sadu získala poměrem 6-2. V následujícím setu sice Niculescuová dvakrát prolomila servis své soupeřky, sama ale ztratila všechna svá podání a za hodinu a čtvrt prohrála 2-6 2-6.

Azarenková, která porazila Niculescuovou i ve čtvrtém vzájemném duelu, si i přes triumf v Lucemburku ve světovém žebříčku pohorší. Odečtou se jí totiž body za loňský Turnaj mistryň, kterého se v nadcházejícím týdnu zúčastní poprvé i nová světová trojka Petra Kvitová.

Benešová se Strýcovou mají čtvrtý letošní titul
S prázdnou neodjíždějí z Lucemburku ani české tenistky. Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová získaly v Lucemburku čtvrtý letošní společný titul ve čtyřhře. V dnešním finále porazily 7-5 a 6-3 krajanku Lucii Hradeckou a Rusku Jekatěrinu Makarovovou.

Nejvýše nasazené Benešová a Záhlavová-Strýcová, které na rozdíl od Hradecké nebyly nominovány na fedcupové finále v Moskvě, už letos triumfovaly v Sydney, Monterrey a Barceloně. Záhlavová-Strýcová navíc získala titul v Hertogenboschi s další českou hráčkou Klárou Zakopalovou.

Benešová má po dnešku na kontě 13 vyhraných turnajů v deblu, její tradiční spoluhráčka o dva víc.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Azarenková (1-Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Hradecká/Makarovová (2-ČR/Rus.) 7:5, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro mě je Azarenka stále větší adeptka na GS titul než světová jednička Wozniacki, uvidíme s jakou formou se předvede v novém roce na oblíbeném Australian open, kde by ji to mohlo vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! :) Vika hrála moc pěkně, hlavně její hra na síti byla vynikající. Ve druhém setu jí úplně nevycházely gemy při vlastním podání, ale jinak může být stoprocentně spokojená. Nejtěžší zápas byl asi v semifinále proti Julii, to byla podle mě nejkvalitnější soupeřka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist