Světový pohár družstev: Hájek zařídil první bod proti Španělům

16. 5. 2010, 16:21
Aktuality 2
Český tým vykročil do Světového poháru družstev nejlepším možným způsobem. Jan Hájek na úvod porazil Daniela Gimeno-Travera hladce 6-2 a 6-2 a získal proti Španělsku první bod. Úvodní utkání Červené skupiny se bude dohrávat v pondělí, Tomáš Berdych v něm nastoupí proti Nicolasi Almagrovi.
Jan Hájek

Jan Hájek startuje v Düsseldorfu podruhé v kariéře a svým výkonem nechal vzpomenout na rok 2007, kdy jako týmová dvojka po boku Tomáše Berdycha výrazně přispěl k postupu do finále.

Šestadvacetiletý tenista dnes Daniela Gimeno-Travera jasně přehrával od základní části. V úvodním setu ho nepustil k jedinému brejkbolu, zatímco sám dva ze svých tří proměnil. Ani ve druhé sadě se Španěl nevzmohl na větší odpor. Sice měl konečně možnost sebrat Hájkovi podání, tu ale nevyužil a za stavu 3-2 český tenista jeho odpor zlomil dalším brejkem. Frustrovaný Gimeno-Traver se v závěru zmohl už jen na házení raketou a za hodinu a sedm minut prohrál 2-6 2-6.

V pondělí nastoupí do druhé dvouhry Tomáš Berdych proti Nicolasi Almagrovi. Zatímco Španěl došel na vrcholícím turnaji Masters v Madridu až do semifinále, český hráč kvůli zranění ani nenastoupil do úvodního zápasu. Do čtyřhry je připraven specialista Lukáš Dlouhý.

Výsledky - Světový pohár družstev:

Červená skupina:
Česko - Španělsko 1:0
Hájek - Gimeno-Traver 6:2, 6:2.

USA - Austrálie 1:0
Querrey - Luczak 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 6:3.

Modrá skupina:
Francie - Německo 1:0

Chardy - Kohlschreiber 6:2, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hral opravdu dobre, to souhlasim, prijde mi, ze kdyz reprezentuje hraje jeste o enco lip, navic mu vyhovuj antukari, naopak, jakmile prijde tezsi souper viz Juznej tak dostane klepec, coz se docela divim s dnesni hrou by to tak byt pravidelm nemuselo, i kdyz je pravda ze by tio chtelo vyrazne zlepsit servis toje bohuzel velka slabina...alůe jinak vykon peknej
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrál dobře!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist