Svitolinová a Murray se kvůli zranění odhlásili z generálky na US Open v Cincinnati

15. 8. 2023, 07:58
Aktuality 5
K očekávanému souboji tenisových maminek Eliny Svitolinové s Caroline Wozniackou v Cincinnati nedojde. Ukrajinka se před úvodním zápasem omluvila kvůli bolestem chodila, které ji trápí od jízdy do semifinále Wimbledonu. Přetrvávající zranění břišního svalu nepustí do generálky na US Open ani Brita Andyho Murrayho.
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© Profimedia)

Bývalá světová trojka Elina Svitolinová na jaře pouhý půl rok po narození dcery Skai obnovila kariéru a během čtyř měsíců už stihla vyhrát turnaj ve Štrasburku či se dostat do čtvrtfinále French Open a semifinále Wimbledonu.

Právě na travnatém grandslamu ji ale začaly limitovat potíže s chodidlem, které se začaly znovu ozývat během US Open Series. Ve Washingtonu vypadla ve čtvrtfinále s Jessicou Pegulaovou, v Montrealu uhrála v úvodním kole proti Danielle Collinsové jen dva gamy a nyní se kvůli bolestem rozhodla odhlásit z podniku WTA 1000 v Cincinnati.

"Po Montrealu mi bylo doporučeno udělat vyšetření, které odhalilo nějaké problémy. Je potřeba je vyřešit a odpočinout si. Jsem moc zklamaná, že se ze Cincinnati musím odhlásit, ale musím dát na rady lékařů," oznámila Svitolinová na sociálních sítích. "Udělám maximum, abych byla si odpočinula a zotavila se na US Open," dodala.

Osmadvacetiletá Ukrajinka se v úvodním kole měla utkat v duelu bývalých vítězek Turnaje mistryň s někdejší světovou jedničkou Caroline Wozniackou, která se po mateřské pauze vrátila minulý týden v Montrealu a připsala si jednu výhru a jednu porážku. V Ohiu Dánka začne nakonec proti lucky loserovi Varvaře Gračovové.

Dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný grandslamový šampion Andy Murray minulý týden odstoupil kvůli zranění břišního svalu z Toronta, kde ve dvou zápasech na kurtu strávil téměř pět hodin. K boji o čtvrtfinále proti pozdějšímu šampionovi Janniku Sinnerovi pak nenastoupil.

Po přesunu na další podnik Masters 1000 v Cincinnati trénoval, do turnaje ale nezasáhne. S ohledem na přetrvávající svalové potíže se rozhodl poslední velké prověrky před US Open nezúčastnit. Proti Karenu Chačanovovi nastoupí lucky loser.

Bývalý první hráč světa Murray se po operacích kyčle dostal nejvýše v žebříčku za poslední čtyři roky, patří mu 36. místo. US Open vyhrál v roce 2012, je i dvojnásobným vítězem Wimbledonu. V pondělí Britové oznámili i jeho návrat do daviscupového týmu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
AlisaMiller
Žhavé dívky na vás čekají --> WWW.NU4.FUN
Reagovat
Marie9
Škoda, myslím, že by Elina vyhrála. S Gaelem jsou moji oblíbenci.smile
Reagovat
Krisboy
Zřejmě se chystá vyhrát US Open, proto ten odpočinek.
Reagovat
com
odpocinek ji bude k nicemu, US Open vyhraje Karolina smilesmile
Reagovat
Marie9
Já bych to Karolině i přála, alesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist