Svitolinová řešila problémové chodidlo nakonec operací, letos už se na kurty nevrátí

VČERA, 17:14
Aktuality 2
Bývalá světová trojka a aktuálně 28. hráčka světa Elina Svitolinová podstoupila operaci pravého chodidla, s jehož zraněním bojovala už od loňské sezony. Třicetiletá Ukrajinka, jež odehrála poslední zápas na konci srpna ve třetím kole US Open proti Coco Gauffové, už dříve uvedla, že se letos na kurty nevrátí.
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© Profimedia)

"Sezona 2024 už je bohužel uzavřená historie, protože jsem dnes podstoupila operaci nohy, abych vyřešila dlouhodobý problém, který jsem se snažila řešit celý letošní rok," napsala Svitolinová k fotografii z nemocničního lůžka.

"Stejný problém ukončil i moji sezonu 2023 a trápil měl po většinu roku 2024. Bylo čím dál těžší to zvládnout a ovlivňovalo mě to stále víc, nejen co se týče tenisu a tréninku, ale i v každodenním životě," dodala tenistka.

Svitolinová získala v kariéře 17 titulů ve dvouhře a ve světovém žebříčku vystoupala až na 3. místo. Před olympijskými hrami 2021 v Tokiu se provdala za francouzského tenistu Gaëla Monfilse a předloni v říjnu přivítali na svět dceru. Půl roku po porodu se Svitolinová vrátila k tenisu, aktuálně jí v žebříčku WTA patří 28. místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
muster
Gael to pofouká a zas bude hej
Reagovat
com
ji ho tam foukne a zas bude na materske smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist