Světová jednička Bartyová v 25 letech nečekaně ukončila kariéru

23. 3. 2022, 08:56
Aktuality 146
První tenistka světového žebříčku Ashleigh Bartyová nečekaně ukončila kariéru. Pětadvacetiletá Australanka rozhodnutí zdůvodnila dosažením všech vytyčených cílů a únavou ze života na okruhu WTA.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Bartyová konec oznámila dva měsíce po triumfu na Australian Open, kde zvítězila jako první domácí hráčka po 44 letech. Na kontě má také grandslamové tituly z Wimbledonu 2021 a French Open 2019, celkem vyhrála 15 titulů.

"Vím, kolik práce je potřeba k tomu, abych podala nejlepší výkon. A já už to prostě v sobě nemám," uvedla Bartyová ve videu na Instagramu. "Už na to nemám psychicky ani fyzicky," dodala.

Bartyová skončila s tenisem už podruhé, poprvé opustila okruh WTA v roce 2014. Mimo jiné i kvůli tomu, že po příchodu mezi profesionály měla problémy s depresemi.

"Už jsem to jednou udělala, ale tohle je něco jiného," přidala Bartyová, která se nikdy netajila tím, že náročný život na okruhu WTA není pro ni. Také proto si po vypuknutí pandemie v roce 2020 dala téměř roční pauzu, kterou strávila s rodinou.

"Měla jsem spoustu snů a cílů, ale určitě mezi ně nepatřilo cestování po světě a dlouhé odloučení od rodiny a domova, kde jsem vždycky chtěla být," řekla ve videu Bartyová.

Bartyová je podle agentury AP teprve druhou hráčkou, která se rozhodla ukončit kariéru v čele světového žebříčku. Před ní tak učinila pouze Belgičanka Justine Heninová, která v roce 2008 skončila rovněž v 25 letech. O dva roky později se sedminásobná grandslamová vítězka k tenisu vrátila a definitivně Heninová skončila v roce 2011. Po návratu získala dva tituly a zahrála si také finále Australian Open.

"Tenis budu pořád milovat, byla to obrovská část mého života, ale myslím, že přišel čas užít si to, co má ráda Ash Bartyová jako člověk a ne Ash Bartyová jako sportovec," doplnila.


Podle Kvitové přišel tenis po odchodu Bartyové o výjimečnou osobnost
Podle Petry Kvitové nebude tenis po nečekaném odchodu světové jedničky Ashleigh Bartyové už nikdy jako dřív. Australské hvězdě stejně jako Karolína Plíšková popřála hodně štěstí v další etapě života.

"Ash, nemám slov..," napsala dvaatřicetiletá Kvitová na Twitteru. "Ale i tím, jak jsi konec krásně oznámila, jsi ukázala, jaká jsi extratřída," přidala dvojnásobná grandslamová vítězka.

"Jsem pyšná, že jsem s tebou mohla hrát. Tenis bez tebe už nebude nikdy stejný. Vážím si tě jako hráčky i jako člověka. Přeji ti jen to nejlepší," uvedla někdejší druhá hráčka světa Kvitová.

Bartyovou ocenila také Plíšková, která s ní prohrála ve finále loňského Wimbledonu. "Gratuluji ke skvělé kariéře, Ash. Hrát s tebou bylo privilegium. Hodně štěstí v další kapitole, budeš nám chybět," napsala světová osmička na Twitteru.

"Její grandslamová vítězství, triumf na Turnaji mistryň a pozice světové jedničky z ní dělají jednu z největších šampionek ženského tenisu," citovala agentura Reuters šéfa WTA Steva Simona.

Přínos Bartyové ocenil také australský premiér Scott Morrison. "Ash, děkuji ti především za inspiraci pro celou jednu generaci mladých lidí, především mladých domorodých lidí," připomněl, že otec Bartyové patří k Austrálcům, původním obyvatelům kontinentu.

"Nikdo z nás nezapomene tvůj triumf ve Wimbledonu a už vůbec nezapomeneme na tvůj velký návrat na letošním Australian Open, kde jsi opět ukázala, co v tobě je," prohlásil Morrison.

Smutně vzala konec Bartyové bývalá světová jednička Simona Halepová. "Ash, víš, že jsi mě rozbrečela? Kamarádko, budeš mi chybět. Byla jsi jiná, výjimečná a zažily jsme spolu skvělé chvíle. Co teď budeš dělat? Vyhraješ grandslam v golfu?" uvedla rumunská tenistka.

"Skvělá tenistka, ale především - a to je důležitější, jeden z nejhodnějších lidí na okruhu. Gratuluji ti ke skvělé kariéře a přeji hodně štěstí s tím, do čeho se teď pustíš," přidala americká tenistka Madison Keysová.

Podporu Bartyové vyjádřily hvězdy minulosti. "Moc Ash fandím, udělala rozhodnutí, které je nejlepší pro ni a udělá ji šťastnou. Nemohu se dočkat, co jí další kapitola přinese, a budu sledovat, jak Ash naplní své sny," napsala australská legenda a velký vzor Bartyové Evonne Goolagongová Cawleyová.

"Drahá Ash - tenisový svět a světový sport nemá slov a přitom je zároveň plný uznání. Užij si novou kapitolu svého života po tenise - budeš nám chybět, tvůj úsměv a tvá krásná hra. Buď šťastná, šampionko, Síň slávy čeká," dodala osmnáctinásobná grandslamová vítězka Martina Navrátilová.


Konec kariéry ohlásily poměrně mladé i Hingisová nebo Clijstersová
Švýcarka Martina Hingisová se v roce 1997 stala v 16 letech nejmladší světovou jedničkou v historii, o šest let později kvůli opakovaným zraněním kotníků uzavřela kariéru. Po dvou letech se však na kurty vrátila a znovu pronikla do elitní desítky žebříčku. V dalším rozletu jí vedle zranění zabránil pozitivní test na kokain, který měla během Wimbledonu 2007. Po druhém comebacku v roce 2013 se zaměřila na čtyřhru, definitivně uzavřela kariéru v říjnu 2017.

Belgičanka Kim Clijstersová oznámila odchod už jako třiadvacetiletá v květnu 2007. Tenistka, jež se v srpnu 2003 stala první belgickou světovou jedničkou, ho zdůvodnila častými zraněními a především touhou po rodinném životě. V únoru 2008 se jí narodila dcera. K tenisu se rok nato vrátila a vzápětí vyhrála jako nenasazená US Open. S tenisem podruhé skončila v září 2012. V roce 2020 se znovu vrátila, její comeback však zastavila pandemie koronaviru.

V květnu 2008, krátce před 26. narozeninami, překvapivě oznámila konec profesionální kariéry jiná Belgičanka Justine Heninová. Jako důvod uvedla tehdejší světová jednička ztrátu motivace. V září 2009 stejně náhle ohlásila návrat, na kurty se vrátila na začátku roku 2010 a vzápětí postoupila na Australian Open jako nenasazená až do finále. Kariéru definitivně ukončila kvůli přetrvávajícím problémům s loktem v lednu 2011.

Z českých tenisek nečekaně brzy ukončila kariéru například Nicole Vaidišová, která se v roce 2004 ve věku 15 let, 3 měsíců a 23 dnů stala šestou nejmladší vítězkou na okruhu WTA. Provázela ji velká očekávání, v srpnu 2006 se poprvé probojovala do elitní desítky, nejvýš byla v žebříčku sedmá v květnu 2007. V březnu 2010, krátce před 21. narozeninami, kvůli ztrátě motivace ukončila kariéru. V září 2014 se do profesionálního tenisu vrátila, ale po sérii dalších neúspěchů a zranění skončila v červenci 2016 definitivně.

VIZITKA ASHLEIGH BARTYOVÉ
Datum a místo narození: 24. dubna 1996, Ipswich
Státní příslušnost: Austrálie
Výška, váha: 166 cm, 62 kg
Trenér: Craig Tyzzer (Austrálie)
Největší úspěchy: vítězka Australian Open 2022, vítězka Wimbledonu 2021, vítězka French Open 2019, vítězka 15 turnajů WTA ve dvouhře a 12 ve čtyřhře
Aktuální postavení v žebříčku WTA: 1. místo
Prize money (v dolarech): 23,829.100
Rodina: svobodná
Ostatní: její otec patří k Austrálcům, původním obyvatelům kontinentu, předci její matky pocházeli z Anglie; tenis začala hrát v pěti letech, v roce 2011 se po vítězství ve Wimbledonu stala juniorskou světovou dvojkou; na grandslamu si zahrála poprvé v 15 letech na Australian Open, kam se dostala na divokou kartu; tehdy se jí ujal bývalý australský tenista Jason Stoltenberg; v roce 2013 si poprvé zahrála za fedcupový tým, Austrálie tehdy podlehla v prvním kole českým tenistkám; o šest let později pomohla týmu do finále, kam se australské tenistky dostaly po 26 letech; v roce 2014 přerušila nadějnou tenisovou kariéru a vrhla se na kriket; "Bylo to nezvyklé, ale byla jsem obětí vlastního úspěchu. Všechno šlo moc rychle," řekla o svém rozhodnutí Bartyová; v roce 2015 hrála kriket za Brisbane Heat a patřila k nejlépe skórujícím hráčkám klubu; v roce 2016 se k tenisu vrátila a hned v následujícím roce vyhrála v Kuala Lumpuru první turnaj WTA; v roce 2019 triumfovala na Roland Garros, kde ve finále porazila Markétu Vondroušovou a v červnu téhož roku se poprvé stala světovou jedničkou; s výjimkou tří týdnů v srpnu 2019 první místo žebříčku dodnes neopustila; loni v lednu se vrátila na kurty po bezmála roční pauze zaviněné pandemií koronaviru a téměř vzápětí vyhrála turnaj v Melbourne, ale ve čtvrtfinále Australian Open nečekaně vypadla s Karolínou Muchovou; kvůli zranění odstoupila ve druhém kole z Roland Garros; loni ve Wimbledonu ve finále porazila Karolínu Plíškovou a stala se první australskou vítězkou od triumfu Evonne Goolagongové v roce 1980; na OH v Tokiu vypadla již v prvním kole, na US Open ve třetím; letos vyhrála turnaj v Adelaide a další grandslam, Australian Open, a to jako první domácí vítězka po 44 letech od Christine O'Neilové v roce 1978; na začátku března se kvůli únavě odhlásila z turnajů v Indian Wells a Miami; dnešní nečekané ukončení kariéry zdůvodnila dosažením všech vytyčených cílů a únavou ze života na okruhu WTA; je velkou fanynkou australského fotbalu, ragby a fotbalistů Manchesteru United.
Ondřej Jirásek, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

146
Přidat komentář
Mayo
Zato taký Rogi nemá boha pri sebe.
Reagovat
Nenela
Tak Swiate bude prece jen jednicka, Ash se necha vyskrtnout ze zebricku. Moc radosti mi to nedela, ale dalsi holky v zavesu maji velke sance, boj o No 1 muze byt zajimavy
Reagovat
Nenela
Swiatek
Reagovat
blixa
Šwjontek smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Pavlis
Dominance některých hráček za zhruba poslední čtyři roky jsou dané tím, že nějaká Top známá a starší tenistka někde něco nezvládla, vynechala, měla různé problémy a tak, nebo ten covid, což umožnilo mladším ročníkům pod 25 let na nějakou dobu zazářit. Ash je Australanka, ale lze u ní pozorovat podobný přístup, co u Petry. Obě to na WTA mají tak nějak podobně, jde-li o ty mimo tenisové věci. Rozhodně ale mají nyní šanci mnohé hráčky něco velkého dokázat. Já si vsadím na tu Anett Kontaveit, byť jsem s ní za uplynulý půl rok neviděl nic. Těší mě, ale že něco málo vyhrála, bude potřeba to prokázat i na grandslamech.
Reagovat
smazaný uživatel
V 90 rokoch by asi pokracovala. V dnesnom svete je tenis viac biznis a psychické problémy slávnych su čoraz častejšie. Je fajn, ze tenisu nepodriadila vsetko a vie sa od neho odsobnit, o to fascinujucejsie su jej vysledky.

Apropos, Ash pozdravuje do Bazileja :)..To je opačný extrem "dobrého timingu" konca kariery.
Reagovat
dappe
V tom by ses měl obávat spíše o Nadala, pro kterého je tenis evidentně úplně všechno.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale to tak není špatně smile. Ale zase nepřeháněj, i on má skvělou rodinu, ženu, má i spoustu jiných priorit, hlavně spokojený život a ten očividně má smile
Reagovat
dappe
Jakých priorit? Golf? Já proti tomu nic nemám, jen se mi líbí ta starost o Federera, který už má dlouhé roky z tenisu tak trochu rodinnou dovolenou. Tenisem, jak sám přiznal, netráví denně příliš mnoho času.
Reagovat
Rafaeoli25
Kde jsi vzal, že myslím jinou prioritou golf? Nemyslím, ani jiný sport.
Reagovat
dappe
Vždyť jsem se tě hned na začátku zeptal, jaké myslíš priority.
Reagovat
com
a kdyby skoncila uz pred rokem, mohl Wimbledon dopadnout smilesmile
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
Dobry-den
Šokující, ale evidentně má priority jasně dané, takže nezbývá než popřát hodně štěstí. smile

A Iga tedy definitivně míří na trůn. Už žádná jednička na baterky! smile
Reagovat
paddy
Jediná dominantní hráčka současnosti a její party končí. O jeden rok a osm GS dřív než Borg. Nepochopili jste, že neodchází, ale utíká. Už jí nebavilo to neustálé cestování a odloučení od domova. Teď už konečně může být s klokany. smile

Již příští týden či později máme novou světovou jedničku. Necelých 5 800 b. To leckdy nestačilo ani top 5. I taková je současná WTA. Nastává konec éry, kdy si jedna hráčka kriketu mazala na chleba tenisové specialistky, a to ani musela hrát celý rok. smile

Stará garda vč. chlapů je už skoro celá pryč, a tak zbývá jediné - přestat sledovat tenis smile
Reagovat
tommr
ženskej tenis bude bez slajzbáby naopak mnohem zajímavější ...
Reagovat
SwissMaestro
Tohle je umění, skončit na vrcholu. Ale divím se, že nepočkala do OH a nedala si tím šanci na US Open.
Reagovat
EllNino
Gratuluji ke krásné kariéře, 3 GS, světové jedničce, vyhranému TM atd. Na vrcholu odejít je krásné :)

Měl jsem rád její zápasy s Péťou, byo v nich hodně respektu a pěkného tenisu ... a bilance 5:5 :) Jsem rád, že ji dokázala Petra jednou porazit v úplně top formě :)

Sice porazila 2x ve finále GS Češky, ale zaslouženě :)

Pěkný potenisový život smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
To, že to skončilo 5:5 mi vlastně udělalo radost a je to symbolické :-) Australská Peťa a česká Ash smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Blondie
Když odejde dalších 50 top tenistek, tak se ta jedna možná dočká nějaké té tisícovky ;D
Reagovat
FulnekUltras
a ve zpovykaném ušákově ať se marně potí třeba plech

smilesmilesmile
Reagovat
Newcombe
Jedna z nejméně sympatických #1 co pamatuju. Jen Safina a Serena byly ještě horší. Nebude mi chybět. Ale přeji ji štěstí lásku, kupu dětí (jestli chce), zdraví, ale ať už se proboha zase nevrací. Koukat se na její pidlovoký výraz nemusím. Sympatické na ní bylo, že je očkovaná :)
Reagovat
FulnekUltras
všichni jsme očkovaní, čuráčku smile
Reagovat
soloo
Djokovic neni a nebude
Reagovat
FulnekUltras
základní schéma pro děcka, případně tetanovky atd. - prostě všechno, co mu reálně přispělo k ochraně zdraví, má rozhodně smile
Reagovat
soloo
toto ano, ma sa doktorka pytala nedavno na tetanovku odmitol som a zapisala do dokumentace. to uz nesu vakciny jak pred 15 rokmi . teraz je tam pridany hocijaky vysoko skodlivy sajrajt
Reagovat
FulnekUltras
taky už ty nové věci cca 20 let radši moc neriskuju - antikovidika jsou teď spíš už jen taková malá třešnička na dortu ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Nevím, co na ní bylo tak nesympatického. Nebyla mou oblíbenkyní, to ne, ale bezpochyby je to fajn holka, bez nejmenších pochyb. Nechápu tvůj koment. Jinak Dinara je taky skvělá holka, ta ale byla vždy strašně labilní a hysterická, to ale nic nevypovídá o jejich charakteru.
Reagovat
Blondie
Budeš chybět, Ash, moc :-)
Ale přeji hlavně štěstí a spokojenost, nebojím se, že by sis k nim nenašla cestu.
Díky, inspirativní dámo!
Reagovat
smazaný uživatel
Po vítězství ve Wimbledonu a zveřejnění zasnoubení jsem tipoval, že Ash vydrží maximálně do olympiády v Paříži.
Vítězstvím na AO si splnila další z tenisových snů a pravděpodobně tento triumf rozhodl o ukončení kariéry.

Ash mi bude chybět. Byla a je originální.
Od malého turnaje mistryň v r. 2018, kde ze skupiny postoupila jen díky menšímu počtu ztracených gemů, to byla BARTY PARTY.smile

Když jsem Ash zaregistroval po jejím návratu v zápase s Andreou (https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1447478) a o dva dny později hrála vyrovnaný zápas s Karolínou, která tehdy klepala na dveře top 10, tak jsme tušil, že i Ash provětrá top 10. A povedlo se jí to dokonale.

Reakce ostatních hráček dokazují, jak výjimečné postavení si Ash získala.

Kiki Bertens: "Snad se brzy uvidíme na grilovačce s nějakými pivy."

Julia Goerges: "Jedním z vrcholů mé kariéry byla možnost sdílet moment, kdy ses stala no.1, i když jsem prohrála."

Odvážné rozhodnutí. Skvělý nápad oznámit konec kariéry prostřednictvím rozhovoru s Casey.smile
Reagovat
Pavol
Jediná hráčka ktorá jej robila problém odišla. smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
pokud by Swiateková vyhrála i v Miami tak jí bude od postu světový jedničky dělit jen necelých třista bodů ...
A pokud by se Barty nechala z žebříčku úplně vymazat tak je samozřejmě jedničkou už ted ...
Reagovat
blixa
V Race už je Iga jedničkou teď, a po necelých 3 měsících už má skoro polovinu bodů potřebných k WTA Finals.
Reagovat
Carter
Do finále jej bude stačiť už iba minimum bodov. Minulý rok Kontaveit postúpila s necelými 3100 bodmi a Iga už teraz má 2900. Pár rokov pred tým bolo treba 3700/3800 na 8 miesto a s tým by Iga nemala mať problém uhrať za pol roka. smile
Reagovat
Fandina
Celkem mě pobavila Halep: "Co teď budeš dělat? Vyhraješ grandslam v golfu?"

Lichotivá nadsázka i vzhledem ke kriketu, který hrála po prvním odchodu.

Ash říká: "Tenis budu pořád milovat, byla to obrovská část mého života, ale myslím, že přišel čas užít si to, co má ráda Ash Bartyová jako člověk a ne Ash Bartyová jako sportovec."

Takže spíš to vypadá na rodinou pauzu. Je to vlastně novomanželka.
Reagovat
Mony
Zatím snad jen zasnoubena, ne?
Reagovat
Fandina
Vlastně ano, je jen zasnoubená.
Reagovat
misa
Osaka, Andreescu, (Kenin smile) asi taky moc dlouho nevydrží.
Reagovat
tommr
a co na to Osaka? smile
Reagovat
Patik
Šokantné..kedy že sa jej to ma vlastne narodiť?
Reagovat
misa
Ženský tenis je tragikomedie.
Reagovat
Pe3k
Co odešla Šafinka, už to není ono.
Reagovat
blixa
No jo, Šafina ... ale "fraška života letí kupředu jak splašená herka a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu" smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel, aktuálně ano, začalo to už Kim, ta se ale vrátila. Chris Evert a Martina, to bylo prostě něco jiného. No třeba se i ona nakonec ještě vrátí, chápu, že vzhledem k aktuální situaci, restrikcím, co předvádí australská vláda, se jí dál při takových obtížích asi nechce, navíc když vyhrála skoro všechno..ale USO ještě zkusit měla.
Reagovat
Pe3k
Martina je jediná, která má "koule" a zastává se ženského sportu (v případu, kdy biologický muž závodí s ženami). Často s ní nesouhlasím, není mi sympatická, ale mám k ní respekt, že se jako jedna z mála nebojí říkat narovinu co si myslí.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo Je biologický muž? Serena? Ale..když pak hrála z hecu tréninkový zápas s chlapem že čtvrté stovky, dostala rychtu, že se ani nestačila rozkoukat. Navíc, ona byla porazitelná, uměla na ní Justine, porazily jí i další. Zase tak horké to nebylo. A Steffi by s ní vyrovnaně válčila taky.
Reagovat
misa
No, skoro všechno... 3 grandslamy a celkem 15 turnajů. Srovnej to s Nadalem :)
Reagovat
Grape
Ale každej není jako Nadal... A zvlášť ženy mají ty priority často jiné.
Je to jen její věc, kdy se rozhodne skončit. Jak jsem psal níž, jako fanouška mě to mrzí, ale na druhou stranu ji za to rozhodnutí obdivuji. smile
Reagovat
sojka1
souhlas, Ash umi nejen sportovat, ale i zit a za to ma i muj velky obdiv. Navic si myslim, ze sportovni meta byla dosazena ziskem domaciho GS a tenisovou nesmrtelnost si zajistila Wimbledonem, Ash opravdu muze odejit z kurtu s cistou hlavou... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Přesně - kdo se podíval na rozhovor s Casey (https://www.youtube.com/watch?v=CgpwtlUHBRI), pochopí.
S knedlíkem v krku, přesto s úsměvem a vyrovnaně Ash oznámila jedno z nejdůležitějších rozhodnutí sportovní kariéry.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Jak která žena, byly tenistky, proletět byl tenis taky vším, viz.třeba Martina, ale i mnoho dalších, Serena, Maria taky mohla hrát až třeba do 40, bavilo jí to. Steffi skončila o něco dřív jen proto, že už ztratila motivaci, což bylo logické kvůli 22 získaným GS.
Reagovat
tommr
já bych to tak nezevšeobecnoval. I mezi muži se najdou takový případy. Třeba takovýmu Borgovi taky jeblo ... smile
Reagovat
Krisboy
Borg rozhodně neskončil úplně dobrovolně a s úsměvem jako Ash.
Reagovat
tommr
on ho někdo k tomu donutil? smile
Reagovat
Krisboy
Tak určitě ne s pistolí u hlavy, to ne.
Ale dlouhodobé zdravotní problémy a hysterie fanynek jeho konec urychlily. Pokud vím, jednou se na něj sesypala hromada holek s nůžkama a chtěli jako trofej pramínek vlasů. Málem mu u toho vypíchli oko.
Reagovat
turista
Borg měl rád tenis, neměl rád publicitu, což byl důvod jeho odchodu z okruhu.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslel jsem, že je to předčasný Apríl. Neskutečné smile
Reagovat
tommr
neříkal jsem vždycky že je to světová jednička na baterky? A ty baterky se už nejspíš definitivně vybily ... smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
milik254
Kéž by někdo vybil i tommra
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
turista
Teda to jsem blázen. V 25 letech? Hmm...
Reagovat
blixa
Ale jo, blázen seš, ale 25 ti fakt nebude, zkus to přepočítat ... smilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Fandina
Ash a přeji mimčo.
Reagovat
Elip13
Ne každá chce miminko :).
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SydneyOpen
Ukončit kariéru na naprostém vrcholu nedokáže každý. Ash má za sebou impozantní kariéru, naprosto jí chápu, ne každý je blázen za honěním rekordů. Hodně štěstí v osobním životě smilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile

Budu se opakovat, ale Ash byla nejsympatičtější světová jednička za hooooodně dlouhou dobu. Přeji vše nejlepší v dalším životě!
Reagovat
Aussie
My tady v Austrálii víme, kdy je nejlepší přestat. Náš syn to udělal už v 18ti. Jinak přišel na svět ve stejné porodnici v Ipswichi, měli i stejného prvního tenisového kouče. Ashleigh by nyní měla mít před sebou dlouhé roky života. Ať si je užívá, jde to totiž i bez tenisu!
Reagovat
blixa
No já nevím. Myslíš, že třetí světová jaderná do Austrálie nedosáhne ? smile
Reagovat
Aussie
Žádná nebude!
Reagovat
blixa
Špatně informovaný pesimisto ... smile
Reagovat
Aussie
No, k nám sem se ty informace dostávají jen těžko, jsme tu přece jen tak trochu za rohem.
Reagovat
Krisboy
To vám upřímně závidím!
Reagovat
lars
Kolik dolaru si mohla vydelat A.B. hranim kriketu ?
Reagovat
sojka1
vzdyt ja ti vlastne zavidim.... a tituly, penize ani servis to teda nejsou.... tak hodne stesti, slajzbabo! :-))
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
dadaft
já nemám slov

skvělá hráčka, skutečná šampiónka

smile
Reagovat
vojta91
Nemá v tom prsty Štěpánek?
Reagovat
Mony
Ten to má daleko, tam má golfisty
Reagovat
Mony
Elegantnější by bylo nechat si ten oznam na 1.duben..to by asi bylo větší Halooo
Reagovat
Grape
No co k tomu říct? Jako fanouška tenisu mě to samozřejmě mrzí, protože Ash byla jednou z nejsympatičtějších hráček na okruhu, na druhou stranu jako člověku to Ash strašně přeji. Určitě to chce velkou odvahu opustit něco, kde je člověk tak úspěšný, spousta lidí to těžko pochopí... Ale každý by se měl řídit tím jak to sám cítí. Ash je inteligentní, ví co dělá. Tak hodně štěstí do dalšího života. smile smile
Reagovat
lars
takze , aby Australie s ni vyhrala BJKC nebyl jeji cil ? :)
Reagovat
Mony
Na to jedna nestaci
Reagovat
lars
s Tomjanovic a dalsimi tenistkami z Australie
Reagovat
FulnekUltras
BJKC už teď neznamená vlastně nic smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze posledne dva roky nehrala, je to este vacsie prekvapenie. Jej opatovny navrat nevylučujem.
Reagovat
milik254
Až to uvidí tommřík, tak mu praskne žilka

Pokud mu nepraskla z toho, že už nikdo nevěří jeho světonázoru o protiruské propagandě smile
Reagovat
Grape
Napíše něco o tom, jak Ash hrozně degradovala ženský tenis, ale že je vlastně dobře že nedůstojná jednička odchází a bude jedničkou hráčka která se tenisu bude opravdu věnovat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tommr nepřekvapil - klasický nicneříkající floskule o jedničce na baterky...
Reagovat
kolapse
celkem šok teda, no ono to není pro každýho ten život profi tenisty smile
Reagovat
blixa
Takže nastává doba panování Igy I. No chudák děvče, ve dvaceti to je pořádná nálož ! smile
Reagovat
Mony
Chvilku by to mohlo být snadné panování.. Ale pak by mohla zpohodlnet a nastartovanou Brendu už by nemusela stihat
Reagovat
blixa
Noooo, to nebude tak rychlý. Takovejch 5-6 let panování ji čeká smile
Reagovat
Mony
Do těch 5 let na ni nebude Brenda sama, ještě ji v tom pomůže Tereza Valentová.. a v tom linem zbytku světa se možná taky nějaká výpomoc najde
Reagovat
Nenela
Iga na to nema nervy, mozna pozdeji, ale ted jeste ne
Reagovat
blixa
No ... loni bych ti asi ještě dal za pravdu, ale letos už ne. Už dorostla. Upřímně, a kdo jiný ? Paola ? Mám ji v oblibě, fandím jí, ale na No.1 to nevidím. A kdo ještě ?
Reagovat
dadaft
já to po TM viděl na návrat Muguruzy, ale teď už to zas u ní nevypadá...
Reagovat
blixa
Koťátko má své vrcholy a své propady. Na No.1 musíš být daleko víc konzistentní.
Reagovat
Nenela
Asi Sabalenka, jen co se ji vrati servis. Ale nevim, jestli to nepisu spis proto, ze Iga je mi extremne nesympaticka a jako jednicku ji proste nechci
Reagovat
blixa
Tak to bude ono ! smilesmile
Sabalenka ne, to je tenistka typu urvu to silou a když to nepůjde, tak ještě větší silou a moc nevěřím, že by se u ní tohle nastavení změnilo. Zajímavý je, že si nikdo nevzpomněl na Báru. Tu bych totiž viděl asi jako jedinou nebezpečnou konkurentku pro Igu. Ale otázka je jak se s tím srovná fyzicky, myslím celkově. Je velkej rozdíl hrát na špičkové úrovni čtyřhru a v singlu vypadávat v 1-3 kole, nebo hrát singla na úrovni minimálně semifinále na skoro každém turnaji. Pokud se s tím fyzicky popasuje, mohla by být spolu s Igou také adeptkou na jedničku.
Reagovat
sojka1
je to zvlastni, take ji nemuzu, vubec.... Amazonka to uz nevytrhne, je to herne naprosty cvok, ale verim (protoze to chci, nez nastoupi Brenda a spol.) :-)) ze se ted s vetsi chuti posunou mlade holky - Lejla, Emicka, Osorio, Amanda, Coco... Penko se vyhaze, ale zametat stopu by mohla Maruska, je pilna.... :-)
Reagovat
blixa
Sojčí ??!!! No ty mi ještě někdy vykládej, že oceňuješ hlavně tenis !!! smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
o tom jsme se uz bavili a dobre si pamatuju tvuj rozkaz, ze musim mocinky, mocinky milovat vsechny lidicky! Kdyz ja to ale nedokazu.... :-)))
Reagovat
blixa
No dobře, no, ale osobní sympatie/antipatie nemusíš zrovna ventilovat a můžeš se soustředit na tenis, ne ? smilesmile
Reagovat
sojka1
ne tak uplne, tenis je snad stale jeste zabava a porad ho prece jeste hraji lide a oni i jejich pribehy me uz jen z toho principu musi nejak zaujmout a bavit. Dobry uder poznam na pohled bezpecne, a protoze to u lidi neni mozne, tak si je vymyšlim a dostava prostor to podvedomi a tedy i iracionalita sympatii a antipatii.... vzdyt o nic nejde... ;-)
Reagovat
Pe3k
Iga je extrémně nesympatická? smile
Reagovat
blixa
Taky nechápu, ale některejm ženskejm možná jo smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Iga je taková holka do nepohody. Její nevýhodou je ten tik. Jinak by byla super. Třeba Ash se mi vůbec nelíbila, ale bylo na ní něco milého. Třeba úsměv nebo jiskra v očích. Iga je spíš osobnost, i když má často slzy na krajíčku.
Reagovat
annah
Iga je taková nenápadná osůbka. Já ji mám hodně ráda, působí na mě příjemně. Přesně naopak než třeba Sabalenka nebo Simonka. U těch vždycky držím vsechny palce jejich soupeřkám.
Reagovat
annah
Jejich řev při každém úderu, to je něco udesneho...
Reagovat
Fandina
Sabalenka mi nějak nevadí, je to takový živel, Simona si můj respekt získala, když tenkrát při FEDu mírnila vášně v zápase s Velkou Británií když Nastase urážel kde koho.
Jinak řvou obě, ale tak nějak mi to nevadí, jako mi to vadilo u Šarapové nebo u Azarenky. To mi vadí víc.
Reagovat
Fandina
To je fakt, je vlastně nenápadná. Tak snad ji to teď nesemele, když je teď vlastně světovou jedničkou. Ale myslím, že si svoje vybrala už po vyhraném GS a teď jede.
Reagovat
smazaný uživatel
Igu sleduju vlastně podobně jako Ash od r.2016. Pamatuji si, jak jsem tehdy koukal, která Polka v patnácti vyhrála turnaj ITF.

Do letoška šla s cílem být no.1 a bilanci má zatím skvělou. Mohla by být důstojnou nástupkyní Ash.
Reagovat
blixa
No nedávno jsem to taky psal, že skončí spíš dřív než později. Sice jsem si nemyslel, že už teď, ale tak do roka, do dvou. Ale jo, chápu a rozumím, v tenise už nic nového neobjeví, je třeba jít dál. Hodně štěstí, Ash smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky tak a vůbec se jí nedivím. Ostatní tenistky to aspoń mají domu blíž, i když taky vymění osobní život za dřinu, která často ani nevede k úspěchu. Přeju Ash spokojený život!
Reagovat
Mony
Putin by si měl vzít příklad, jak se odchází..
Reagovat
mendrit
Jakože po velkém vítezství ? No to potěš koště.
Reagovat
Mony
Ono to jinak nepůjde, než s pocitem vítězství, i kdyz to fakticky bude prohra. Zahnáním do kouta se děsím u diktatorů vice.. To je základ kazdeho úspěšného jednani- dát soupeři pocit vítězství a přitom ukrojit velkou část koláče.. V Rusku se to vždy nějak udělá, aby byl hrdinou, ať to dopadne jakkoliv.
Reagovat
FulnekUltras
a teď chvíli přemýšlej, kdo ho do kouta zahnal smile
Reagovat
Mony
Teď může i ta největší bridilka okusit GS titul. Tak naše ptacata Lindo, Brendo, Báro, Nikol, Saro, Lucie, Terezko! Rychle dospivejte nebo se vám tam za chvili prevteli nová Barty
Reagovat
blixa
Nová diktatura vypukne, až dospěje Brenda ! smile
Reagovat
Mony
Nedivil bych se
Reagovat
annah
Rozhodla se stejně jako kdysi Borg.
Reagovat
Pe3k
Tím myslíš špatně?
Reagovat
annah
Tím nemyslím nic jiného, než co jsem napsala. Borg taky skončil náhle a velmi brzy a na vrcholu. Už se mu to v tom tour kolotoci zajidalo. I když netuším, jestli byl v té době jednička jako Ash .
Reagovat
lars
Borg vyhral 11 GS, 64 ATP titulu
A koncil az v 26 letech
Reagovat
annah
Tak to měl jen o rok víc, než bude mít Ash v dubnu.
Reagovat
turista
Borgovi se zajídala ta neustálá pozornost všech okolo něj na okruhu a na veřejnosti, ta tzv.Borgománie, což nakonec převážilo. Tenis ho bavil.
Reagovat
tromas12
Tohle asi nikdo fakt nečekal, zajímavé rozhodnutí, takhle odejit umí málokdo a je to další věc v čem je Barty výjimečná.
Tak hodně štěstí do dalšího života. smile
Jedničky se zase můžou začít střídat :D
Reagovat
bardunek666
Je to škoda. Po vládě Sereny to konečně byla pořádná konzistentní jednička.

Bude chybět smile
Reagovat
mendrit
Jenže Serena hrála a vyhrávala nehledě na to jak dobře ráno vstala a jestli ten den nevyšel nějaký ošklivý komentář.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
GaelM
Tohle jsem ani po vynechání amerických turnajů vážně nečekal, šokující zpráva. Ještě toho mohla mít hodně před sebou, ale jenom to dokazuje, jak moc unikátní ve světě tenisu je, jako člověk. Odchází na absolutním vrcholu, jako vítězka domácího grandslamu. A zatímco některé její kolegyně se budou do čtyřiceti pokoušet o nějaký zázrak, ona už bude dávno žít svůj život. Být její fanoušek, asi by mě to mrzelo, ale takhle můžu jen smeknout a říct Well done! smile
Reagovat
Mony
Ona už Konta nakousla, že držet se na špici je ohromná dřina a Barty to jen potvrdila. Jasně, že v tom může být i touha po klidném rodinném životě s partnerem, u kterého je asi fajn
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa tam stál tak opuštěnýsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile už zase?smile Je to šok a ne moc dobrá zpráva pro tenis. Ash je chytrá holka, určitě moc dobře ví, co dělá. Jedna z nejsympatičtějších hraček vůbec. Tedasmile
Reagovat
hippos
Dobře dělá, vyděláno má a teď bude žít normální život dospělé ženy. Profi sport je infantilní činnost.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
elsky
S odměnami jak pro malé děti smile
Reagovat
anton77
Když na to máš nervy a talent, tak je to skvělá možnost, jak si vydělat velký prachy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist